Špunty do uší aneb, když přijedeme domů, tak slyšíme

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
CrissC

Špunty do uší aneb, když přijedeme domů, tak slyšíme

Příspěvek od CrissC »

Nedávno jsem viděl film, It's all gone Pete Tong a musim uznat... hrklo ve mě a to hodně! Možná si řikáte, že pokud hrajete po barech tam neni ta hudba tak hlasitě jako v klubech, ale to je jedno. Z vlastních zkušenostech, když sem dojel domu z jednoho baru kde sem byl jenom od 10 do 2 max 3 ráno, tak mi v uších hučelo a bzučelo, jak blázen.
Tak sem si objednal špunty (Alpine Pro - 910 Kč i s poštovným) do uší hned další tejden, abych je měl na pátek, protože sem hrál na oslavě kamaráda. (špunty došly včas, tak sem je zkoušel, ale sluchátka vypověděla službu... ironie nemyslíte?:D)

Musím uznat je to skvělá věc, zvuk slyšíte stejně jako bez nich akorát tak o 15-20dB míň, než bez nich! Slyšíte když na váš někde mluví úplně krásně, skoro bych řekl, že líp než bez nich :D.

Mají akorát tak dvě nevýhody - nevíte jak nahlas mluvíte, takže bavit se snima je hoooodně obtížné, jak je zvuk ztlumený tak neslyšíte třeba, že rezonují repráky při vejškách.. ( to se mi v pátek stávalo hodně a já to neslyšel díky špuntům).

Ale je prostě super přijít domů a SLYŠÍTE normálně!!

DjMatisS

Re: Špunty do uší aneb, když přijedeme domů, tak slyšíme

Příspěvek od DjMatisS »

mam tyto spunty par měsíců, a musím říct, že až na ty vejšky jsou těžce v pohodě. (pokud vím že vyháním výšky tak na těch pět minut jednoho přechodu jeden špunt vyndam. Proti osmi hodinam bez nich je to jako nic.)

Jinak, taky mne k tomu dohnal Frankie. :D. To hlavně proto, že časem na sobě každý hrající člověk začně pozorovat tyto potíže. Používám je s různou úrovní útlumu i v klubech kam nechodím hrát, ale jen se bavit. Také je používám ve škole při hodinách a paradoxně lépe slyším vyučujícího. (můj mozek pak nějak pohodlněji filtruje frekvence těch idiotů co neumí být zticha) :D
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

CrissC

Příspěvek od CrissC »

Přesně sem byl den po tom v klubu a řikal sem si, že si je budu regulérně brát i do klubů, kde sem zatim častějc jako návštěvník...

Ve škole ? :D to by mě nenapadlo :D

Akorát ještě jedna věc mě na nich štvě, ale to je spíš chyba sluchátek... Mám WESCY a ty maj malý naušníky a strašně pak od toho tlačej uši...

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

to je otázka velikosti uší. Kvůli čistším frekvencím mívám ty špunty až v mozku, takže mě to taky občas pozlobí, ale většinu časus tím nemám problém.

CrissC

Příspěvek od CrissC »

Tady de spíš o to, že sluchátka nejsou okolo uší, ale na uši. Takže tlačí víc na špunty než tvoje Technicsy...

Hele a na co je takový to plastový cosi u těch alpinek v tý krabičce (je to dlouhý a průhledný), vůbec sem nepřišel na to co to je :D

crewy

Příspěvek od crewy »

připomíná mi to náustek na šlauch od vodní dýmky ale to asi nebude vono :lol:

CrissC

Příspěvek od CrissC »

Haha, to asi ne :D, zkoušel sem jestli se tim nedají nasazovat různé "uzávěry" špuntů, ale na to to taky neni, protože tim to rozhodně nešlo líp, než rukou...

Azu

Příspěvek od Azu »

A co se tak podívat na obrázky v manuálu :lol:
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

stejnej problem... manual nikde, k cemu je ten pruhlednej srac nad tim jsem laboroval asi tejden a nic me nenapadlo :D

Azu

Příspěvek od Azu »

V manuálu i na krabičce to bylo nakreslený :-)
Nasadíš do špuntu ten filtr, pak ten konec špuntu s již nasazeným filtrem zasuneš do té plastové tyčky a pohodlně zasuneš do ucha, protože jinak se to tam souká trochu hůř a může dojít k protrhnutí špuntu.

Já sem si na ně tedy nezvyk, když si je nasadím, tak mně v uších tak jakoby šumí jako když se potápím a slyším tak zcela zkresleně.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

Azu vzal sis ve Frankfurtu ty špunty, jak tam byly zadarmo? :D Naprosto skvělě mi pasujou v uších a ještě jsou v krabičce. :lol:

Odpovědět