Technics SH-DJ1200

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
Uživatelský avatar
nema.dj
Příspěvky: 613
Registrován: 20 čer 2010 00:17

Technics SH-DJ1200

Příspěvek od nema.dj » 20 čer 2010 00:28

Zdravim, som tu novy ale kukam na tento web uz dlhsie no na moju otazku som odpoved nenasiel. A ta je postavena takto: nema niekto nahodou schemu na horeuvedeny mix? jedna sa mi o to, ze potenciometre na korekciach mi odchadzaju a potreboval by som ich vymenit. Bohuzial som nikde nenasiel schemu a ani na inych forach mi nevedeli poradit. Potreboval by som vediet hodnoty tych potakov. Mix som mal aj rozobraty, ale na nich hodnoty alebo seriove cisla, popripade nieco coho by som sa mohol chytit uvedene nie je. Posledna moznost je ich vyspajkovat, zmerat, zohnat a nahradit, no ak by sa to dalo bez krokov 1 a 2 bol by som vdacny za info.

sprem
Příspěvky: 115
Registrován: 19 čer 2010 17:14

Re: Technics SH-DJ1200

Příspěvek od sprem » 20 čer 2010 09:31

A skúšal si ich premerať obyčajným multimetrom, ako používajú elektrotechnici ?
Obrázek

Uživatelský avatar
nema.dj
Příspěvky: 613
Registrován: 20 čer 2010 00:17

Re: Technics SH-DJ1200

Příspěvek od nema.dj » 20 čer 2010 12:33

Mam jeden aj takyto, avsak Solid......aby som ich mohol premerat, musim ich vyspajkovat.....aby som ich nemusel vyspajkovat, tak zhanam schemu :wink:
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: Technics SH-DJ1200

Příspěvek od DjMatisS » 20 čer 2010 15:02

Myslíš si, že ti někdo bude schopen dát schéma komerčního produktu?? :D .. Obávám se, že jediná možnost je vypájet, změřit, sehnat.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

sprem
Příspěvky: 115
Registrován: 19 čer 2010 17:14

Re: Technics SH-DJ1200

Příspěvek od sprem » 20 čer 2010 15:39

Takže.
1, Každopádne ak ich budeš meniť, budeš ich musieť tak či onak vyspájkovať.
2, Ako si prišiel na to vyspájkovanie ? Normálne zoberiem dosku, zistím kde sú vývody toho odporu (poťák je premenlivý odpor) a zospodu na tie kontakty priložím špičky merača. Odpor sa predsa meria paralelne, čiže zboku, to jest tak ako ti radím :))

Vela šťastia.

MiH
Příspěvky: 4
Registrován: 18 čer 2010 18:24

Re: Technics SH-DJ1200

Příspěvek od MiH » 23 čer 2010 18:55

Crossfader a kanálové fadery majú 2x 100kohm (A).
Korekčné potemciometre 2x50k (G) s odbočkou.
Trim 2x20k (B).
Master 2x100k (V).
AUX/EFECTOR 2x50k (D).
Monitor Balance 2x100k (G).
Monitor Level 2x100k (V).

MiH
2xTechnics SL-1210,2 x SL-DZ1200, Denon DN-X1500,Technics RP-DH1200...

Uživatelský avatar
nema.dj
Příspěvky: 613
Registrován: 20 čer 2010 00:17

Re: Technics SH-DJ1200

Příspěvek od nema.dj » 23 čer 2010 22:52

MiH píše:Crossfader a kanálové fadery majú 2x 100kohm (A).
Korekčné potemciometre 2x50k (G) s odbočkou.
Trim 2x20k (B).
Master 2x100k (V).
AUX/EFECTOR 2x50k (D).
Monitor Balance 2x100k (G).
Monitor Level 2x100k (V).

MiH
wow.....mnohokrat dik....mas u mna 3 piva :D ......nechcel som ich vyspajkovavat, aby nebol mx mimo revadzku dlhsiu dobu a keby som ich nezohnal, tak asi nadobro....este raz dik
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

MiH
Příspěvky: 4
Registrován: 18 čer 2010 18:24

Re: Technics SH-DJ1200

Příspěvek od MiH » 24 čer 2010 07:00

Ahoj, rado sa stalo.

Obávam sa však, že ti aj tak neostane iné ako ich vyspájkovať. Predpokladám, že práve korekčné potenciometre bude kôli odbočke problém zohnať (dokonca ani hodnota 50k nie je u nás bežná, zohnateľnejšie budú 47k čo by nemal byť z hľadiska funkcie mixu žiadny problém). Podľa mojho názoru budú na 95% "iba" zanesené a treba ich odborne rozobrať-vyčistiť-ošetriť/nakonzervovať. Zodratá odporová dráha je v týchto mixoch naviac na korekciách veľmi nepravdepodobná. V každom prípade by si mal "repas" zveriť niekomu kto s tým už má skúsenosti, zlomený bežec alebo poškriabaná odporová dráha v potenciometry = výmena za nový.

MiH
2xTechnics SL-1210,2 x SL-DZ1200, Denon DN-X1500,Technics RP-DH1200...

Odpovědět