Sluchátka :)

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Woody

Sluchátka :)

Příspěvek od Woody »

Zdarec chlapi:) V pátek jsem byl na akci kde hráli kámoši od techna po schranz.Co Dj to jiné sluchátka tak jsem je orkmnul všechny :D

Takže první měl Sennheiser HD205 - vypadaj slušně a jde z toho dobrej zvuk za ty prašule :)

druhej měl Allen & Heath XD52 - vzhledově to jde zvuk slušnej ale blbě mi seděly (jsem zvyklej na technicsy takze mám rád větší přítlak) :)

další měl Pioneer HDJ 1000 - tyhle sluchny nemám moc rád a ani o nich mluvit nemusím jsou známé :)

další měl Sennheiser HD25 II - ty jsem měl na uších prvně a musím říct že jsou fakt super, to odhlučnení jsem vůbec nečekal a zvuk taky super a dokonce mi pěkně sedly (určitě si je časem pořídím ale C II :wink: )

no a poslední měl AKG K81 DJ - jsou menší ale hezké a slušně hrající za tu cenu co jsou :) jen by mě štvaly ty kabely z obou stran :wink:

To je jen tak pro srovnání co Djs používají a někomu to může pomoc při rozhodování co koupit :)

Bj_Carda
Vybavení

Re: Sluchátka :)

Příspěvek od Bj_Carda »

Tak to jsem rád, zrovna mám objednaný Senny HD 25 C II :)

Jinak co já sem měl zatím na uších tak:

Sony MDR V 700 = zvuk dobrej, vzhled dobrej, zvuková izolace nic moc, lámou se

Sennheiser HD 215 - Zvuk super, vzhled nezvyklej, vadí mi že když je nemám zrovna na uších, tak jak sou velký tak mi celkem zavazí pod krkem. Zvuková izolace o něco lepší jak ty Sony. Jinak neskutečný držáci co se týče nerozbitnosti (bo se k nim chovám poslední dobou jako hovado = přenášení v batohu s kabelama, a ostaníma krámama, hodit to někde do dodávky + na to další věci)

Technics RPDH 1200 = Super sluchátka, super zvuk, hoodně dobrá izolace okolního zvuku, Co mi na nich občas vadí že se protáčej v těch kloubech když si je člověk chce dát na hlavu :) a taky se mi zrovna moc nezamlouvá ten vzhled ale techniks platter, ale to je detail a věc vkusu každýho.

Sennheiser HD 25 C II = info dodám jak je otestuju :)
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

Tak už sem měl tu čest otestovat své nové Senny HD 25 C v ostrém provozu na akci. Takže přidám pár postřehů.

Když sem rozbalil krabici, tak sem se lekl poprvé. A to toho jak sou ty náušníky oproti jinejm sluchátkům malý. To se mi skoro nechtělo věřit že by to mohlo nějak slušně tlumit okolní hluk. Druhej šok nastal když sem si sluchátka dal poprvé na hlavu, protože sluchátka mají hoodně velkej přítlak na uši. A po pár minutách mi byly dosti nepříjemný na uši.

Pak jsem doma testoval rozdíl mezi HD 215 a HD 25. A to tak že sem si pustil dosti nahlas muziku do reprobeden. A obě sluchátka střídavě měnil na hlavě jestli poznám nějakej rozdíl v tlumení okolního hluku. Pak jsem zkoušel to samé, ale ještě s tím že sem sluchátka připojil na mp3ku na max hlasitost mp3. (takže stejná úroveň výstupu na obě sluchátka)

Po těchto testech už sem byl minimálně dostatečně spokojený se svou koupí. Tlumení okolního kraválu je oproti mým starým HD 215tkám opravdu hodně znatelné. A i když stejně člověk přece jenom v těch sluchátkách z okolí slyší, ihned jak se do nich pustí nějaká muzika, tak už skoro nic z okolí slyšet nebylo. (připomínam že doma). To v HD 215 při stejné úrovni zesílení pořád slyšet okolní zvuk trochu byl, a to musím říct že HD 25 jdou zesílit o dosti více jak HD 215. Tak to byl test doma, s jehož výsledkem jsem byl spokojený, ale pořád sem se bál jaký to bude na akci, a hlavně sem měl strach při srovnání s kolegovýma technicsama RP-DH 1200.

Včera sem měl tu možnost je konečně vyzkoušet na ostré akci. Takže:

Oproti technicsům tlumí HD 25 okolní hluk o malinko lépe. Připadne mi že s HD 25 na hlavně jsem slyšel o něco méně okolních vysokých frekvencí (sluchátka odpojená).

Co se týče zvuku HD 25 vs Technics, tak zvuk HD 25 je rozdílnej. Shodli jsme se s kolegou že HD 25 mají takový "čistější" zvuk, jsou tam lépe slyšet vyšší frekvence, na druhou stranu technicsy mají spíše víc basovější zvukový projev.

(pak jsem ještě srovnával tlumení HD 25 a Sony MDR V 700, tam to dopadlo podobně jako ve srovnání s HD 215, s tím že ty Soňáky jsou s tlumením na tom ještě o něco málo hůře jak HD 215, což bych řekl že je tím polstrováním náušníků který je relativně tvrdý a nízky, takže vznikají mezery mezi uchem a hlavou).

Resumé = Sem rád že sem si HD 25 koupil. Oproti mým starým HD 215 je to sakra krok dopředu, a konečně i v kraválu můžu pohodlně míchat. Co se týče toho většího přítlaku na uši, tak už sem si buď zvykl, a nebo při hrání kdy si člověk sluchátka pořád nasazuje a sundává, to už nevnímám. Nicméně pro nějaký dlouhodobější využití třebas doma pro tvorbu hudby atd, kdy člověk nepotřebuje takové vysoké tlumení okolního hluku bych je asi nedoporučil. Myslím že víc jak hodinu v kuse bych je na hlavě asi mít nechtěl. Na Djing je to však v pohodě.

Co se týče srovnání s technicsy, tak pokud bych měl doma už ty zmiňované RP-DH 1200, tak už nevidím moc extra smysl kupovat o něco dražší HD 25. Já osobně dávám ty sluchátka zhruba na stejnou úroveň, s tím že každý sou v něčem lepší / horší. Technicsy sou o něco pohodlnější na hlavě, mají víc basovější projev (což je pro někoho plus, pro někoho mínus). Další věc je jak se komu líbí design. Mě osobně se líbí Víc HD 25. Někomu se HD 25 nelíbí, a setkal už sem se s názorem že vypadají jak starý sluchátka co používali v armádě radisti :lol:

Takže celkově ze sluchátek co sem měl na hlavě:

Sony MDR V 700 (cca 3500 kč) - nebrat, zvuk fajn, tlumení nic moc. navíc za stejnou cenu za kterou se dá koupit Technics.

Sennheiser HD 215 (cca 2000 kč) - dobrý sluchátka, odolné, tlumení nic moc. Dají se pohodlně používat doma ve studiu, na pc, atd. Dobrej základ, ale už bych si asi přidal litr a koupil technicse.

Technics RP DH 1200 (cca 3300 kč) - super sluchátka, dobrej poměr cena/výkon/kvalita, na podobné úrovni jako HD 25, pohodlné, někomu můžou vadit točící se klouby.

Sennheiser HD 25 - (cca 4 800 kč) - super sluchátka, o něco větší tlumení jak technics, pravděpodobně hodně odolná, legenda, dobrej zvuk, jsou lehká. (rozhodně brát kroucenej kabel - verze s "C")

Jinak kdybych dneska kupoval sluchátka, a měl průměrnej rozpočet, a nepotřeboval machrovat že mám rádoby "TOP" sluchátka (HD 25 vs Pio 2000), tak s klidným svědomím vezmu ty Technicsy, a věřím že s něma budu dlouho a dlouho hoodně spokojenej, a to za dobrou cenu.

EDIT:¨
Osobně sem jako první "pořádnější" levný sluchátka měl a doporučoval Sennheiser HD 215, ale teď sem ozkoušel na hlavě ZOMO HD-1200 (konkrétně to byla verze brown gold), a musím říct že za nějakejch 1800 kč to sou špicový sluchátka. A kdybych sháněl scluhátka do 2500 kč tak je určitě beru.

Zvuk hodnotit moc hodnotit nebudu ostatně každý DJ sluchátka nějak rozumně hrajou, jen řeknu že maj pěkný podání basů. Ale co se mi na nich líbilo nejvíc tak to že mají hodně dobrý tlumení okolního kraválu. (příšlo mi to že skoro možná i víc jak moje nový HD-25tky, což mě krapet nasralo. Ale měl sem je na hlavě jen chvíli tak se utěšuju tím že se mi to třebas jen zdálo).

Každopádně ale bych do nich šel... (mají je i ve více barvách)
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=94688
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=94686
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=94687
Naposledy upravil(a) Bj_Carda dne 24 bře 2011 10:49, celkem upraveno 1 x.

Woody

Příspěvek od Woody »

Pěkná reference :) jinak mě se ten přítlak na sennech právě líbí.Já mám technicsy RP-DJ 1210 a tam jsem zvyklej na pořídnej přítlak takže mi přišlo že maj senny menší ale maj :)

Jinak měl jsem ještě Stantony 3000 PRO S když se tu ještě prodávaly :D a ty byly během chvíle rozlámaný na padrť.Zvuk byl sice dobrej ale ta konstrukce byla na ho...
A právě když vidim sluchny typu Sony MDR V 700 (což ty Stantony byli prakticky stejné) tak bych je nechtěl :D

Pak jsem měl ještě Ultrasone pro line 550 a ty byly celkem taky v pohodě.
S technáčema jsem spokojenej ale klidně bych si dal říct a koupil bych ty Senny ale zatim nejsou zbytečný prachy :D

a kdo nemá jo penize tak dobre poslouzej i ty kopie pioneeru od American audia HP 700 :wink:

Kubík

Příspěvek od Kubík »

Minulý týden mi přišli taky HD 25 za 4k ( jen sluchátka, bez příslušenství - nová ) s 1.5m rovným kabelem.
Musim říct, že ten rovnej kabel je daleko lepší než kroucenej, na délku stačí a přitom se neplete. Kroucenej kabel je snad těžší než samotné sluchátka, takže se nenatáhne a spíš strhne sluchátka z hlavy.
To je jen moje zkušenost s nima, jinak s přítlakem, izolací a zvukovym podáním jsem spokojený :>

microgenius

Příspěvek od microgenius »

Taky mam HD25 a rovnej kabel a spokojenost jen ten kabel sem opatril potahem aby se neponicil :)
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

Woody

Příspěvek od Woody »

Nic proti rovnýmu kabelu :D ale už se vidím jak bych vytrhával sluchátka z mixu případně by šel i mix :D ale zas na poslech doma nebo na produkci věřím že je to lepší :wink:

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

Já si taky nedokážu představit rovnej kabel, bo se zvyklej mít sluchátka na hlavě/krku, chodit si vedle pro CDčka, pití apod.

Kubík

Příspěvek od Kubík »

Woody píše:Nic proti rovnýmu kabelu :D ale už se vidím jak bych vytrhával sluchátka z mixu případně by šel i mix :D ale zas na poslech doma nebo na produkci věřím že je to lepší :wink:
Je to lepší i na hraní :> třeba to jednou poznáš sám.
Jinak nevim co s tim pořád máte, vytrhávání z mixáku a podobné blbosti, to za tim mixákem běháte maraton nebo co? :D
Přeci když hraju, tak mám cdčka i pití po ruce tak, aby se mi hrálo co nejpohodlněji, neříkejte mi, že si třeba běháte na bar pro pití ... se sluchátkama na krku :D

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

No tak nás je třebas na akci víc, takže kufry s CDčkama sou za náma, a pití a podobný věci si držím o uctivém odstupu od přehrávačů, mixu, notebooku, a jakékoliv jiné techniky. Takže nějaká rezerva menévrovacího prostoru se prostě hodí. Ale to je úplně jedno. Prostě je to o tom jak je kdo zvyklej. já mám od počátku (kdy sem měl ještě Omnitronic SHP 2000 za 700 kč :D ) kroucenej kabel, tak už prostě u kroucenýho zůstanu. Vy jste zvyklí na rovnej, tak hrajte s rovným.

Woody

Příspěvek od Woody »

No tak ono záleží jak je celkově dj stanoviště ale jsem zvyklý mít sluchátka pořád na krku a když ti pak přijde pěkná slečna nechat si zahrát a jdeš k ní tak mi 1.5m rovnýho kabelu nestačí :lol: Ale je to věc názoru. :wink:

Kubík

Příspěvek od Kubík »

Woody píše:No tak ono záleží jak je celkově dj stanoviště ale jsem zvyklý mít sluchátka pořád na krku a když ti pak přijde pěkná slečna nechat si zahrát a jdeš k ní tak mi 1.5m rovnýho kabelu nestačí :lol: Ale je to věc názoru. :wink:
Doufám, že se jednou na tom kabelelu oběsíš.

Jinak já vidim jasnou nevýhodu toho krouceného kabelu u HD 25, protože ty sluchny jsou opravdu mega lehoučké a při hraní váha toho kabelu tahá jednu stranu sluchátek dolu a to není zrovna příjemné :>.
Ale přesně jak Bj říkal, proti gustu žádnej dišputát ( to je kec :D )

crewy

Příspěvek od crewy »

ja měl rovný a jsem ted rád za kroucený, ještě že nekdo na to přišel :D

Woody

Příspěvek od Woody »

Kubík píše:
Woody píše:No tak ono záleží jak je celkově dj stanoviště ale jsem zvyklý mít sluchátka pořád na krku a když ti pak přijde pěkná slečna nechat si zahrát a jdeš k ní tak mi 1.5m rovnýho kabelu nestačí :lol: Ale je to věc názoru. :wink:
Doufám, že se jednou na tom kabelelu oběsíš.

Jinak já vidim jasnou nevýhodu toho krouceného kabelu u HD 25, protože ty sluchny jsou opravdu mega lehoučké a při hraní váha toho kabelu tahá jednu stranu sluchátek dolu a to není zrovna příjemné :>.
Ale přesně jak Bj říkal, proti gustu žádnej dišputát ( to je kec :D )
Pche ty mi přeješ věci.To by mě zajímalo kolik ti je, že ještě nevíš že nejlepší je kabel kroucenej :D
Jinak ono je rozdíl když hraješ komerční disko celej večer a nebo když přijdeš zahrát 2hodinový set kde za tebou nikdo neleze:-) Prostě ty si měj rovnej a já si budu mít kroucenej :biggrin2:

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

Já mám taky rovný kabel a nijak mě to neomezuje. Bag s cd mám většinou vedle playerů, takže na pohodu. A když si potřebuju odběhnout, tak jenom vytahnu jack z mixu a jdu...
A to hrávám celý večery i jenom sety a na pohodu...

Odpovědět