Reloop RMX40; názory a zkušenosti
Reloop RMX40; názory a zkušenosti
Jen bych chtěl slyšet pár názorů, nejlíp opřenejch o zkušenosti, na tehle levnej čtyřkanál..
Re: Reloop RMX40; názory a zkušenosti
Mix na doma.
Pro mě naprosto nepřekousnutelný průběh korekcí v porovnání s Pinckem o Ecleru ani nemluvě. Mícháš máš stažený basy, všechno štimuje tak jak má být, přídáš basy a ten nárust decibel ti urve uši. Nechápu jak na tom muže někdo hrát.
Na druhou stranu je ten mix docela robusní a kvalitně proveden, bohužel už jsem měl čest na něm z donucení hrát. Efektová jednotka bída, asi jako efekty na cd playerech od omnišrotu.

Pro mě naprosto nepřekousnutelný průběh korekcí v porovnání s Pinckem o Ecleru ani nemluvě. Mícháš máš stažený basy, všechno štimuje tak jak má být, přídáš basy a ten nárust decibel ti urve uši. Nechápu jak na tom muže někdo hrát.
Na druhou stranu je ten mix docela robusní a kvalitně proveden, bohužel už jsem měl čest na něm z donucení hrát. Efektová jednotka bída, asi jako efekty na cd playerech od omnišrotu.
No zas tak černě bych to nehodnotil. Jako těžko se dá srovnávat s Pioneerem vyšší třídy ale zas za ty prachy to není špatnej mix, je spolehlivej, svojí práci vždy odvede. Ty korekce no.. taky to tak děsný není.. jediný co mi na nich vadí, že maj takovej ten zlom, když je uplně stáhneš a pomalu vytahuješ tak se nic neděje, pořád nic a najednou bum a jsou tam, ten průchod není tak čistej jako u Pioneeru třeba. Nicméně zvuk jako celej z něj leze na úrovni DJM600, efektor je fakt jen pro nouzi, ale třeba flanger je použitelnej. Potěší i to nastavení křivky průběhu šavlí, nastavíš si to přesně jak se to hodí tobě. Občas jsem používal i ty killy. Jako celkově ten mix hodnotím dobře, měl jsem ho cca rok a půl a možná bych ho měl dodnes, kdyby mi do něj hosté nevylili pití=)
-
To si děláš pr*el ??? Asi si nikdy neslyšel DJM600.A nebo seš naprosto hluchej. Rozdíl ve zvuku je kua znát. Aby ne když je to pouze parodie na PioneerDJ_Lukas píše:.......Nicméně zvuk jako celej z něj leze na úrovni DJM600, .....=)

Mix je dobrej na doma a na naučení, na nějaký větší hraní na veřejnosti určitě ne

Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25
On není hluchej, i podle nezávislých měření má lepší zvuk než DJM500 a 600
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
Taky jsem měl "čest" si na něm zahrát. Vzhledem k cenové relaci to asi úplně špatná volba nebude.
Taky myslim, že je srovnatelnej s DJM 500 a 600. Minimálně ve výstupu s korekcema u nuly. Průběh korekcí má ale určitě horší i než DJM 500 a celkový zvuk EQ mělá DJM 600 taky lepší.
Efekty jsou taky určitě horší než u DJM 600. Spíš bych řekl, že jsou i pod DJM 500.
Ale člověk musí vzít v potaz ty peníze, za které to špatné určitě neni. Kdyby se ještě dnes DJM 600 vyráběla, stála by cca 16tis (dle ceny CDJ 100 a DJM 700). To je o 60% více než zmíněný pult.
Taky myslim, že je srovnatelnej s DJM 500 a 600. Minimálně ve výstupu s korekcema u nuly. Průběh korekcí má ale určitě horší i než DJM 500 a celkový zvuk EQ mělá DJM 600 taky lepší.
Efekty jsou taky určitě horší než u DJM 600. Spíš bych řekl, že jsou i pod DJM 500.
Ale člověk musí vzít v potaz ty peníze, za které to špatné určitě neni. Kdyby se ještě dnes DJM 600 vyráběla, stála by cca 16tis (dle ceny CDJ 100 a DJM 700). To je o 60% více než zmíněný pult.
-
Jen bych ještě ale dodal... že osobně bych si raději vzal X1100, která je zvukově úplně jinde a neni o moc dražší. Když k tomu budeš chtít efektor a časem si dokoupíš jeté EFX 500... budeš naprosto spokojenej člověk.Majky_mike píše:Taky jsem měl "čest" si na něm zahrát. Vzhledem k cenové relaci to asi úplně špatná volba nebude.
Přesně tak, Denon DN-X 1100 je v podstatě nejlevnější plně použitelný 4 kanálový mix z toho co je na trhu a pokud ti náhodou budou scházet efekty, tak dokoupíš kaoss pad mini
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
SOUHLAS, ŽE JE TO DOBREJ POMĚR CENA VÝKON. 

Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25
Dj Broulik píše:To si děláš pr*el ??? Asi si nikdy neslyšel DJM600.A nebo seš naprosto hluchej. Rozdíl ve zvuku je kua znát. Aby ne když je to pouze parodie na PioneerDJ_Lukas píše:.......Nicméně zvuk jako celej z něj leze na úrovni DJM600, .....=)![]()
Mix je dobrej na doma a na naučení, na nějaký větší hraní na veřejnosti určitě ne
Hluchej nejsem a hraju na DJM 600 a 800 celkem často. A ten zvuk na úrovni DJM 600 myslím na výstupu s korekcema na středu. Ty korekce jsou orpoti Pioneeru špatný, to se prostě nedá svítit, ale když je máš na středu a posloucháš jen čistej výstup, tak ten zvuk je na takhle levnej mixák dost dobrej.=)
-
Imho zvuk je srovnatelný s djm 600. Korekce jsou věc druhá...Stejně ale nevim, proč to tady řešíte, když ve většině podniků je apec jenom tak, aby to hrálo...Aspoň tady na jižní Moravě. A ono je potom jedno, jestli máš Reloopa nebo Pincka osmikilo, když zvuk ti leze z nějakých Omnitroniků nebo Behringerů...