Pájení drátků na 6,5 jack sluchátek SONY MDR-V700
Pájení drátků na 6,5 jack sluchátek SONY MDR-V700
Ahoj kluci, mám sluchátka, u kterých jsem si nechtěně odtrhl jack. Tak jsem oholil drátky s tím, že si je znovu připájím na nový JACK a to rovnou už na 6,5kový. Ale teď mám problém, nevím který kam mám připájet. Na netu jsem našel tento návod: http://blog.jankaspar.cz/zapojeni-35mm-jacku/ Tak bych chtěl poradit, kam mám dát zelený, červený a pozlacený drátek. Nevím totiž který je pravý, levý a který je to společné stínění. Předem díky 

Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25
Re: Pájení drátků na 6,5 jack sluchátek SONY MDR-V700
[quote="havlis"]Ahoj kluci, mám sluchátka, u kterých jsem si nechtěně odtrhl jack. Tak jsem oholil drátky s tím, že si je znovu připájím na nový JACK a to rovnou už na 6,5kový. Ale teď mám problém, nevím který kam mám připájet. Na netu jsem našel tento návod: http://blog.jankaspar.cz/zapojeni-35mm-jacku/ Tak bych chtěl poradit, kam mám dát zelený, červený a pozlacený drátek. Nevím totiž který je pravý, levý a který je to společné stínění. Předem díky
[/quote]
stineni je ten bez izolace, kterej je omotanej okolo toho zelenyho a cervenyho, levy a pravy nevim

stineni je ten bez izolace, kterej je omotanej okolo toho zelenyho a cervenyho, levy a pravy nevim
Na všech třech drátkách je omotaný bílý provázek, to má být jako to stínění?honcka píše:stineni je ten bez izolace, kterej je omotanej okolo toho zelenyho a cervenyho, levy a pravy nevim
jeden z tech tří by měl byt tlustější než ostatní.tak to je ten společný který pude do prostřed,jinak pravý a levý zjistíš jednoduše,jak přiletuješ to společné stínění tak do to jacku přivedeš signál a pak jen přiložíš jeden ten káblík. a tak si to určíš který patří kam,nic se tím nepokazí.
to je divny, normalni klasickej signalovej kabel ma 2 draty v izolaci (signal) a kolem toho omotany neizolovany draty (stineni)havlis píše:Na všech třech drátkách je omotaný bílý provázek, to má být jako to stínění?honcka píše:stineni je ten bez izolace, kterej je omotanej okolo toho zelenyho a cervenyho, levy a pravy nevim
Já nikdy nevim co kam patří a tak se řídím selským rozumem, zpoajim jacka do zdroje zvuku a prostě ty drátky postupně přiložim na ty kontakty jacka a hned vidim kam patřej
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Tak díky moc kluci... Nějak to teda zkusím 

Úplně přesně to dělám i já. Nic se tím nezničí, nemusíš se bát..Azu píše:Já nikdy nevim co kam patří a tak se řídím selským rozumem, zpoajim jacka do zdroje zvuku a prostě ty drátky postupně přiložim na ty kontakty jacka a hned vidim kam patřej
Music is my destiny!
Tak jsem to teda napojil podle toho schematu na který jsem tady dal odkaz a pravý sluchátko mi hraje o něco víc než levé a když dám třeba aby hrál jen pravý nebo levý kanál tak hrají pořád stejně, jen se trochu stáhnou vejšky. Tak teda nevím jak to mám zapojit 

Ahoj červený je pravý kanál zelený je levý kanál a ten pozlacenej je zem. To, že ti hrajou obě i při balance může být zaviněno nesprávným rozdělením kablíků,kdy ti jedno nebo pár vláken zůstalo z jednoho kanálu v druhym. To zapojení provedeš tak
na tom obrázku ten horní spodního si nevšímej !! to bys měl mono !! T je levý, R je pravý a S je zem (poznáš tak že vezmeš jack to stranou kde je držení kabelu si to dáš k sobě a kontakt který máš k pravé ruce je pravý+ a ten k levé je levé + ) Pak už je napajíš. kdyby jsi nevěděl jak tak si napoj zem na ten nejvyšší kontakt jak drží kabel (s takovým půl kruhem) a zkusíš zbytek 

Danken píše:Ahoj červený je pravý kanál zelený je levý kanál a ten pozlacenej je zem. To, že ti hrajou obě i při balance může být zaviněno nesprávným rozdělením kablíků,kdy ti jedno nebo pár vláken zůstalo z jednoho kanálu v druhym. To zapojení provedeš takna tom obrázku ten horní spodního si nevšímej !! to bys měl mono !! T je levý, R je pravý a S je zem (poznáš tak že vezmeš jack to stranou kde je držení kabelu si to dáš k sobě a kontakt který máš k pravé ruce je pravý+ a ten k levé je levé + ) Pak už je napajíš. kdyby jsi nevěděl jak tak si napoj zem na ten nejvyšší kontakt jak drží kabel (s takovým půl kruhem) a zkusíš zbytek
Díky moc

Tak jsem koukal a mám to úplně stejně zapojeny... Asi to zkusím dát nějakému znalciDanken píše:pomohlo ???

tak dneska se mi dostaly do ruky tyto sluchadla jen stím že se zachová původní konektor( proč ho taky měnit když hraje ale má jen tu chybu že nemá držák toho tlustého kabelu,tak vypadává jedna strana) takže jsem sundal tu krytku s nápisem sony( jde to ztuha ale jde to krouživými pohyby) jakmile se ta krytka sundá tak odhalí gumová izolace plus "držák" té krytky. ten se může podelně rozříznout stejně se pak použít nedá. na konektoru jsou tři sekce,dvě ktere rozděluje zelený plast,ta horní je to stínění(bílý nebo jaké je to barvy) a ta pod ní je pravý kanál teda červený drátek, a uplně na spodu u "límce" konektoru(pak už je závit a 3,5mm jack) je levý kanál,čily zelený drátek. posletujeme a pak třeba přetáhneme smrštovací bužírkou pro elektrikáře. já to udělám ale jinak a to tak že to vyplním krytku epoxidem. epoxid pekně podrží ten tlustý černý kabel takže by nemělo dojít znovu k vypadávání kanálu. jestli chcete mohu uploadnout i fotky.
Jasně, určitě to sem naházejcrewy píše:tak dneska se mi dostaly do ruky tyto sluchadla jen stím že se zachová původní konektor( proč ho taky měnit když hraje ale má jen tu chybu že nemá držák toho tlustého kabelu,tak vypadává jedna strana) takže jsem sundal tu krytku s nápisem sony( jde to ztuha ale jde to krouživými pohyby) jakmile se ta krytka sundá tak odhalí gumová izolace plus "držák" té krytky. ten se může podelně rozříznout stejně se pak použít nedá. na konektoru jsou tři sekce,dvě ktere rozděluje zelený plast,ta horní je to stínění(bílý nebo jaké je to barvy) a ta pod ní je pravý kanál teda červený drátek, a uplně na spodu u "límce" konektoru(pak už je závit a 3,5mm jack) je levý kanál,čily zelený drátek. posletujeme a pak třeba přetáhneme smrštovací bužírkou pro elektrikáře. já to udělám ale jinak a to tak že to vyplním krytku epoxidem. epoxid pekně podrží ten tlustý černý kabel takže by nemělo dojít znovu k vypadávání kanálu. jestli chcete mohu uploadnout i fotky.