Výběr sluchátek (sennheiser hd25 vs pioneer hdj2000)

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
nikolasj

Výběr sluchátek (sennheiser hd25 vs pioneer hdj2000)

Příspěvek od nikolasj »

Zdravim po zdlouhavim prohledávání místních diskuzí jsem zjistil, že nejlepší výběr sluchátek bude nejspíš od sennheiseru hd25 a pioneeru hdj2000 nebo by postačily Technics RPDJ-1200 ??Je tam velký rozdíl mezi techniksema a těma dražšíma?Vyplatí se vubec připlatit x tisíc navíc nebo tam jsou jen malý detaily a jsou na stejné urovni?Popřípadě jestli by jste mi doporučily jiné typy.Mám to na djing a hraju dnb.Díky za info.

crewy

Re: Výběr sluchátek (sennheiser hd25 vs pioneer hdj2000)

Příspěvek od crewy »

urcite vyzkouset na hlave, a pak nejlip poslechnout. HD25 jsou sice nezmary ale nemusi ti sedet. jina rada v techto sluchtatek neni

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

Tak rozdíly mezi nima moc velké nejsou. Možná něco málo mezi Technicsema a Sennama (aspoň podle toho, co sem slyšel). Jinak určo jak psal crewy - vyzkoušet a uvidíš. Pokud ti nesednou Senny, tak bych klidně koupil i ty Téčka. Pio jsou sice top sluchátka, ale podle mě celkem předražená (proto sem si je koneckonců koupil :D) a myslím si, že za míň jak poloviční cenu budeš spokojený i s těma Technicsema...

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Pro mě osobně je to debata o DESIGN, STYL a ZNAČKA vs POHODLÍ, NEZNIČITELNOST.

Neříkám, že je z toho něco špatně. DJing je i o tom stylu a image. Takže spíš promysli, co je pro Tebe důležitější.

Jestli budeš mít sluchátka na sobě každý den 5 hodin, určitě vol pohodlí (HD25)... ale jestli méně tak zvol klidně podle té image. HDJ 2000 prostě vypadají výrazně a lépe, HD 25 jsou designem trochu nudné, ale za 10 let budou vypadat stejně jako v den, kdy jsi je kupoval a stejně budou i hrát (Pioneery budeš za tu dobu pořizovat už pravděpodobně 3x... minimálně 2x, pokud se k nim budeš starat fakt ohleduplně).

Pro mě osobně je dneska důležité už hlavně i to pohodlí... klouby v HDJ 1000 mi neustále trhaly vlasy. Někdo tu psal o zkušenostech s HDJ 2000 po 2 letech a byť si je moc pochvaloval, tak zmiňoval, že mu želízko z kloubu občas řeže do krku a že se mu v kloubech oholila izolace spojovacích kabelů. Něco takového se s HD 25 nestalo nikomu koho znám ani po 10ti letech používání. Já osobně je mám už 5 a nepoznal bych rozdíl mezi novejma a 5ti letejma... a to je nešetřim. Pádů mají za sebou milion.

Klasik by poznamenal, že ve 20tém století vědci přišli na to, že když spadne letadlo a všechno je zničeno, jediné co přežije bez úhony je roztomilá dětská panenka. A přesně z tohodle materiálu je HD 25. Nic moc stylového a ušlechtilého... jen ohebnej černej plast. Nicméně je můžeš hodit z 6tého patra, dole je sebereš a hraješ :-).

HDJ 2000 jsou zvukově ale hodně povedené a ten styl a image tam je...

mado

Příspěvek od mado »

V pohodě klidně běž do téček, mám je nějaký čas a jsem pořád spokojenej. Cena je velmi pěkná!
Pioneer cdj 900, djm 700, Technics RP-DH 1200

DeeJayElwis

Příspěvek od DeeJayElwis »

Majky_mike píše:Pro mě osobně je to debata o DESIGN, STYL a ZNAČKA vs POHODLÍ, NEZNIČITELNOST.

Neříkám, že je z toho něco špatně. DJing je i o tom stylu a image. Takže spíš promysli, co je pro Tebe důležitější.

Jestli budeš mít sluchátka na sobě každý den 5 hodin, určitě vol pohodlí (HD25)... ale jestli méně tak zvol klidně podle té image. HDJ 2000 prostě vypadají výrazně a lépe, HD 25 jsou designem trochu nudné, ale za 10 let budou vypadat stejně jako v den, kdy jsi je kupoval a stejně budou i hrát (Pioneery budeš za tu dobu pořizovat už pravděpodobně 3x... minimálně 2x, pokud se k nim budeš starat fakt ohleduplně).

Pro mě osobně je dneska důležité už hlavně i to pohodlí... klouby v HDJ 1000 mi neustále trhaly vlasy. Někdo tu psal o zkušenostech s HDJ 2000 po 2 letech a byť si je moc pochvaloval, tak zmiňoval, že mu želízko z kloubu občas řeže do krku a že se mu v kloubech oholila izolace spojovacích kabelů. Něco takového se s HD 25 nestalo nikomu koho znám ani po 10ti letech používání. Já osobně je mám už 5 a nepoznal bych rozdíl mezi novejma a 5ti letejma... a to je nešetřim. Pádů mají za sebou milion.

Klasik by poznamenal, že ve 20tém století vědci přišli na to, že když spadne letadlo a všechno je zničeno, jediné co přežije bez úhony je roztomilá dětská panenka. A přesně z tohodle materiálu je HD 25. Nic moc stylového a ušlechtilého... jen ohebnej černej plast. Nicméně je můžeš hodit z 6tého patra, dole je sebereš a hraješ :-).

HDJ 2000 jsou zvukově ale hodně povedené a ten styl a image tam je...
Tak zaprví néé z kloubu ale z mostu :-D a to není jenom muj problém to je všeobecný problém u HDJ-2000 :-) jako byli u HDJ-1000 klouby tak tady je to tohle :-) ale zase se mi to stalo az po 1,5 roce a zvuk mají taky velice povedený :-) mě osobně se HD25 nikdy moc nelibily :-) přijdou mi prostě takovým levným vzhledem :-) Každopádně Tčka jsou vynikajcí taky jsem je měl a za tu cenu fakt dobrý :-) Ale pamatujte jediný co na DJ je vidět jsou sluchatka ... takze čim dražší sluchátka tím u toho DJ je vidět jak ten Deejaying bere vázně :-)

Volejka

Příspěvek od Volejka »

Tohle je těžká volba, mně osobně HD25 vůbec neseděj oproti Technicsům nebo Pioneerům. Po cca dvou hodinách hraní mě z nich vždycky začali bole uši a z toho pak i hlava a to hraju minimálně 2x do tejdne.

V současnosti mám HDJ-2000 a u nich jsem spokojenej až na jednu věc. Mám je půl roku a budu je posílat na reklamaci, protože mi tam blbne ten propojovací konektor mezi sluchátkama a kabelem. Nebude to nic hroznýho na opravu, normální člověk by si to doma rozebral a opravil, ale když jsou ještě v záruce, tak proč ji je tam neposlat :) Navíc, kdyby to byla výrobní chyba a pořád to blblo, tak po 3 reklamacích mi vrátěj peníze a můžu si koupit jiný "lepší".

Jinak přeju hodně štěstí při výběru.
Pioneer DDJ-S1 / Serato ITCH 2.0.1 || Pioneer HDJ 2000 || Dell Studio

nikolasj

Příspěvek od nikolasj »

Jak to tak čtu tak teda pudu asi do těch téček vycházej mě poměr cena/výkon nejlíp a i se mi líbej.Měl jsme za to že tam bude dost rozdíl v kvalitě i zvuku pač oproti těm dvěma jsou skoro o polovinu levnější ale pokud je tam fakt nepatrnej rozdíl tak asi neni co řešit.Díky všem za rady a přeju pěkný svátky.

Azu

Příspěvek od Azu »

Mně téčka nikdy neseděli, měl sem s nima hlavu jak ve svěráku a jsou podstatně více nabasované
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

tak tak... stejně jako u AZU. Přišel mi v nich hroznej tlak na hlavu a basy po chvilce lezou krkem.

Jinak k té poznámce o vzhledu HD 25. To s designem jsem tu psal...

... ovšem na stranu druhou, jestli píšeš, že se Ti něco (to "něco" je řezání plíšku do krku) stává "až" po roce a 1/2, je dost úsměvné. Zrovna tu kecám ve studiu s kamarádem, kterej svoje 25 používá od roku 1992... tedy 18 let. A stále vypadají stejně jako při nákupu a žádné trhání vlasů nebo řezání do krku nepamatuje ;-). Měnil jen kabel a náušníky.

Navíc i ta poznámka o tom, že sluchátka jsou jediné vidět z DJ... nevim. Lidi co hudbě fakt rozumí (kritici, DJové, muzikanti, producenti... ) znají HD 25 jako naprostou legendu a rozhodně je s nima na hlavě neurazíš.... a normální lidi prostě vidí sluchátka jako sluchátka.

Azu

Příspěvek od Azu »

HDJ-2000 používám v podstatě denně také rok a půl a nemam s nimi žádný problém, jen tedy už nevypadají jako nové :D Musel sem jen koupit novej kabel protože mně jej kocour překousla v nestřežený okamžik, což sem musel koupit neoriginální od AKG, protože za ten origo od Pioneeru chtěli něco lehce přes 2000, což je trochu velkej úlet když tentýž od AKG stál necelých 400 a paradoxně tam drží nyní tak dobře že už nejde ani odpojit.

HD-25 se mně nikdy designově nelíbily a z počátku sem k nim měl nedůvěru díky tomu, že vypadají plastově ač je to také nějaká odolná slitina, ale skutečně mají lepší utlumení okolního zvuku právě díky menším náušníkům.
Už jen díky ceně, ale i celkové kvalitě jsou HD25 lepší volbou než HDJ2000

Po zvukové stránce jsou výborné i Denon DN-HP1000 což jsou ve skutečnosti Audio Technica ATH-PRO 700 DJ k nim mam přirozenou nedůvěru k tomu kloubovému systému, který používají skoro všichni a většinou se to v něm ostatním rozpadalo a stejně tak super zvuk je z AKG K181DJ na nich mně nevyhovuje ten 3D axis systém.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

Osobně, když to vemu poměr cena - kvalita, tak jedině HD 25. Jenomže mně osobně absolutně nesedly. Sluchadla sice perfektní, ale nebylo to prostě ono. Téčka super, víc basů mi nějak extra nevadilo...HDJ 2000 mám nějaké dva, možná tři týdny a super. Jsou to v podstatě jedny ze čtyř uší, který mi fakt seděly. HDJ 1000 byly první...seděly perfektně, ale ty klouby...To samé se Sony MDR V700...další byly ty Téčka...původně jsem si je chtěl koupit, ale pak se mi naskytla možnost, za defakto stejnou cenu, koupit ty Pincky. Tak jsem zvědavý, co vydrží...:). Jinak, nedávno jsem měl na uších i Technics RP-DJ 1200 a taky super. Jediná nevýhoda pro mě, že to nejsou celoušáky. Taky jsem slyšel dost chvály na Beyerdynamic DJX 1...

mado

Příspěvek od mado »

Hlavní je zkusit a vědět jak sedí, chybu neuděláš u žádných tvých zmíněných.
Pioneer cdj 900, djm 700, Technics RP-DH 1200

nikolasj

Příspěvek od nikolasj »

Hoši vy mě dáváte už jsem byl tak nějak rozhodlej že pudu do těch téček no ono se stejně uvidím jak mě který padnou budou pohodlný atd jinak co se týče designu to fakt nějak neřešim jde mi spíš o funkčnost výdrž atd balit holky na ty sluchátka nehodlám :o)ale je fakt že u těch sennu je ten design dost divnej a moc mě neseděj zas sem je ale viděl u dost profi dju a kámoš co je používá tak říkal že až je zkusim nikdy nebudu chtít jiný takže sem na ně docela zvědavej podle mě sennheiser celkově dělaj dobrý sluchátká sám mám typ hd 202 a jsem celkem spokojenej.Jinak podle vašich příspěvku teda asi pudu spíš do těch sennu jestli mě sednou a nebo potom do těch téček.Jinak nevíte o nějakym dobrym shopu s ochotnejma lidma kde bych si tyhle sluchny mohl vyzkoušet ?v okolí liberce nebo prahy co já vim tak v liberci snad nic takovýho není akorát v jablonci nula2.

DeeJayElwis

Příspěvek od DeeJayElwis »

Tak mužu potvrdit že pioneer mi reklamaci na HDJ-2000 potvrdil a posílají mi nový kus s 2 roční zárukou :-) takže jedu zase na novo :-)

Odpovědět