PIONEER DJM 900 NEXUS

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
GaGy

PIONEER DJM 900 NEXUS

Příspěvek od GaGy »

Co na něj říkáte ???
Dnes sem na tom hrál a ? Bomba !

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... M-900nexus

Dj Broulik

Re: PIONEER DJM 900 NEXUS

Příspěvek od Dj Broulik »

[quote="GaGy"]Co na něj říkáte ???
Dnes sem na tom hrál a ? Bomba !

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... M-900nexus[/quote]

budu vědět v úterý co to umí atd......... Známej si ho objednal :wink:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

Tak jsem si včera měl možnost osahat djm900. Hodně se mi líbila kvalita zvuku i odposlechu do sluchátek. 32bit D/A převodník je znát. Dále se mi líbí hlasitost výstupu - oproti djm800 má djm900 podstatně hlasitější výstupy. Dále mě zaujala možnost přepnutí equalizeru na isolator, takže jdou basy ,středy a výšky stáhnout do nekonečna - tudíž jdou 100% oříznout. Efekty jsou taky bomba, hlavně NOISE a efektová jednotka s quantize. Dále je tady možnost nastavení talkoveru -6db -12db -18db -24db plus další vychytávky. Hodně povedená mašina. Jsem zvědav na clubovej zvuk, jakej bude oproti djm800 :o
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

GaGy

Příspěvek od GaGy »

Dj Broulik píše:Tak jsem si včera měl možnost osahat djm900. Hodně se mi líbila kvalita zvuku i odposlechu do sluchátek. 32bit D/A převodník je znát. Dále se mi líbí hlasitost výstupu - oproti djm800 má djm900 podstatně hlasitější výstupy. Dále mě zaujala možnost přepnutí equalizeru na isolator, takže jdou basy ,středy a výšky stáhnout do nekonečna - tudíž jdou 100% oříznout. Efekty jsou taky bomba, hlavně NOISE a efektová jednotka s quantize. Dále je tady možnost nastavení talkoveru -6db -12db -18db -24db plus další vychytávky. Hodně povedená mašina. Jsem zvědav na clubovej zvuk, jakej bude oproti djm800 :o

Dneska sem si to dotáhl domů a koukal sem na to přepnutí equalizeru a je to paráda... Jen nevím co je tedy lepší :)
NOISE je parádní v tom že ho můžeš použít na šavli kde ti nic nehraje :)... Prostě jde uplně bez tracku.
Jen nevím co znamená právě quantize můžeš mi to nějak popsat ?
Btw: mě osobně se strašně libí spiral ... :)

CrissC

Příspěvek od CrissC »

Quantize, funguje jen, když máš přehrávač propojenej PC nebo přehrávač s Mixem a zanalyzoval jsi to před tím v rekordboxu. Pomáhá to při Loopech, Cue pointech atp., vždy zůstanou přesně na beat a pak to čte mix a efekty taky budou "perfektně" na beat.

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Jen doplním, že Q funguje i když není načtená kompletní beat grid z RB. Vezme si prostě po link aktuální BPM z přehrávače. A lze předpokládat, že player bude mít BPM načteno lépe než mix... už proto, že to dělá z průběhu tracku a ne jen detokováním peaků.

Kromě zlepšení přesnosti efektů jde hlavně o rychlost přenačítání BPM. Otvírají se tím úplně nové efektové možnosti. Třeba můžeš mít zasmyčkovanou 1/16-32 beatu a do toho echo. Tempo dáš na wide a přidáš 100% rychlosti a do toho na stejné šavli noise. PB na playeru v reáném čase mění i nastavení BPM na DJM... a vznikne zajímavej efekt.

Těch možností je spousta... prostě se už nemusíš zabejvat tím, zda DJM stihl správně nadetekovat BPM k efektu.

GaGy

Příspěvek od GaGy »

Děkuji za objasnění :D já si říkal k čemu to je a že mi to nic nedělá :DDD ..Boužel mě k ničemu ... Mix mám doma jen pujčený a hraju na CDJ 800 MK2 které mám připojeny digitálně.... :biggrin2:

Odpovědět