přebuzený mix

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
dj-johny4

přebuzený mix

Příspěvek od dj-johny4 »

Včera na jednu chlastačku jsem vzal mix (to jsem neměl dělat).
Během hraní se vypl. A nešel ani za boha zapnout... Když jsem asi po pátý zkontroloval kabely a zjistil, že vše by mělo být ok, napadlo mě, že by mohla být praská pojistka. Taky že jo. Pojistku jsem vyměnil (za úplně stejnou v elektře - 500mA)
Ale po zapnutí mi to udělalo (viz obrázek). V klidovém stavu místo -20 tj na na +3. A je to tak bez ohledu na úrovni GAIN potenciometru. V reprácích nic nechrčí. Když připojím nějaký zdroj hudby a hraju ho přes mixák, tak to hraje "normálně" akorát, je defakto vždy přebuzený (ledky do červenýho), protože tam kde má bej ticho je to na +3.
Jsem smířenej s tím, že půjde do servisu, jen vůbec nevím co s tím může bejt. A na kolik může vyjít oprava. (sorry jestli jsem něco blbě popsal, o elektrice nic nevim)

Obrázek

premek_k

Re: přebuzený mix

Příspěvek od premek_k »

Vypadá to, že začal kmitat - k tomu stačí nějaký stuďák nebo upadnutý káblík uvnitř. Případně spatný kontakt v některém z vnitřních konektorů.
Tím, že se zakmitá, stoupne odběr - proto ta pojistka. Každopádně bych na tom nehrál - pokud to kmitá, tak na frekvenci, kterou neslyšíš, ale pro repro to může být kritické...

Takže určitě do servisu.

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

tak s mixakem to vypada blbe :/ volal jsem do U Merkura a tam mi rekli, ze s 3d a 4d je velkej problem co se tyka servisu. Protoze se nikdo v tech procesorech vevnitr nechce hrabat. Doporucil mi Prodance a mysli si, ze to poslou do anglie a kdyz to pujde opravit, tak to bude trvat zhruba pul roku. Takze na houno no... ;-( priste bez prepetovych zasuvek ani ranu :/

edit(16.06. v 10:30)
volal jsem do PRODANCE a tam mi řekli, že to dělají na místě, že to do Anglie neposílaj! Sice mají teď hodně práce, ale během pár týdnů by to měli dát do kupy, tak jsem zvědav. Každý říká něco jinýho...

EVO

Příspěvek od EVO »

jen mě napadá, jak ten mix máš dlouho? Nebyl náhodou v záruce? To by Ti ho museli opravit do 30 dnů :wink:

Odpovědět