Technics SH-DJ1200
Technics SH-DJ1200
Zdravim, som tu novy ale kukam na tento web uz dlhsie no na moju otazku som odpoved nenasiel. A ta je postavena takto: nema niekto nahodou schemu na horeuvedeny mix? jedna sa mi o to, ze potenciometre na korekciach mi odchadzaju a potreboval by som ich vymenit. Bohuzial som nikde nenasiel schemu a ani na inych forach mi nevedeli poradit. Potreboval by som vediet hodnoty tych potakov. Mix som mal aj rozobraty, ale na nich hodnoty alebo seriove cisla, popripade nieco coho by som sa mohol chytit uvedene nie je. Posledna moznost je ich vyspajkovat, zmerat, zohnat a nahradit, no ak by sa to dalo bez krokov 1 a 2 bol by som vdacny za info.
Re: Technics SH-DJ1200
A skúšal si ich premerať obyčajným multimetrom, ako používajú elektrotechnici ?

Mam jeden aj takyto, avsak Solid......aby som ich mohol premerat, musim ich vyspajkovat.....aby som ich nemusel vyspajkovat, tak zhanam schemu 

Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
Myslíš si, že ti někdo bude schopen dát schéma komerčního produktu??
.. Obávám se, že jediná možnost je vypájet, změřit, sehnat.

Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200
Takže.
1, Každopádne ak ich budeš meniť, budeš ich musieť tak či onak vyspájkovať.
2, Ako si prišiel na to vyspájkovanie ? Normálne zoberiem dosku, zistím kde sú vývody toho odporu (poťák je premenlivý odpor) a zospodu na tie kontakty priložím špičky merača. Odpor sa predsa meria paralelne, čiže zboku, to jest tak ako ti radím
)
Vela šťastia.
1, Každopádne ak ich budeš meniť, budeš ich musieť tak či onak vyspájkovať.
2, Ako si prišiel na to vyspájkovanie ? Normálne zoberiem dosku, zistím kde sú vývody toho odporu (poťák je premenlivý odpor) a zospodu na tie kontakty priložím špičky merača. Odpor sa predsa meria paralelne, čiže zboku, to jest tak ako ti radím

Vela šťastia.
Crossfader a kanálové fadery majú 2x 100kohm (A).
Korekčné potemciometre 2x50k (G) s odbočkou.
Trim 2x20k (B).
Master 2x100k (V).
AUX/EFECTOR 2x50k (D).
Monitor Balance 2x100k (G).
Monitor Level 2x100k (V).
MiH
Trim 2x20k (B).
Master 2x100k (V).
AUX/EFECTOR 2x50k (D).
MiH
2xTechnics SL-1210,2 x SL-DZ1200, Denon DN-X1500,Technics RP-DH1200...
wow.....mnohokrat dik....mas u mna 3 pivaMiH píše:Crossfader a kanálové fadery majú 2x 100kohm (A).
Trim 2x20k (B).
Master 2x100k (V).
AUX/EFECTOR 2x50k (D).
MiH

Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
Ahoj, rado sa stalo.
Obávam sa však, že ti aj tak neostane iné ako ich vyspájkovať. Predpokladám, že práve korekčné potenciometre bude kôli odbočke problém zohnať (dokonca ani hodnota 50k nie je u nás bežná, zohnateľnejšie budú 47k čo by nemal byť z hľadiska funkcie mixu žiadny problém). Podľa mojho názoru budú na 95% "iba" zanesené a treba ich odborne rozobrať-vyčistiť-ošetriť/nakonzervovať. Zodratá odporová dráha je v týchto mixoch naviac na korekciách veľmi nepravdepodobná. V každom prípade by si mal "repas" zveriť niekomu kto s tým už má skúsenosti, zlomený bežec alebo poškriabaná odporová dráha v potenciometry = výmena za nový.
MiH
Obávam sa však, že ti aj tak neostane iné ako ich vyspájkovať. Predpokladám, že práve korekčné potenciometre bude kôli odbočke problém zohnať (dokonca ani hodnota 50k nie je u nás bežná, zohnateľnejšie budú 47k čo by nemal byť z hľadiska funkcie mixu žiadny problém). Podľa mojho názoru budú na 95% "iba" zanesené a treba ich odborne rozobrať-vyčistiť-ošetriť/nakonzervovať. Zodratá odporová dráha je v týchto mixoch naviac na korekciách veľmi nepravdepodobná. V každom prípade by si mal "repas" zveriť niekomu kto s tým už má skúsenosti, zlomený bežec alebo poškriabaná odporová dráha v potenciometry = výmena za nový.
MiH
2xTechnics SL-1210,2 x SL-DZ1200, Denon DN-X1500,Technics RP-DH1200...