Pioneer WS Denon (mix)
Re: Pioneer WS Denon (mix)
ono ...mixi v tejto cenovej kategorii a aj triede su zvukovo velmi vyrovnane ... pokial je niekto audiofil a chce to na domace pouzitie a na domaci posluch, tak treba len vyskusat, vypocut, presediet dlhe hodiny porovnavanim nahravok, merat vystupy na osciloscopoch .... no v konecnom dosledku - naco? ... kto to oceni?, ake to ma vyuzitie? ...uz by som sa asi fakt len priklanal k tomu, co to prinesie mne a ako to vyuzijem, komfort ovladania, moznost prepojenia s inymi zariadeniami ... atd ....je to taka ista dilema ci si zobrat na domaci posluch ako predzosilovac na sluchatkovy zosilovac Dispre1 alebo Dispre2 ked pouzivam sluchatka dajme tomu HD25 ...rozdiel je prakticky nepocutelny, no niekde som cital, ze to alebo to ma lepsi sound a inu charkateristiku, zvuk je taky alebo onaky ...prdlajs ...kupujem si pult pre seba, a tam kde hram nie je high fidelity sound showroom ale diskoteka
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
-
Nechápem takúto diskusiu o zvukových kvalitách mixpultov tu diskutujúcichAzu píše:Ty rozdíly jsou v podstatě skoro jen papírový a na konečné aparatuře je ten rozdíl neslyšitelný. Jasnou volbou je tedy jen Pioneer, ale o to to bude horší volba, protože zvolit mezi DJM2000 a DJM900 nebude tak snadné. DJM2000 je nesrovnatelně lépe vybavena, na druhou stranu má zase horší zvukovou kartu a odlišné ovládání efektů než jak je člověk zvyklý u DJM900/800. Pokud bych na tom měl hrát výhradně já, tak bych si vzal DJM2000 protože rozdíl v ceně v tuto chvíli není skoro žádný, ale za to dostanu sice horší zvukovou kartu, ale mam LAN HUB pro připojí dvou PC, smapler a MIDI na displeji, čímž se dá dobře ovládat libovolný software.

Tak ako 24 bit AD/DA prevodníky nie sú to isté, ako iné 24 bit AD/DA prevodníky, tak isto nie sú zvukovo rovnaké 32 bit DA prevodníky na Denonoch (X600, X1600 a X1700) a 32 bit DA prevodníky na Pioneeroch (DJM900 a DJM2000), Výsledný zvuk ovplyvňuje veľa iných faktorov nie len prevodníky.
Osobne som mal možnosť porovnať zvuk na oboch týchto pultoch zapojených cez switch priamo do Crown (seria CDi) zosilňovača na širokopásmové reproboxy zn. OHM. Do pultov boli zapojené gramce Technics SL1210 s prenoskami a ihlami Shure WhiteLabel. Ako zdoj zvuku sme používali fakt kvalitne nahraté vinylové nahrávky (interpretov si už nespomínam). Výsledok: Pri použití gramcov cez Phono vstupy má X1700ka počuteľne výraznejší, plnší a hlavne jasnejší (čistejší) zvuk ako DJM2000ka. Pre vystelenie, čistejší zvuk znamená v tomto prípade zvuk, pri ktorom viete ľahko a bez "nabrúsených" uší rozoznať v nahrávke väčšinu nástrojov, zvukov, prekusií atď a aj spev bolo cez ten Denon počuť jasnejšie než na DJM2000ke. Je ale pravdou čo spomínate vo svojich príspevkoch väčšina z Vás, že keď do oboch pultov pripojíte ako zdroj nejaký USB media player (my sme pri teste mali DN S3700ku) s nejakou kvalitnou MP3 kou (320kbps/48kHz), tak takmer žiadny výrazný rozdiel medzi týmito Mixpultami nebudete počuť... pri 44.1kHz/24bit Stereo WAV súboroch zbadáte rozdiel (v prospech Denonu) väčšinou len pri vokálnych skladbách. Takže to skrátim a zhrniem: najväčší "problém" v porovnaní medzi týmito mixpultami určite nebude vo zvukovej kvalite (pokiaľ nechce DJ hrať iba z Vinylov) ale porovnávacia dilema spočíva v iných "maličkostiach". Napríklad:
Začnime AD prevodníkmi na vstupoch kde sú Denon Mixpulty o triedu lepšie, pretože používajú špičkové (najvyššie rady) BurrBrown prevodníky. Potom napr. kondenzátory použité v Denon Mixpultoch, sú tie najlepšie od špičkovej americkej firmy ELNA, pokračujme linkovými fadermi, kde v Denon X1700ke sú vysoko kvaltiné fadery ALPS - serie K, ktoré sú o 2 triedy lepšie, ako tie ktoré namontované v DJM2000ke alebo iných mixoch rovnakej cenovej kategorie. Ďalej Crossfader - FlexFader s nastaaviteľným odporom, sa ani len porovnať sa nedá s tým čo je napr. v DJM2000ke a takto by som pokračoval ešte dlho. Samozrejme každý z týchto pultov, či už DJM2000ka, alebo DJM900ka alebo Denon X1700ka majú svoje klady aj zápory. Porovnávať Efektovú časť medzi DenonX1700kou a DJM2000kou sa tiež vôbec nedá, pretože na DJM2000ke je efektová jednotka rozdelená a úplne ináč integrovaná do pultu než na X1700ke, čo sa týka Efektovej časti, je DJM2000ka najlepší DJský pult na svete. No ak by som mal vybrať medzi DJM900kou a DJM2000kou, tak si určite vyberiem DJM900ku, pretože má kvalitnejšie prepracované uloženie faderov (dlhšie vydržia) než DJM2000ka. DJM 900ka má aj lepší crossfader ako DJM 2000ka, pre mobilných DJs ako ja, je tiež lepšie na prenášanie 12 palc. mix, než taký hybridný a široký pult ako je DJM2000ka, tiež ako tu už bolo spomenuté DJM900ka má kvalitnejšiu zvukovú kartu než DJM2000ka a pod.
K Denon X 1700ke ešte jedna poznámka, na Denone sa dajú fantasticky nastaviť deliace kmitočty frekvencií na 3 pásmových korekciách, čím sa dá dosiahnuť maximálny užívateľský komfort. Čiže priebehy korekcií sa dajú nastaviť totožne s priebehmi korekcií aké sú na Pioneer mixpultoch. Neodpustím si ešte jeden benefit na Denon Mixpulte a to je zabudovaný (štúdiovo) vysoko kvalitný mikrofonny predzisiľnovač s veľmi veľkým odstupom šumu od signálu. Nech si teda každý zváži ktoré faktory sú pre neho dôležitejšie a až potom nech sa rozhodne...
Otázka pre znalých: ak chcem hrávať hlavne z vinylov je lepší denon 1600 alebo by som sa mal zemarať na nejaky pio napr. 700-800 samozrejme že hladám rozumný pomer ceny a kvality. ale myslím že ten dnx 1600 by mal byť idealný. čo vy na to?
http://www.facebook.com/pages/Summit/174965585863299
k vinylum bych bral toho denona, navic ma traktor scratch certifikaci
z akých vynilov?....klasika alebo timecode?...... myslim, ze na fore je toho popisane ohladom tychto pultov hafo, co sa tyka funkcnosti aj kvalit .... ale v skratke, hlavný rozdiel medzi 700/800 a DN-X1600 je ten, ze Denon ti posluzi aj ako zvukova karta a je certifikovany pre Traktor ....preto ta otazka na zaciatku .... cize ak pouzivas DVS, tak pri pio potrebujes este dalsi hardver (zvukova karta) u denonu ti to odpada .... o kvalite prevodnikov v pultoch tu popisal martin
k vinilom by som urcite porozmyslal nad allen heath, xone 42,pripadne 92
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
z klasických vinylov, timecode nemusím...skúšal som to a zle sa mi z toho hralo, je pravde že išlo o Torq čo nie zrovna značka kvality, ale aj tak myslím že vinyl klasický je už len kvalitou zvuku uplne inde jak digital vinyli s nekvalitnými mp3. a čo sa toho AnH mixov týka s tým nemám dobrú skúsenosť, sice tiež som z neho hral iba jedenkrát ale ten mix bol pokazený...je možne že to bola vada toho jedineho a ostatne su OK ale každopadne to vo mne zanechalo negativny dojem kedže napoprve AnH a bol zlý. A samozrejme že doležitá je cena ten denon zvaťujem viac preto lebo ide po 900€ a nižšie. a tie ostatne sú už cenovo niekde uplne inde. Chcem investovať do 900 max. A zas jedna z vecí ktorá ma od denonu odrádza je že mám teraz doma dnx 120 a ten už bol raz v oprave, teraz tam išiel druhy krat a vratili mi ho že je OK, a to preto lebo chyba na mixe nieje konštatná ale prejavuje sa iba občas....logicky to znamená že mix je pokazený a servis sa tým takto iba zabavil zodpovednosti....preto ma denon trochu v zuboch ale inak myslim že cena akvalita tej dnx 1600 je dosť dobrá...preto tá moja otázka.
dnx-120 je made in china .... 1600ka a 1700ka su origos japonci .... ja som z mojim zatial nemal ziadne problemy, a mam ho pomaly 2 roky
a co bolo a tom A,h zle? ake oznacenie to bolo ?
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
to bol sa mi zdá xone 92, a problem bol v tom že tam blbol signal cue ktorý išiel do sluchátok...proste prepol som medzi kanálmi a už som tam nepočul nič...nepomohlo ani prepájanie gramcov z kánála na kanál.