Co koupit na domácí hraní pro zábavu?

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
JayFader

Co koupit na domácí hraní pro zábavu?

Příspěvek od JayFader »

S DJingem koketuju už od mala. Vždy jsem byl omezen rozpočtem, takže jsem míchal hlavně doma na kompu a příležitostně na čem se dalo. Finanční situace se po letech o něco zlepšila a já bych chtěl něco vlastního na domácí tréning a hlavně hraní pro zábavu, to co jsem vždycky chtěl mít. Jen poznamenám, že na výstupu bude KRK Rokit 8 G2.

Nejprve jsem se při výběru zaměřil na DJ MIDI kontrolery, kde jsem nakonec skončil u Reloop Jockey 3 Remix. Nicméně jak jsem tak procházel nabídky prodejců, pročítal diskuze a ujasňoval si, co vlastně chci... Spíše bych se nakonec přilkonil k přehrávačům bez nutnosti připojení k PC. Většinu Tracků mám v MP3 nebo FLAC (FLAC zřejmě nepodporuje zatím žádný přehrávač), nemám CD. Takže bych ideálně připojil USB externí disk se svou hudební knihovnou a obešel se úplně bez PC.

V nabídce se zatím úplně neorientuji, ale co jsem zatím viděl, šlo by jít buď cestou dvou CD/MP3 přehrávačů a MIXu, nebo nějaké konzole, která toto spojuje, ale nepotřebuje software z PC. Zde bych trochu odbočil a zeptal se, zda-li u CD/MP3 přehrávačů (např. Pioneer CDJ 350) není nějaké omezení při použití MP3 tracků namísto klasických CDA. Mám na mysli třeba možnost jogem ovládat track jako na gramofonu.

Takže zatím se mi nabízejí následující možnosti:

1. 2x Pioneer CDJ 350 + Pioneer DJM-350 - kvalitní, ale velmi drahé cca 40 000 Kč
2. 2x Reloop RMP-2.5 Alpha + Reloop IQ.2 MIDI nebo Reloop RMX-40 DSP - o kolik je to horší než Pioneer? cca 30 000 Kč
3. 2x Reloop RMP-1 Scratch B MK2 + Reloop RMX-20 BlackFire Edition - o moc horší než možnost 2.? cca 22 000 Kč
4. Pioneer XDJ-AERO - konzole, která kromě wi-fi featur, které nepotřebuji nemá CD přehrávače, což mi nevadí. cca 25 000Kč
5. poraďte co dál zvážit

Předem děkuji za Vaše názory.

Stepan

Re: Co koupit na domácí hraní pro zábavu?

Příspěvek od Stepan »

sežeň z druhé ruky (bazar) CDJ 800mk2 mají velkej kotouč a je to klasika a k tomu DJM 400 klasika 2-kanál par effektu .. kolem těch 25k se ta cena použitejch pohybuje

johney

Příspěvek od johney »

^ po tych pouzitych 800 sa ti podla mna oplati pozret, akurat nemaju USB port. Keby si ho naozaj chcel mozes sa pozret po nejakych 400kach, ale predsa len 'velkoformatove' playery su nieco ine.

reloop playery by som vyradil, osobne s nimi skusenosti sice nemam, ale cital som uz par nie moc priaznivych reviews na nete, 1tky neries uz len kvoli suflikovej mechanike,

XDJ Aero by som asi neriesil tiez, alebo aspon pri takej cene, zda sa mi to trochu vela. vyhodou je ale ze sa da pouzit ako mix a hra z usb bez nutnosti pocitaca.

ja by som isiel do tych 8kil ale ide o to co je tebe sympatickejsie, zvaz si co chces a co nechces

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Já osobně bych si z téhle sestavy na "domácí hraní pro radost" určitě nic nevybral... jako třeba CDJ 350 určitě neni špatnej player, ale že bych na něm chtěl hrát doma pro radost? Tuhle třídu přehrávačů beru spíše jako takové přísně funkční řešení, na mobilní aplikace nebo hraní někde v klubu. Hraní si na tom ale člověk moc neužije...

Pokud si chceš fakt zahrát na player... tak se vyšší řadě nevyhneš.

atlon

Příspěvek od atlon »

na hranie "pre zábavu doma" úplne postačuje nejaký dvojkanálový mix + 2 x Pio CDJ 100/Denon DN-S 1000 :wink:
treba sa hlavne rozhodnúť, či to "hranie pre zábavu" berieš ako :
1. chcem si mixovať sety bez nejakých extra vecí (loopy, sample a tak) (stačí čo som napísal vyššie)
2. chcem mixovať "zložitejšie" (loopy, sample, 3 a viac skladieb a podobne) (min. 3-kanál mix s efektami, vyššia rada prehrávačov, gramce, DVS, konzola 400€ a viac ... )

za ďalšie
- chcem využívať CD, LP, PC, SD, USB ......
- pokiaľ to beriem ako "hobby" treba si uvedomiť že sa mi to hraním doma (investícia do techniky) nevráti

a podľa toho sa rozhodnúť :wink:

ja som mal dlho "pre hranie doma" zostavu Denon dnx 500 + 2x DN-S 1000, neskôr som dokúpil Traktor scratch+zvukovka a potom som prešiel na S4-ku

JayFader

Příspěvek od JayFader »

Chlapi, předem dík za Vaše reakce.

Stepan: nechci kupovat z druhé ruky, raději bych viděl něco levnějšího a nového, než vyšší model z bazáče. Pioneer CDJ 800 je parádní přehrávač, ale 20 000 Kč za jeden už je moc. Asi jsem trochu pomalejší, ale jaký je zásadní funkční rozdíl mezi CDJ 350 a CDJ 800. Je to jen větší jog wheel?

johney: koukal jsi na to XDJ Aero blíže? Nezdá se mi to úplně špatná volba. Je to sice v jednom kuse, ale na moje hraní z MP3 z USB by to mohlo stačit.

Majky_mike: Jakou sestavu by jsi mi tedy doporučil? Nepotřebuju nutně přehrávač s CD mechanikou. Chci hrát primárně MP3 z USB.

atlon: "hranie pre zábavu" chápu jako mixování setů (trance/house). Fajn by byla možnost je okořenit loopy, nebo zajímavými efekty z mixu. Dále jak jsi se ptal...psal jsem v úvodu, primárně chci hrát MP3 z USB, případně z PC. CD ani LP nepotřebuji. A samozřejmě ano, nečekám žádnou návratnost investice, je to hlavně pro moji zábavu, neskutečně se tím odreaguju...

atlon

Příspěvek od atlon »

asi by som riešil teda 2 x CDJ 350, poprípade DN-S 1200 (obe prehrávajú z USB, dajú sa pripojiť k PC, 1200-ky sú aj so vstavanou zvukovkov (čiže stačí napojiť na pc, mať soft , do mixu a hráš) , 350-ky neviem či majú aj vstavanú zvukovku, niekto hádam doplní či majú alebo nie :wink: )

mix by som riešil buď Pio 350 alebo Denon dn-x 600 (2-kanál, základné efekty)

poprípade by som išiel do Traktor kontrol S2 alebo väčší bráško S4 (2/4 kanál, CUE, efekty, sample, S4 výhoda že môžeš mať 2x deck + 2x sample deck/ 4x deck, 2xdeck + 2xline vstup(cd, gramo), 4xsample deck - hrať len zo samplov) , nevýhoda že funguje len s PC.

johney

Příspěvek od johney »

s aerom nemam ziadne prakticke skusenosti, vyzera sice fajn, ale celkovo mam averziu voci 'all-in-one' rieseniam :biggrin2:
s playermi a mixom mas tu vyhodu, ze pokial ti nieco odide, napr. 1 player, tak staci opravit iba ten a pokial to budes chciet casom obmenit, mozes si nieco z tej zostavy aj nechat. a neviem ako to je s aerom, ale pri kontroleroch tie vstavane mixy obcas nie su uplne najlepsie (opat podla toho co som cital na nete, moje skusenosti s high-end kontrolermi su +/- nulove)
no... proste, vyzera to ako kvalitny kontroler, ale 1000E by som zan urcite nedal, za tie peniaze by som riesil nieco 'klasickejsie'

zasadny funkcny rozdiel medzi 800 a 350 je... ano ten jogwheel, a za 20k zozenies par a nie jeden (2nd hand), ale podla toho co si napisal, tak by ti z pioneerov viac sadli 350, ja by som bral 800 kvoli tomu, ze hravam z cds, takze by mi usb nechybali, a ten velky jog je predsa len velky jog... :D

ak sa budes rozhodovat medzi 1200 a 350, tak by som teda bral tie 350...

1200 su tiez fajn, maju oproti 350 o nejake funkcie naviac, skusil som obidvoje, 350 uz trocha davnejsie, ale asi tolkoto: ovela lepsie sa mi hralo s pioneermi, par dovodov:

-system nastavovania CUE pointu na denonoch mi vobec nevyhovuje
-vinyl mod na pio > scratch mod na denonoch, pri denonoch pouzivas jog bud v rezime scratch, alebo ako CD player, nemaju 'dvojzonovy' jog ako 350tky, a tiez nie su citlive na dotyk treba trochu zatlacit, aby zabrali
-tiez nie je mozne pracovat s jogom a hybat pitch faderom naraz, co mi velmi vadilo.

proste pio, ma uplne najlepsie vyriesenu ergonomiu a uzivatelsku pohodu.

k mixu ti toho neviem az tak tolko povedat, pio 350 ma urcite velku vyhodu a tou je usb port, efekty su... no nic moc (celkovo nie som velkym fanusikom pio efektov) a nedaju sa priradit ku kanalu, hralo sa na nom ale celkom fajn.

600 vyzera podla mna o dost obstojnejsie, neviem sice ako je na tom s efektami, ale na tych DN-S1200 boli celkom obstojne tak by som cakal nieco podobne, vyhodou je oproti 350 aj XLR vystup, fx loop a nastavitelne krivky faderov...

long story short bral by som 350 a dnx600, dufam, ze som ti trochu pomohol

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

johney ..... mylis si 1200ky s 1000kami ..... 1200ky maju touch sensiteve jog ..... na 1000kach si nan musel zatlacit ...to len pre dopresnenie ;-)
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

johney

Příspěvek od johney »

urcite to boli 1200, ak teda aj su touch sensitive, moc citlive nie su :)

djchemik
Vybavení

Příspěvek od djchemik »

Možná mě rozcupujete, tazateli doporučím vyzkoušet si Akiyama KURO, je to CD/MP3/USB/player, který jde zároveň použít jako MIDI kontroler. Sám vlastním "ořezanou" variantu K2, která nemá CD mechaniku. Za ty peníze to není vůbec špatná alternativa, cena je vzhledem k výbavě přístroje velmi příznivá. Kromě toho jsem se ptal prodejce (PRODANCE) na spolehlivost - na tuto značku jsou minimální reklamace. V níže uvedeném odkazu si můžeš stáhnout manuál. Přeji dobrou ruku při výběru.

http://www.akiyamadj.com/en/1288/kuro
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100

djchemik
Vybavení

Příspěvek od djchemik »

Ještě co se týče mixu, konkrétní model ti musí sednout do ruky (rozmístění ovládacích prvků, tuhost šavlí a korekcí, vzálenost mezi jednotlivými knoby). Pokud to půjde, vem mix, který má symetrické výstupy. Můj AA QD-5 MKII už není v prodeji, ale má nástupce (DV2 USB), který má integrovanou zvukovku, jinak by to snad mělo být na jedno brdo. Ať se rozhodneš pro cokoliv, nedřív si mix vyzkoušej, zda ti bude vyhovovat.
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100

JayFader

Příspěvek od JayFader »

Nakonec to tedy vypadá na výběr mezi variantou dvou playerů a mixu Pioneer 350 nebo "all in one" řešení Pioneer XDJ-AERO. Zatím to, co se ceny týče, mluví ve prospěch XDJ-AERO. Je to cca 42 000Kč oproti 25 000Kč, to není úplně málo. Vím že XDJ-AERO je konzole, ale má to klasickej dvou kanál, dva playery, CD přehrávač nemá, ale to už není potřeba, důležitý je USB. Dokázal by mi ještě někdo uvést nějaké argumenty proč jít přesto spíše cestou setu Pioneer 350? Nebo je tu ještě nějaká možnost? Nechci brát secondhand.

JayFader

Příspěvek od JayFader »

EDIT: ještě dodám, že 350 set je daleko hezčí a samozřejmě i kovové tělo oproti plastovému Pioneer XDJ-Aero je lepší. Na druhou stranu Aero není žádná mini konzole. Rozměry setu 350 jsou cca 640 x 300 x 110 mm (moduly u sebe) a Aero 620 x 280 x 50 mm. Aero má třeba i na rozdíl od djm-350 symetrický výstup.

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

A kde si viděl na CDJ 350 kovové tělo to by mně zajímalo...Plast ja vyšitej... :biggrin2:

Odpovědět