Problem s masterom v sluchatkach

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
spaceman

Problem s masterom v sluchatkach

Příspěvek od spaceman »

Cus, tak mi dnes prisiel mixak Reloop rmx 40. S mixakmi ani s nicim inym nemam skusenosti tak mozno nieco robim zle ale... v sluchatkach nepocujem master, teda vlastne pocujem ale uplne minimalne. Zato ked otocim korekciu na druhu stranu ku CUE tak to hra... neviete v com je problem?
DJM 850, 2x CDJ 400, Sennheiser HD 25-C II

hoolifan

Re: Problem s masterom v sluchatkach

Příspěvek od hoolifan »

nechceš to popsat víc?
kterou korekcí potočíš? na kterou stranu? jinak výstup pro sluchátka mívá svůj vlasní knob na regulaci hlasitosti + někdy mívá i frekvenční regulaci (hraje víc výšek a míň basů a naopak). jinak každý mix má buď knoflík nebo nějaký přepínač na to který ti určí který kanál ti má jít do sluchátek...
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Podle mě máš málo nastaven master out, tj, když ti to nehraje nahlas ven, tak to nehraje na hlas ani do sluchátek...
A koukám, že master má svůj CUE, a pokud to funguje jako u denonu, tj, aby na potenciometru v polovině MASTER, hrál mater, musí být zaplý ten cue na Masteru.

spaceman

Příspěvek od spaceman »

Heh no jasne, moja chyba... som myslel ze signal z mastera by mal ist do sluchatok automaticky, bolo treba zapnut cue pri masteri.. :)
DJM 850, 2x CDJ 400, Sennheiser HD 25-C II

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Já nějak do dnes nepochopil k čemu to je dobrý....

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

to sme dva.. vždy sem si zapl jen jeden kanál do sluchátek a stačilo to.. když není odposlech tak sem si přidal druhý..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

ToLa

Příspěvek od ToLa »

To já používám cue/master pořád, ale nechápu proč musí být zaplý to talčítko u masteru, když na danou stranu poťáku nejde přiřadit nic jiného než onen master, takže když by byl zaplý master pořád ušetřilo by se jedno tlačítko :-)

Odpovědět