Pioneer DJM 850 vs. Reloop RMX-80

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
DeepSan

Pioneer DJM 850 vs. Reloop RMX-80

Příspěvek od DeepSan »

Vím, že se zdá být téma úsměvný (srovnání Pio a Reloop), ale:
Má někdo zkušenost s tim Reloopem?
Jsem zvyklej na DJM 850 a moc moc jsem si zvyknul na Color FX (resp. já používám jen Filter) u každého kanálu. Jelikož potřebuju náhradu a na nový DJM 850 není, líbí se mi funkčně právě ten Reloop - za ty prachy... :oops:

Vím, že tu jedno téma RMX80 vs. DJM 700 je, ale tam se to zvrhnulo v OT.

PS. zvukovku nepotřebuju :)

DJWojcek

Re: Pioneer DJM 850 vs. Reloop RMX-80

Příspěvek od DJWojcek »

Za ty peníze rozhodně Pioneer.Zvuk je jinde!A kvalita komponentů je slabá.Záleží na co to chceš!Nejlepší mixer je ale Allen 92 s 4 kanálovým eqvalizérem.....Sice nemá midi a asio ale má mega sound.
DENON DN-x1600,2xPIONEER CDJ-2000,DENON DNHP1000,EDIROL V-800

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Nebo toto... http://www.muziker.cz/dj/dj-mixpulty/p/ ... enon-X1600
Když jim zavoláš o lepší cenu tak ti ho dají za 22 tis jako mě..

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

DJWojcek píše:Za ty peníze rozhodně Pioneer.Zvuk je jinde!A kvalita komponentů je slabá.Záleží na co to chceš!Nejlepší mixer je ale Allen 92 s 4 kanálovým eqvalizérem.....Sice nemá midi a asio ale má mega sound.
Ještě psal, že používá hlavně filtry a na ty analogový, co jsou v xone mixech, žadnej digital nemá

DeepSan

Příspěvek od DeepSan »

Vím, že zvukově je Denon i Pioneer jinde, ale jak jsem psal, jde mi hlavně o to, aby byl filter (knob) rovnou u každého kanálu - tak jako je u DJM 850, což ten Denon ani Allen 92 nesplňuje :-( Možná to někomu přijde úsměvný, ale připravený knoby u každého kanálu mi přijdou jako mnohem lepší ovládání, než někde honit přepínače kanálů, tlačítka atd. :-)

Jinak na většině míst, kde hraju, je připravený min DJM 800, já bych chtěl mix spíše jako nouzovku, když bude v klubu nějaký "rozšmelcovaný" peklo nebo vůbec nic... :-)

DJWojcek

Příspěvek od DJWojcek »

Známe nouzovky ...BCD2000 behringer,Behringer djm-700 ok...Mě vždy vadil plecháckej sound(Nízké frekvence -Fader LOW reguluje i se středama což dává směšný rozsah faderu - pouze na půl cenťáku velmi reaguje-levné knoby)Já sám měl dlouho (3 roky) ten zmiňovaný Denon X1600 a můžu za něj říct -

+ Rozhodně konstrukce
+ Int. sound card 24bit/96khz ASIO
+ MIDI in/ont
+ LED volume meter
+ Matrix inputs
+ Crossfader

- Zvuk - podle mě příliš vytažený do středovýšek )Na parties mi vadil sound oproti DJM-800 nebo Xone92
- FX Použitelnost - Tahle věc je u toho mixu velmi zásadní - stojí těžce za hovno oproti Pioneer mixůům což z něj nedělá takový horký kup
- MIDI - Podpora,podpora a zase podpora.Tento mixer je naprosto mimo vývoj a upgrade mezi DJs což je škoda.Traktor občas spadne díky Asio přes USB 2.0 (které používá i midi)

Závěrem chci říct použe že tento mixer je sice vynikající ale pro praktické použití naprosto zbytečný a na svou prestiž pěkně slabý.Doporučuji pro začínající DJ obyčejný mixer na kterém se naučí míchat tracky pomocí bass,mid atd.

Konstrukce super,Příliš dlouhé dráhy volume u faderů,

djmario

Příspěvek od djmario »

Kvalita vydrž a desing jednoznačně pioneer cena je uplně jinde ale vždycky se dá dobře prodat

djmartin-sk

Příspěvek od djmartin-sk »

DJWojcek píše:
- Zvuk - podle mě příliš vytažený do středovýšek )Na parties mi vadil sound oproti DJM-800 nebo Xone92
- FX Použitelnost - Tahle věc je u toho mixu velmi zásadní - stojí těžce za hovno oproti Pioneer mixůům což z něj nedělá takový horký kup
- MIDI - Podpora,podpora a zase podpora.Tento mixer je naprosto mimo vývoj a upgrade mezi DJs což je škoda.Traktor občas spadne díky Asio přes USB 2.0 (které používá i midi)

Závěrem chci říct použe že tento mixer je sice vynikající ale pro praktické použití naprosto zbytečný a na svou prestiž pěkně slabý.Doporučuji pro začínající DJ obyčejný mixer na kterém se naučí míchat tracky pomocí bass,mid atd.

Konstrukce super,Příliš dlouhé dráhy volume u faderů,
To DJWojcek

Zaujímavé tvoje "hodnotenie" mixu Denon X1600, ak sa tieto tvoje vety dajú vôbec nazvať hodnotením.
Používal som mnoho pultov a od Denonu všetky od DNX500ky a vyššie modely. Rovnako som hral aj na Pio DJM700, DJM800, DJM850 a 900NXS. Okrem týchto pultov som mal možnosť vyskúšať na 2 - 3 akciách Ecler NUO4 a Allen&Heath Xone62 . Trošku môžem objektívne porovnať. Nechcem byť ani zaujatý a ani predpojatý voči žiadnej značke alebo modelu mixpultu. Veľa z nich som mal otvorených kvôli čisteniu a kedže mám aké také základné technické a elektrotechnické vedomosti, tak som mal možnosť vidieť reálne rozdiely v konštrukciách tých pultov, ktoré som mal otvorené. Z uvedených pultov na ktorých som hral sa tak čistému soundu ako má Denon X1600 alebo X1700 sa žiadny mix od Pio ani len nepribližuje. (Konštrukčne je tom podobne ako Denon X1600ka len DJM900Nexus a vyššie modely mixov renomovaných značiek). Toto nie je len môj názor, ale názor väčšiny DJs a zvukárov, či predajcov, ktorý ten pult počuli hrať na kvalitných reprosústavách. Tvoje silne subjektívne pocity o "přílišnom vytažený do středovýšek" Ti síce vyvracať nikto nemôže, lebo každému z nás DJs či zvukárov sa páči + - ináč frekvenčne položený výsledný zvuk a ver, že ani mne sa nepáči príliš ostrý zvuk s prenikavými stredmi, alebo výškami. No Denon X1600ka rozhodne takýto zvuk ako píšeš nemá! Neviem či si niekto z DJs niekedy skúsil porovnať zvuk z mikrofonnej sekcie na akomkoľvek Denon pulte so zvukom mikrofónnej časti akéhokoľvek pultu od Pioneer. Absolútne jasný rozdiel (v prospech Denon) a počuteľný aj na lacných reproboxoch. Avšak treba použiť kvalitný mikrofon! Zvuk z mikrofónových obvodov z Pioneer pultov je zamumlaný, nekonkrétny, nezreteľný, ako keby bez stredov s úplne zakrpatenými výškami a o šume ani nehovorím.
Aj X1600ka síce nemá tzv Color FX efektovú jednotku, no hlavná efektová jednotka je na 95% úplne rovnaká ako napr. na Pio DJM850ke. Vrátane aktivovania a ovládania. Osobná mnohonásobná skúsenosť: DJs, ktorí so mnou mnohokrát hrali a ktorí dovtedy používali vždy len mixpulty DJM700, 800, a vyššie od Pioneer a prvý krát hrali na X1600ke, tak im trvalo asi 1 minutu kým si zvykli na ovládanie efektov na X1600ke, v tomto bode je tvoja kritika zavádzajúca a nezmyselná. Asi len totálny amatér by nevedel ovládať a efektovú časť na X1600ke). MIDI podpora Denon X1600ky je vysoko hodnotená vlastnosť tohoto mixu u väčšiny renomovaných svetových predajcov, DJs a iných používateľov. Táto tvoja poznámka je úplne mimo reality.
Padanie softu Traktor celkom určite nespôsobuje mix. Okrem toho ASIO driver nemá s MIDI nič spoločné! Mix ako MIDI pult sa dá používať aj bez ASIO drivera. Arpopo, ASIO driver + MIDI cez USB 2 funguje bez problémov :D Neviem síce aký si mal problém, no s vysokou pravdepodobnosťou to nebol problém mixu Denon X1600. Problémy s Traktorom a iným pod. softom, nastávajú najmä vtedy, ak máš príliš nízko nastavený audio buffer (pod hodnotou 5 ms a menej), alebo aj vtedy, ak Notebook nezvláda spracovať audio data v reálnom čase pri tak nízkej hodnote audio bufferu a pod.. Príčinou akéhokoľvek kolapsu mixovacieho software je z 90% software-ový problém v samotnom počítači (buď O.S, problémy s kompatibilitou, alebo nesprávny ASIO driver, nedostatočný výkon samotného PC a pod.) Neviň za to žiadny Mixpult.
Denon DN X1600 je za tú cenu absolútne najlepší mix v danej cenovej kategórií, by som povedal že v mnohých parametroch a funkciách lepší ako mnoho drahších mixpultov. Dlhšie kanálové fádery (60mm) sú zámerom tej konštrukcie, nie chybou! 60mm fadery má (asi na všetkých for DJs modeloch) aj Allen&Heath. Jediná vec, ktorá by sa tomuto mixu mohla vytknúť je neprítomnosť frekvenčných filtrov priamo nad kanálovými fadermi. No v dobe keď tento mix navrhovali, táto konštrukcia a umiestnenie frekv. filtrov ešte nebola tak v móde. Toto je asi ale jediné "negatívum" tohoto mixu, aj keď manuálny frekvenčný filter ako taký je na mixe prítomný. Navyše pracuje v 2 režimoch, ako frequency Low/High pass Filter alebo cross over Filter. Super možnosť hlavne pri niektorých efektoch...
Asi bude zbytočné písať o všetkých pozitívnych vlastnostiach a parametroch X1600ky, tak spomeniem len tie, ktoré najväčší konkurent v tejto cenovej kategórií postráda:
1. Matrix Input Assignment: Line/Phono input, USB Audio, DVS mod.
2. 32-bit 128x oversampling D/A Prevodník zn. AKM na výstupe, (jediný pult s takýmto D/A prevodníkom v tejto cenovej kategórií.
3. Priamo prepínateľný DVS mód (CD/Vinyl) pre DJ timecode aplikácie (okrem Serato)
4. Plne MIDI funkčný pre akýkoľvek MIDI software, pričom nemusíte mať celý pult ako MIDI (ako je to u Pioneer pultov), ale každý kanál, alebo inú sekciu môžete mať v MIDI móde samostatne a nezávisle. TOP. Čiže pult je možné súčasne používať časť ako audio a časť ako MIDI + Efektovú časť môžete osobitne prepnúť len do MIDI módu napr. na separátne ovládanie efektov zo softu.
5. Funkcia Dual Layer Control MIDI/Normal Audio, čiže súčasne používate MIDI aj audio funkcie jednotlivých ovládacích prvkov
6. Veľmi kvalitné komponenty napr. kondenzátory ELNA (made in USA) 32. Bit DSP procesor SHARC, Fadre ALPS K serie...
7. Gramofonový platňojazdec veľmi ocení vysokokvalitný Phono predzosilňovač (S/N ratio viac ako 89 dB), odvodený od Phono predzosilňovačov HIFI produktov Denon Pro.
8. Veľmi kvalitný Crossfader typu FlexFader (zákazkovo vyrobený pre Denon od Penny&Giles) s nastaviteľným odporom - tuhosťou chodu.
9. Špičkové 24 Bit A/D prevodníky BurrBrown na vstupoch a mnoho drobných menej dôležitých vlastností...

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Tak tak.....ještě dodám že x1600 má certifikaci přímo pro Traktor.

Ps..viděl jsem foto střev Pio a Denon,, :mrgreen: v Pio nebylo skoro nic...

DJWojcek

Příspěvek od DJWojcek »

Máš pravdu v tom že každému se líbí jiný zvuk...Kolega dělá ve studiu a ten mi řekl že zvuk u Denon je tak čistej že ti to přijde ostré.Když hraju na 92ce a máme KRK bedny takt bys to měl slyšet jaký rozdl je v projevu.Jinak pěkná recenze

Azu

Příspěvek od Azu »

Přesně tak, vzal bych z mnoha důvodů Denon X1600 a vůbec bych se nezaobýral jakoukoliv myšlenkou koupit Reloop :)
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

mate dve krabicky zapaliek (sirek) ... uplne rovnake (naprosto stejny) ... jedna je oznacena ako denon a druha ako pionner, ktoru by ste si vzali ... pioneer samozrejme, pioneer, jasne ... no a toto je mytus prevysujuci marketink ... presne ako v Peliskach
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

Odpovědět