DJM2000 vs Xone DB4
DJM2000 vs Xone DB4
V brzké době bych se rád pořídil nový mixážní pult, původně sem se rozhodoval mezi DJM2000 a DJM900, kde sem byl nakloněn více pro Pioneer DJM2000, ale nyní sem měl možnost si zahrát na Allen&Heath Xone DB4 a moc se mně líbil, především jeho efektová jednotka.
Nyní sem dost v navážkách jestli vzít DJM2000 a nebo Xone DB4, možná že by stačil i Xone DB2 protože stejně hraji jen nejčastěji ze 2 kanálů a 4 efektové jednotky tak neuživím.
Nyní sem dost v navážkách jestli vzít DJM2000 a nebo Xone DB4, možná že by stačil i Xone DB2 protože stejně hraji jen nejčastěji ze 2 kanálů a 4 efektové jednotky tak neuživím.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Re: DJM2000 vs Xone DB4
podle me v tyhle urovni spis to zalezi, jak to osobne sedne tobe, skusil bych se domluvit v nejakym kramu, kde maj oba, jestli by ti je na zalohu dejme tomu na 2 dny nepujcili, aby sis je poradne otestoval (pripadne koupit pres net a vratit do 14 dni)
V tomto konkretnim pripade se mi vic zamlouva vyjimecne pincek. Libi se mi jeho efektor a klasicky "cisty" (teda az na efektor netradicne uprostred) vzhled. DB4 je na muj vkus uz moc preplacanej. Nicmene vydrz odhaduji u DB4 vetsi, prece jen je to A&H ...
Mně se líbí naopak efektor u DB4/DB2 protože má odhadem tak 70 efektů a velice snadno se navíc ovládají a upravují jejich parametry. Původně sem si myslel, že má jen 5 efektů, ale pak sem teprve zjistil, že je to jen 5 typů efektů a pod každým je mnoho voleb toho typu efektu.
Na DJM2000 se měn líbí ten dotykovej displej kde lze používat perfektně MIDI.
Na DB2/DB4 se mně nelíbí sice rozložení korekcí, ale hrálo se s tím v pohodě. Spíš se přikláním k DB2 protože není tam vše tak naplácané na sobě a výbavou by měl stačit
Na DJM2000 se měn líbí ten dotykovej displej kde lze používat perfektně MIDI.
Na DB2/DB4 se mně nelíbí sice rozložení korekcí, ale hrálo se s tím v pohodě. Spíš se přikláním k DB2 protože není tam vše tak naplácané na sobě a výbavou by měl stačit
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
AZU: Pokud máš cdj2000, tak jednoznačně bych šel do DJM2000. Jinak bych Allen&Heath Xone DB4 asi nepohrdnul
Ale kvůli efektoru bych šel stejně do DJM2000 

Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25
-
AZU: já osobně bych si z těch dvou vzal určitě DJM 2000
DB4 je z mého pohledu naprosto naddimenzovaný pult, který má sice milion efektových cest, ale každá je úplně stejná... pro všechny ty efektory se tam nevejdou ani plnohodnotné korekce. Nevim no...
Oproti tomu DJM 2000 má sice efektové cesty jen 3, ale každá je úplně jiná... má jiné efekty, jinak se ovládá, lze efekty kombinovat. Prostě má člověk mnohem širší možnosti si reálně vyhrát a dělat stále nové prvky. Možnost jet najednou třeba 3x echo na 3 kanálech mi přijde jako v praxi nepoužitelné. Oproti tomu mít na kanálu echo, které "líznu" sidechain pitch a do toho ještě použiju CE je naprosto reálně využitelné.
Ale nejlepší je si to vyzkoušet. Jestli jsi DJM 2000 neměl v ruce, tak se klidně otoč za mnou a můžeš si s ním chvilku pohrát (Liberec).
DB4 je z mého pohledu naprosto naddimenzovaný pult, který má sice milion efektových cest, ale každá je úplně stejná... pro všechny ty efektory se tam nevejdou ani plnohodnotné korekce. Nevim no...
Oproti tomu DJM 2000 má sice efektové cesty jen 3, ale každá je úplně jiná... má jiné efekty, jinak se ovládá, lze efekty kombinovat. Prostě má člověk mnohem širší možnosti si reálně vyhrát a dělat stále nové prvky. Možnost jet najednou třeba 3x echo na 3 kanálech mi přijde jako v praxi nepoužitelné. Oproti tomu mít na kanálu echo, které "líznu" sidechain pitch a do toho ještě použiju CE je naprosto reálně využitelné.
Ale nejlepší je si to vyzkoušet. Jestli jsi DJM 2000 neměl v ruce, tak se klidně otoč za mnou a můžeš si s ním chvilku pohrát (Liberec).
Mně se u DB2/DB4 líbí, že konečně někdo z výrobců pochopil, že většina DJů má dvě ruce, tudíž může najednou ovládat dvě korekce. Narozdíl od ostatních mixáků, kde jsou všechny tři korekce ve sloupci pod sebou. Jak DJM 2000, tak A&H DB2/DB4 jsem v ruce neměl, ale hádám, že jako vždy A&H bude mít lepší kvalitu zvuku. Otázkou je, jestli tu kupu efektů na A&H využiješ nebo jestli je to jen záblesk, který zná většina nás po tom, co si osahá nějaké nové zajímavé zařízení => "to chci mít doma". 
Jestli máš doma CDJ-2000, tak samozřejmě není o čem rozhodovat - Pioneer. Já osobně bych šel do DJM-2000.

Jestli máš doma CDJ-2000, tak samozřejmě není o čem rozhodovat - Pioneer. Já osobně bych šel do DJM-2000.
-
djfelixus: na DJM 2000 uděláš přechod "skrze 2 korekce" dokonce jen jednou rukou
.
2ma prstama najednou nakreslíš příslušnou "curve" na display v aktivním režimu fr. mix. Funguje to docela dobře, jen to chce trochu tréningu. Škoda, že to Pioneer více nepropaguje, možná kuli Nexusu.

2ma prstama najednou nakreslíš příslušnou "curve" na display v aktivním režimu fr. mix. Funguje to docela dobře, jen to chce trochu tréningu. Škoda, že to Pioneer více nepropaguje, možná kuli Nexusu.
2 Majk
Myslim, ze felix narazi na to, kdyz chces na jednom kanale udelat nejaky efekt pomoci korekci napr. stahnout basy a vytahnout stredy. Osobne tuto techniku zvladam i u klasickych mixpultu, ikdyz o fous vice mista by neskodilo...
Co se tyce prechodu jednou rukou, tak jako zdejsi duchodce jen doplnim informaci, ze to uz tu bylo pred 12 lety. Tehdy britska firma KAM delala pulty, kde 2 kanaly meli mezi svymi jednotlivymi pasmy (basy,stredy,vysku) crossfadery...
Myslim, ze felix narazi na to, kdyz chces na jednom kanale udelat nejaky efekt pomoci korekci napr. stahnout basy a vytahnout stredy. Osobne tuto techniku zvladam i u klasickych mixpultu, ikdyz o fous vice mista by neskodilo...
Co se tyce prechodu jednou rukou, tak jako zdejsi duchodce jen doplnim informaci, ze to uz tu bylo pred 12 lety. Tehdy britska firma KAM delala pulty, kde 2 kanaly meli mezi svymi jednotlivymi pasmy (basy,stredy,vysku) crossfadery...
-
stereoman:
to mi je jasné, ale na stejném principu uděláš i to... byť teda za cenu, že si musíš připravit "0" hlasitost posunutou třeba o 6dB a FM režimem si jí stáhnout na svou "0" - s trochou cviku se to dá (zase člověk to nebude používat ke každému druhému přechodu).
Ale jinak taky nevidim až takovej problém to zvládnout i na korekcích. Prostor na to tam je dost velkej.
to mi je jasné, ale na stejném principu uděláš i to... byť teda za cenu, že si musíš připravit "0" hlasitost posunutou třeba o 6dB a FM režimem si jí stáhnout na svou "0" - s trochou cviku se to dá (zase člověk to nebude používat ke každému druhému přechodu).
Ale jinak taky nevidim až takovej problém to zvládnout i na korekcích. Prostor na to tam je dost velkej.