Problem s nahranim setu pres M-Audio zvukarnu

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
Uživatelský avatar
RickySho
Příspěvky: 276
Registrován: 30 bře 2009 23:35

Problem s nahranim setu pres M-Audio zvukarnu

Příspěvek od RickySho » 30 srp 2009 17:59

chtel bych se zeptat jestli tu ma nekdo zkusenost s nahravanim pres M-Audio Fast Track Pro zvukovku... mam klasiku kabel cinch -> 3,5mm jack ale jelikoz tahle zvukovka ma vstup jen pro 1/4" jack tak tam mam nejakou levnou redukci na konci. vse by melo byt nastaveno spravne ale vysledny zvuk je priserny. uplne chybi basy a zbytek taky nic moc...

mixakem ani kabelem to neni, dyz to nahraju pres integrovanou zni to o 100000% lip. jedina vec co me napada je bud ze ten zvuk se tak moc zkazi kvuli nekvalitni redukci a kabelazi (ale pride mi prehnany ze by az tak moc) a nebo to mam cely zapojeny nejak blbe (ale to asi taky ne, co se na tomhle da zkazit) :)

jinak nahravam do Logicu. kdyby to jinak btw bylo kabelem, bylo by rozumny koupit napr tenhle?
http://kytary.cz/klotz-audio-kabel-2x-t ... 95:0:0:1:0
- ma na konci dva mono jacky, jesli se teda daj oba najednou pichnout do vstupu 1 i 2 a pak se to bude cely nahravat jako stereo signal nebo ty dva vstupy sou na sobe uplne nezavisly a napsal sem kravinu...?

dekuji za odpovedi predem

P.S. tady je este ta zvukovka
http://kytary.cz/m-audio-fast-track-pro ... 78:0:0:1:0

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Problem s nahranim setu pres M-Audio zvukarnu

Příspěvek od honcka » 30 srp 2009 21:21

[quote="RickySho"]chtel bych se zeptat jestli tu ma nekdo zkusenost s nahravanim pres M-Audio Fast Track Pro zvukovku... mam klasiku kabel cinch -> 3,5mm jack ale jelikoz tahle zvukovka ma vstup jen pro 1/4" jack tak tam mam nejakou levnou redukci na konci. vse by melo byt nastaveno spravne ale vysledny zvuk je priserny. uplne chybi basy a zbytek taky nic moc...

mixakem ani kabelem to neni, dyz to nahraju pres integrovanou zni to o 100000% lip. jedina vec co me napada je bud ze ten zvuk se tak moc zkazi kvuli nekvalitni redukci a kabelazi (ale pride mi prehnany ze by az tak moc) a nebo to mam cely zapojeny nejak blbe (ale to asi taky ne, co se na tomhle da zkazit) :)

jinak nahravam do Logicu. kdyby to jinak btw bylo kabelem, bylo by rozumny koupit napr tenhle?
http://kytary.cz/klotz-audio-kabel-2x-t ... 95:0:0:1:0
- ma na konci dva mono jacky, jesli se teda daj oba najednou pichnout do vstupu 1 i 2 a pak se to bude cely nahravat jako stereo signal nebo ty dva vstupy sou na sobe uplne nezavisly a napsal sem kravinu...?

dekuji za odpovedi predem

P.S. tady je este ta zvukovka
http://kytary.cz/m-audio-fast-track-pro ... 78:0:0:1:0[/quote]

urcite to bude tim kabelem, ta zvukovka nema stereo vstup, kdyz tam das "stereo" jacka, tak je mozny, ze to chybne detekuje jako symetricky zapojeni. Jeste taky, jestli to zapojujes do tech prednich vstupu, co jsou kombinovany s XLR, tak tam muzes mit zapnutej mikrofoni predzesilovac

nahraje ti to jako 2 kanaly, na kazdym si muzes upravit balance.
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Uživatelský avatar
RickySho
Příspěvky: 276
Registrován: 30 bře 2009 23:35

Re: Problem s nahranim setu pres M-Audio zvukarnu

Příspěvek od RickySho » 30 srp 2009 21:29

honcka píše:
urcite to bude tim kabelem, ta zvukovka nema stereo vstup, kdyz tam das "stereo" jacka, tak je mozny, ze to chybne detekuje jako symetricky zapojeni. Jeste taky, jestli to zapojujes do tech prednich vstupu, co jsou kombinovany s XLR, tak tam muzes mit zapnutej mikrofoni predzesilovac

nahraje ti to jako 2 kanaly, na kazdym si muzes upravit balance.

jj pak sem si taky vsim ze je stereovej a ty vstupy sou na mono. okej zejtra bezim pro ten kabel, diky za odpoved :)

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Problem s nahranim setu pres M-Audio zvukarnu

Příspěvek od honcka » 30 srp 2009 21:39

BTW doporucuju ti jeste, jestli to chces pouzivat jenom na nahravani setu, sehnat si nejakej jednoduzsi soft, napr freeware Audacity, pouzivat na to Logic je jako brat si tank na komara :)
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Uživatelský avatar
RickySho
Příspěvky: 276
Registrován: 30 bře 2009 23:35

Re: Problem s nahranim setu pres M-Audio zvukarnu

Příspěvek od RickySho » 30 srp 2009 22:10

honcka píše:BTW doporucuju ti jeste, jestli to chces pouzivat jenom na nahravani setu, sehnat si nejakej jednoduzsi soft, napr freeware Audacity, pouzivat na to Logic je jako brat si tank na komara :)
no ja se venuju i produkci takze v Logicu to mam vsechno pohromade :)

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 02:50

Re: Problem s nahranim setu pres M-Audio zvukarnu

Příspěvek od DjMatisS » 30 srp 2009 23:26

Pokud mas Logic, zakonite mas i nejaky mac. Stastny to clovek. Muj sen :biggrin2: Uz setrim. Nevis nahodou, zda mi pro 16 kanalu v logicu bude stacit mac mini? (tj. prociky kolem 2Ghz a ram 1-4GB). Pripadne porad co vlastnis ty. Díky.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Uživatelský avatar
RickySho
Příspěvky: 276
Registrován: 30 bře 2009 23:35

Re: Problem s nahranim setu pres M-Audio zvukarnu

Příspěvek od RickySho » 31 srp 2009 13:59

DjMatisS píše:Pokud mas Logic, zakonite mas i nejaky mac. Stastny to clovek. Muj sen :biggrin2: Uz setrim. Nevis nahodou, zda mi pro 16 kanalu v logicu bude stacit mac mini? (tj. prociky kolem 2Ghz a ram 1-4GB). Pripadne porad co vlastnis ty. Díky.
jj, od doby co mam Mac sem na wokna uplne zanevrel a nejen co se tyka hudby :) hele ja mam MacBook 2,4Gb dualcore Intel a RAMku 4 Gb ale myslim ze klidne staci i 2gb. no a procak zatim stiha vsechno naprosto vklidu. jedina nevyhoda je holt ta porizovaci cena no ale jakmile clovek nasetri urcite se to vic nez vyplati. muzu jen doporucit. a samotnej Logic? naprosta parada (predtim sem delal v FLku a zkousel sem i Cubase a Ableton ale Logic je proste pecka)

mac mini s timhle hardwarem ti bude stihat vsechno vpohode ale nekdo mi rikal ze za tu cenu se spis vyplati poridit notebook (napr ten muj MacBook ma podobny parametry). ale tuhle info si radsi over, kolik ten kterej momentalne stoji....

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 02:50

Re: Problem s nahranim setu pres M-Audio zvukarnu

Příspěvek od DjMatisS » 31 srp 2009 14:59

o cenach mam vic nez prehled :D . Jinak díky za osvětlení otázky. Šlo mi čistě o ty parametry. Stejne bude jeste "chvili" trvat nez na to nasetrim, tak se pak rozhodnu... Díky.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Odpovědět