Aparatúra do Clubu cca 500m2

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
Odpovědět
Dr.etker

Aparatúra do Clubu cca 500m2

Příspěvek od Dr.etker »

Ahojte,
Potreboval by som radu. Otvorili sme si dvojposchodový club, kde na spodnom podlaží je stage a tanečný parket. Club má 500m2 a kapacita je cca 700 ľudí. No na spodnom podlaží potrebujem lepší zvuk ako mám teraz. Neviem presne povedať čo tam je, lebo využívam rental. Mal by som záujem o kúpu celej aparatúry, ale nevyznám sa čo by tam bolo najlepšie riešenie. Club je zameraný na tanečnú hudbu prevažne House, elektro, ale máme zopár akcii aj koncerty. Dalo by sa to nejako skombinovať? Ťažko povedať do akej sumy, keďže nemám ani poňatia koľko to všetko stojí. Ale predpokladám, že to nebude lacné :) Predovšetkým by ma zaujímali repráky bez zosíkov. Tie by sme ešte mali.
Veľmi pekne ďakujem za odpovede a pomoc.
Náhľad clubu:
Obrázek

djmayo

Re: Aparatúra do Clubu cca 500m2

Příspěvek od djmayo »

Hlavne napíš čo tam teraz máte (repra, zosily, procesory) a nie až tak to vyhovuje. NO už s fotky vidno že nazvučiť to je riadna fuška - úzky priestor medzi balkónmy + potreba rovnomerne to ozvučiť jednak nabalkóne tak aj pod ním.
Vzhľadom na plochu a počet ľudí by som išiel už skôr do nejakého menšieho line-array systému ako hlavne PA, ak financie dovolia. Podľa druhu by to mohlo vystačiť výkonnejšie aj so 4ks na stranu, tie kompaktnejšie asi bude treba viac, na vykrívače nejaké slušnejšie dvojpásmovky. Napr. Také minimum JBL VRX932 Nexo GEO M10 alebočosi lepšie JBL VT4887A, nožno aj Lacoustic Kara, tie by mali byť dosť slušné. Do úplncý kompaktv kde su iba 6" repra by som asi nešiel, ten 8" či 10" je fakt už na zvuku poznať a hrá to o triedu lepšie, takisto sa to lepšie naväzuje na subbasy a často sa da vyhnúť aj "midbasu" uzavesenému nad či pod tým. Ako lacješia alternatíva by mohli vyhovieťaj sektorové boxi ako Lacoustic ARCS a.p, no to by sa muselo zdvojovať jedná sekcia pre spodok a druhá pre balkóny.
Ten priestor na foto je dosť členitý to nie je ľahké nazvučiť aby to bolo rovnomerné aj pod balkónom aj na balkóne aj v strede pred pódiom je to pomerne úzke z čoho mám obavy či by tie s 2*10" Kara neboli príliš blízko seba, skúsil by som ten VRX 4ks zavesiť z hora dva rovno dva nauhlovať dolu, plus dolu ako frontfill 1ks na každú stranu dolu zhruba vo výške hlavy, plus ešte po 1ks do strán aby to hralo aj pod tým balkónom (tu by eventuálne išlo použiť aj nejakú kompaktnú dvojpásmovku napr. PRX812), ako subbasy 6-8ks VRX918S alebo 8-10ks VRX915S, po jeden zavesiť hore nad LA, zvyšok pod ódium. Na stránkach výrobcu sú soft niekedy aj free, kde sa dá nasimulovať miestnosť a navrhnúť systém ozvučenia.

Venti

Příspěvek od Venti »

djmayo, dobre hovoris a navrhujes, ale mas predstavu co stoji LAckovy system ? Ja hej, mam hypoteku na Kivu :).. este 10 rokov...Je to samozrejme idealne riesenie, ale pre takto maly klub nezaplatitelne. Hlavne to nie su aktivne bedne, tak ako si Dr.Etker praje.

Dr.Etker..zaujimavy i ked na akustiku divoky priestor... toto nie je vec ktora sa da povedat, poradit a navrhnut bez obhliadky. Pri takejto instalacii je treba riesit podstatne viac veci ako len samotne bedne. Tie su z toho celeho to ''najnepodstatnejsie''. Vieme poradit, navrhnut, dodat, nainstalovat aj pripadne servisovat. Rad by som sa dozvedel viac podrobnosti. Ak by si mal zaujem, prosim posli spravu a skusime nieco vyhutat :).
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

djmayo

Příspěvek od djmayo »

Venti: však predpokladal že to nebude lacné, tak ho nechcem sklamať ;-) no aj tak som nechcel som príliš preháňať, tak som navrhol iba VRXka, podobne no čosi menšie su nexo GEO M10 ale myslím že aj slabšie M6 by si celkom poradili. Až teraz som si všimol že hore ma zvuk dobrý, že má problém iba dole. Tam by mu stačili po 3ks na stranu možno aj dva. Áno cena j iná no aj výsledok je iný - rovnomernejšie pokrytie priestoru, ako keď sa to zobere iba dvoma výkonnejšími reproboxami, tak pred pódiom bude zvuk vždy výrazne silnejší než ďalej, pri LA je ten rozdiel podstatne menší, keď sa to dobre spraví a nastaví. Takisto LA hra aj do strán výšky podstatne lepšie ako nejaká kompaktná bedňa, navyše ak je úzke pódium treba zdvojovať, treba ďalší kus natočený do strany.

Dr.etker

Příspěvek od Dr.etker »

Širka budovy je 12m z čoho je podium 6m. Doležity zvuk je skor na spodnom poschodí, hore by to mohlo byt miernejsie. Zosiky aj procesor je ale prestne tipy vam viem len cez vikend povedat ked tam bude zvukar lebo ja som dohto drevo :) to Packo orientacna cena? Len taky odhad priblizny by ma zaujimal.

Venti

Příspěvek od Venti »

djmayo hej hej my sme s Kivou krasne pokryli akykolvek priestor, to uhlovanie a simulacia v soundvision je skvela vec. Robili sme dve Kontrafakt turne, s kolegom sme si vopred pobehali vsetky kluby, vymerali. Doma som si pripravil na kazdy priestor simulaciu a len pri stavani som diktoval ktora bedna ma byt v akom uhle..

Dr.etker.. zosiky a procesory pri aktivnom systeme neriesis...
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

djmayo

Příspěvek od djmayo »

On chce ísť do pasívu, lebo zosiky má... No keď by chcel ísť do pasívneho LA tak to by teoreticky ich použiť šlo no DSP by asi musel byť špeciílny určený priamo k tomu LA, nemám až také skúsenosti, väčšinou keď som videll pasívne LA tak mali origo zosik so vsávaným procesorom. Inak s aktívnymi je to ľahšie a myslím, že v súčasnosti aj preferované u všetkých menších systémoch, snáď možno by som mal obavy použiť to vonku v daždi.

Odpovědět