Sennheiser HD25

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
Martin_70

Sennheiser HD25

Příspěvek od Martin_70 »

Ahoj. Všude se píše, že HD 25ky jsou nej sluchátka a mají výborný zvuk.
Mají však hned několik zvláštností - materiály!
- Ocelový jednostranný kabel - Nikde jsem nenašel nic o ocelovém kabelu, ani jeho výhody oproti měděnému (měď má přece lepší vodivost). Co je to jednostranný jsem taky nikde nenašel :roll:
- Jack taky není pozlacený. Ale proč? To potřebovali ušetřit na materiálu?
- Sluchátka jsou dělaná s kabelem na pravo. Snad všechna sluchátka co znám, tak mají kabely na pravo. Jo, na Djing dají se nosit obráceně. Ale, co když chcete poslouchat déle? Přeci jen stereo zvuk má svůj důvod a je dělaný na každou stranu trochu jinak. Nechápu, proč je to obráceně.
Jestli znáte odpovědi na tyto otázky, tak je sem pište :-) fakt by mě to zajímalo a myslím, že ne mjenom mě ... :D
Naposledy upravil(a) Martin_70 dne 10 dub 2013 23:15, celkem upraveno 2 x.

johney

Re: Sennheiser HD25

Příspěvek od johney »

Jednostranny kabel znamena ze ti ide do jedneho nausnika, nie do obidvoch
nechapem, co ma kabel na pravo spolocne so stereo zvukom?
Ocelovy kabel bude zrejme pre vydrz netusim pre co ine.
a nie je ten jack pozlateny? vlastne medeny jack som ani nevidel, aj ked by mal by teoreticky viac vodivy.

Martin_70

Příspěvek od Martin_70 »

Ano, mělo tam být pozlacený. Už jsem to upravil.
O té straně píšu, Protože většina lidí má raději kabel na levo a když chce mít u HD25 správně sluchátka R na právo a L na levo. Musí to mít obráceně - tedy kabel bude v pravo. Ale s tím nic neuděláme. Chce to si zvyknout.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Tvoje problemy bych chtel mit :biggrin2: . Ta velka koule co mas na krku neni na ozdobu :wink2: . Napadlo te, ze tvuj problem s levym a pravym kanalem muziky a kabelem na strane lze vyresit asi tak za 10Kc?

Postup:
- koupis 2 jacky, samce a samici
- koupis kousek dvojlinky nebo ho vemes odjinud
- sletujes si redukci a u jednoho konektoru prohodis bilej s cervenym

Toto me zas po dlouhe doba fakt dostalo :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

v sennoch je samozrejme medený kábel ale je s ocelovým lankom, hodí sa to ak si náhodou privrieš kábel do kufríku,divil by si sa koľko ten kábel znesie.
to že jack nie je pozlatený nevadí, čo by si bral radšej pozlatený jack a shitný kábel,alebo "obyčajný" jack a kvalitný medený kábel? naschváľ som dal obyčajný do uvodzoviek,lebo ani raz som sa s nikým nestretol,že by sa mu z jacku polámal kábel na sennoch, alebo by sa mu TIP (koncovka jacku) uvoľnil/ohýbal sa/odpadol, čo o ostatných slúchadlách nemôžem povedať.
to,že je kábel na pravej strane je len o zvyku,ja som pred sennmi používal numark hf125 a tie mali tiež na pravej strane kábel,takže ja v tom problém nevidím.
podľa mňa sú senny top medzi slúchadlami,nech si hovorí každý čo chce,ja som s nimi nadmieru spokojný už dobrých pár rokov a za tie roky som menil iba vankúšiky a z mojej blbosti "koľajničku" na ktorej je ľavá mušla. samozrejme ,každému sa niečo iné páči a niečo iné preferuje.

Martin_70

Příspěvek od Martin_70 »

Piatro: Děkuji za vysvětlení, přesně tohle jsem potřeboval! :-)
Stereoman: Jo, letováním se však zhoršuje kvalita signálu. Ale budu to tak muset udělat no (hele, po pravdě mě to ještě nenapadlo :D dík!). A nebo si zvyknout na kabel v pravo.

Martin_70

Příspěvek od Martin_70 »

Ahoj
Potřeboval bych ještě popsat všechny verze těchto sluchátek.
ALE PRAVDIVĚ!
našel jsem hodně možností :-) někde má verze 3 m kabel a jinde 2 :D
Tak jestli někdo víte a vyznáte se v tom tak prosím uvěďte info na pravou míru.
Myslím tohle:
Sennheiser HD 25-1 II
Sennheiser HD 25 II
Sennheiser HD 25-C II
Sennheiser HD 25-13 II

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

myslím,že sa to tu už niekoľkokrát riešilo,ale nevadí. vysvetlím to takto:
medzi hd 25-1 II a hd 25 II je rozdiel iba v dĺžke kábla (rovný 1.5m vs 2m) lomený 90°jack
hd25-c II má krútený kábel (cca 3m ale dá sa roztiahnuť aj na viac) ja osobne túto verziu nepreferujem,lebo ten kábel je fakt ťažký a ťahá dole mušlu z pravého ucha. s krúteným káblom máš rovný jack.
hd 25-13 II má 600 ohmové drivre, potrebuješ niečo silnejšie aby si ich poriadne nakŕmil,napr nejaký slúchadlový predzosilovač. dlžka kábla 1.5m jack neviem aký majú.

za všetkými sennmi máš značku II čo znamená že je to mark 2 (druhá rada) ja mám ešte staré klasické hd25,rozdiel tam až taký veľký nie je,možno tie II majú už trocha "burned in" to znamená že nepotrebuješ ich rozohrievať tak dlho (pár dní neustáleho hrania) aby nabrali charakteristiku,dynamiku. mk1 nové už nekúpiš.

ja ti odporúčam s 1.5m káblom, 2m rovného je predsalen trocha veľa aby sa ti nestávalo,že nechtiac na neho zašľapneš,ak ich vytiahneš z pultu a necháš si slúchadlá na krku. ja bežne počas chôdze (keďže senny používam každodenne k mp3 prehrávaču) kým vyberiem skladbu a napojím slúchadlá do mp3ky tak kábel nechám len tak pohupovať a ani raz sa mi nestalo že by som na ne zašľapol.

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

Na téhle stránce vlevo dole klikni na záložku VARIANTS http://en-de.sennheiser.com/dj-headphon ... hd-25-1-ii

Martin_70

Příspěvek od Martin_70 »

A tady píšou všude rovnej jack :-)
http://en-de.sennheiser.com/dj-headphon ... hd-25-1-ii
A na Alza.cz je zase HD 25-13 II s 300 Ω :D
Vyzkouším si je v obchodě a tam se ještě poptám! Hroznj bordel v tom je :D

ryden

Příspěvek od ryden »

Ahoj, tyhle sluchátka jsou asi nejlepší co může být. S tím souhlasím, ale chtěl bych nějaký kvalitní sluchátka za menší peníze. Zase až takvovou kvalitu nepotřebuji. Tak jsem pátral na netu a v cenové relaci cca 2500,- Kč jsem našel Marshall Major, za tu cenu je to myslím dobrá levnější alternativa k HD 25 ne?

Avender

Příspěvek od Avender »

No vyzeraju moc dobre. Do tech. zalezitosti az tak moc nevidim, ale zda sa ze maju dost malu max. zatazitelnost: 20 mW (U HD25 je to 200 mW). Takze je dost mozne ze na mixe ich mozes odpalit... teda aspon z toho pojmu (max zatazitelnost) to tak vypliva :D A je vidno ze su skor urcene k mp3ke/mobilu nakolko maju na kablu mikrofon. Skus sa este pozriet na nieco od AKG, Audio technica...
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Stay.ONE

Příspěvek od Stay.ONE »

Pokud hledáš sluchátky do 2500,- zkus se poohlídnout po těchto :

http://www.shop4djs.com/urbanears.html
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

ryden

Příspěvek od ryden »

Díky za názory

chal3oye

Příspěvek od chal3oye »

medzi hd 25-1 II a hd 25 II je rozdiel iba v dĺžke kábla (rovný 1.5m vs 2m) lomený 90°jack
hd25-c II má krútený kábel (cca 3m ale dá sa roztiahnuť aj na viac) ja osobne túto verziu nepreferujem,lebo ten kábel je fakt ťažký a ťahá dole mušlu z pravého ucha. s krúteným káblom máš rovný jack.
hd 25-13 II má 600 ohmové drivre, potrebuješ niečo silnejšie aby si ich poriadne nakŕmil,napr nejaký slúchadlový predzosilovač. dlžka kábla 1.5m jack neviem aký majú.

za všetkými sennmi máš značku II čo znamená že je to mark 2 (druhá rada) ja mám ešte staré klasické hd25,rozdiel tam až taký veľký nie je,možno tie II majú už trocha "burned in" to znamená že nepotrebuješ ich rozohrievať tak dlho (pár dní neustáleho hrania) aby nabrali charakteristiku,dynamiku. mk1 nové už nekúpiš.

Odpovědět