Senheiser HD 25 1 II - Dojmy

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
trackIDerNR

Senheiser HD 25 1 II - Dojmy

Příspěvek od trackIDerNR »

ahojte Pred par dnami mi prisli Senheisery HD 25 1 II na ktore som dlhy cas setril. Sluchadla maju perfektny utlm okolia a pekne sedia na hlave,pritlak neni az tak hrozny a v pohode ich mozem mat na hlave aj pol dna v kuse bez toho aby som ich musel dat dole.Senny vyzeraju na pohlad krehko ale v skutocnosti su velmi odolne a hrdo mozu niest titul neznicitelne sluchadla.Aj ked vyzeraju obycajne a su dost male mne osobne sa ich design neskutocne paci koniec koncov su to legendy medzi sluchadlami, ale prejdem k tomu hlavnemu kvoli comu som do nich zainvestoval a tym je zvuk.Musim povedat ze je perfektny,vyrovnany s krasne zreprodukovanym zvukom ale co ma celkom dost zamrzelo je ze kvalita sa prejavi az pri vyssich hlasitostiach (50 % az 100 %) ,pri posluchu pri nizsej hlasitosti (0 % az 50 %) nieje az tak vyrazna a trochu ma sklamala.Do zvuku sa az tak nevyznam tak ma neukamenujte :D ake boli vase dojmy zo sluchadiel a hlavne zo zvuku pri spominanych vyssich a nizsich hlasitostiach ? inak sluchadla mozem vrelo odporucit a za tu cenu to stoji !!! snad som niekomu pomohol :-)

stereoman

Re: Senheiser HD 25 1 II - Dojmy

Příspěvek od stereoman »

Jak dlouho hrajes? Ver tomu, ze za par let do Sennu nic s nizkou hlasitosti poustet nebudes :))), protoze bys nic neslysel jako my :lol: . Mel jsi je na akcich? Tam taku asi nic nebudes poustes s volume vlevo ...

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

ak si potenciometer na volume predstavíme ako hodiny a začne na 7hodine a končí na 5,tak ja som na svoje senny v clube nastavoval hlas niečo medzi 10-11 a kamarát čo mal senny hd 280pro si ich dával až na 3hodinu. buď bol hluchý, alebo blázon,ale keď ja som tam zastrčil svoje,som myslel,že mi mozog vybuchne :D

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

ešte jednu vec som si všimol, po čase majú senny oveľa krajší zvuk ako čisto nové :) po anglicky sa tomu hovorí myslím že "burn in"

trackIDerNR

ahoj Stereoman..nehravam na akciach a niesom DJ :-) Senny som kupil na klasicky posluch hudby...svoj sluch si vazim a bez spuntov nepocuvam hudbu nahlas aby som si nedonicil sluch (pocuvam hudbu na cca 50 percent celkovej hlasitosti) ...a prave preto ma to zamrzelo lebo pod 50 percent nieje kvalita az taka vyrazna a prave na takej hlasitosti pocuvam...Piatro to s tym krajsim zvukom sa mi nezda :) ale clovek nikdy nevie..moze to byt pravda ;-)

trackIDerNR

aj na vasich Sennoch je to tak ze skutocna kvalita je az pri vyssich hlasitostiach a pri nizsich je menej vyrazna?

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Zkus ty sluchatka rozehrat. Pust tam neco pres noc, at to tam hraje ...

Jinak ja jsem uz hluchy, takze me se na nizke hlasitosti neptej :lol: .

trackIDerNR

ked ich necham hrat cez noc v com to potom pomoze ?

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

mne senny krásne hrajú aj pri nízkej hlasitosti ale v ntb mám takú blbú zvukovku,že keď počúvam tichšie,tak mi rezonujú basy (všetko pod 120-130hz),lepšie povedané vôbec nehrajú,len rezonáciu počujem. keď dám hlasnejšie tak krásne počuť všetky frekvencie ale robí mi to iba na notebooku. keď zapojím do pultu tak tam hrajú normálne aj pri nízkej hlasitosti.
ver mi,že po čase budú mať krajší zvuk. tak ako písal Stereoman,nechaj ich hrať,ale nie veľmi hlasno,tak,keď ich dáš na hlavu aby sa to dalo ešte počúvať. neviem či jedna noc na to bude stačiť. link,je na video o tom,že sa fakt zmení časom zvuk slúchadiel :)
http://www.youtube.com/watch?v=8jxdOEpiCTs

trackIDerNR

pekne video ...nieco natom bude :) este lepsi zvuk by ma potesil :)

trackIDerNR

ja som sa obaval skor toho aby po case naopak kvalita neklesla ale vravite ze cim starsie tym lepsi zvuk..kvalita na sennoch nezvykne poklesnut vsak?

trackIDerNR

inak o tom vypalovani som si teraz cital (je toho plny net) a chcem sa spytat ze v ktorych pasmach sa vam po vypaleni zlepsila kvalita zvuku?

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

keď si pred cca 2 rokmi sestra kúpila senny,tak som porovnal svoje dvojročné hd 25mk1 a jej čisto nové mk2 a moje mali celkovo jemnejší zvuk,príjemnejší na počúvanie. úplne nové boli ako keby až príliš ostré. na nových boli trocha duté basy,tie sa časom zjemnili a po vypálení aj stredy sú ako keby teplejšie. nehovorím,že nové majú zlý zvuk,to nie,oproti všetkým ostatným slúchadlám majú špičkový zvuk za pomerne málo peňazí,ale ak by si mal možnosť porovnať použité a nové,tak by si počul rozdiel. čo sa týka kvality zvuku po rokoch používania,myslím,že neklesne. známy ich má cca 7 rokov a hrajú stále skvelo. jedine ak by si ich tak vybudil a tak dlho,že by sa ti spálili cievky alebo urobili "netopieri skok", alebo niečo tomu podobné. dávnejšie som našiel jeden článok o tom,ako sa jednému chlapíkovi ich podarilo odpiecť. spadol mu totiž jack do zástrčky a dostali do seba 230V. jediné čo urobil,si objednal náhradný diel a si vymenil doma :)

trackIDerNR

Dakujem piatro... Tie pasma ma zaujimali :)

Odpovědět