mixpult kolem 25 000,-

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
dj-johny4

mixpult kolem 25 000,-

Příspěvek od dj-johny4 »

Mackie d.4 Pro
http://www.club-music.cz/dj/mixazni-pul ... 4-pro.html
Pioneer DJM-700 (největší favorit)
http://www.club-music.cz/dj/mixazni-pul ... 700-s.html
Allen&Heath: XONE:42
http://www.club-music.cz/dj/mixazni-pul ... ne-42.html
Ecler EVO 4 (líbí se mi designově, ale je dražší, a nevim jak bych si zvykal na tak velký potenciometry)
http://www.club-music.cz/dj/mixazni-pul ... evo-4.html

do čeho byste šli a proč ? :twisted:

EVO

Re: mixpult kolem 25 000,-

Příspěvek od EVO »

Spíš napiš co od toho čekáš. :wink2: Budeš to mít na doma, nebo to budeš každej tejden tahat někam ven do prachu? Potřebuješ nějaký připojení ke compu (integrovaná zvukovka, midi) nebo je Ti to k ničemu. Scratchuješ nebo používáš efekty. Nebo proč vlastně tyhle mixáky?

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

hraju občas na akcích, ale hlavně je to koníček, takže hraju hodně doma... na hraní na akcích není tolik čas... ale já se neptám jen kůli sobě, zajímaj mě vaše názory na tyhle mixy a kterej z nich je podle vás nejlepší atd...
jinak hraju hlavně z playerů, ale midi bych možná taky využil, ale málo...

Azu

Příspěvek od Azu »

Mackie d.4 se mně moc zamlouval díky zvukovce, ale jinak ten mixák nic navíc nenabízí a co psali pár lidí na NI foru, tak s tou zvukovou v mixu jsou nějaké problémy, takže asi žádněj velkej zázrak, ale jinak zvukově a konstrukčně v pohodě. V podstatě totéž by se dalo říct o XONE:42, mix který nic nezkazí, ale také nic extra navíc nenabízí. Také bych volil Pioneer DJM-700 a nebo bych se tam nebál zařadit do výběru ještě Ecler NUO 5.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

a co použitej DJM-800? :)

Dj.BoB

Příspěvek od Dj.BoB »

Momentálně bych nevzal ani jeden. Když vidím tu cenu u Vestax PMC-580 27000kč, tak začínám "slintat" :) kdybych nekupoval bedny ta jdu do něj! http://www.audiotek.cz/DJ-technika/Vest ... R/:3:27948

je to prostě dělo!
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

EVO

Příspěvek od EVO »

PMC-580... Jistě, velký zlevnění.. Na druhou stranu, přiznám se, že doteď jsem nepochopil, co tenhle mixák nabízí navíc. Proč byl tak nesmyslně, imho, předraženej. CHápu, že má třeba luxusní zvuk, to jistě, ale to má v této cenové kategorii, kdejakej mixák, xone92, evo4, v podstatě i ten pincek800 je na tom dost dobře. Proč teda kupovat zrovna tenhle model, kor od značky, které se v dnešní době nedá zrovna dvakrát moc věřit?? :?:

4 dj-johny4: nejlepší nejlepší.... Chlape to je dost těžký. Všechny mixáky co jsi napsal jsou výborný. Jde o to, co od toho čekáš. EVO4 má dvě efektový jednotky, midi ovládání a bezesporu je velmi kvalitní jak po zvukové tak technické stránce.
Pioneer700 není zdaleka tak vybavenej, zato se jedná o určitý klubový standart, a pokud by se jednalo o koupi mixpultu do klubu, je to jistě lepší volba právě kvůli "zvyklostem" djů. Jinak na Ecler nemá.
D4 od Mackie má integrovanou zvukovku, která by třeba právě pro mě a pro moje účely hraní byla jistě obrovským plusem, který by ve výsledku mohl hraničit i s hlavním důvodem pořídit si právě tenhle mixák. Otázka je, jak moc důležitá je tahle integrovaná zvuková záležitost pro někoho jiného. Co se týče kvality provedení, osobně si však myslím, podotýkám IMHO, že např. ten Ecler na tom bude líp, otázkou taky zůstává technická podpora Mackie do budoucna.. :arrow: :|
Allien42 je nejlevnějším mixem, který jsi sem hodil na porovnání. Kvalitou jistě podařený stroj, jak technicky tak zvukově, ale bez přídavných efektů jako má dražší pioneer a ecler..

Tak vidíš! :biggrin2: Je to opravdu individuální záležitost. Pro mě osobně třeba jednoznačně vítězí evo4, ale koupil bych si spíš D4 a nebo Allena pro jeho poměr cena/výkon/kvalita.

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

no tak já ted váhám hlavně mezi zim pinckem a eclerem... ale děkuju za názory:)

jinak dcl by mě zajímalo jak je to s tím midi u těhlech mixáků, pač i u djm700 píšou, že má midi, a tak by mě zajímalo, jestli se tím dá ovládat např traktor, a nebo jestli je to dělaný tak, že je tam jen pár midi tlačítek, např na sampy a efekty v softu... ?

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

D4 muzes rovnou vyradit, Mackie DJ radu uplne ukoncil, ze cinska fabrika, ktera je pro ne vyrabela upadla do konkurzu a vyrobni masiny ktery patrily Mackie spadly do konkurzni podstaty, tj nejsou pro ne absolutne zadny nahradni dily.

mam xone.42 a jsem s nim fakt spokojenej, slape jak hodinky, zadny zbytecny funkce, ja bych do digitalu nesel, ze jsou mnohem choulostivejsi a pokud clovek taha mix po vsech certech, tak muze s digitalem pekne zaplakat. jestli stojis o efekty, tak si pak k tomu dokup Kaoss pad 3.

Dj.BoB

Příspěvek od Dj.BoB »

Že by opět vyhráhla tuctovka od Pioneer :) Má midi out, (starý pětikolík-nevím proč tam třeba nedali aspoň ještě IN. Na to by se dal už použít převodník na USB, a mělo by to plnohodnotné Midi, ale i tak to půjde) takže s tím Traktor ovládat můžeš. A možná to bude fungovat na VST Plug-in.

Ale podle mě si s tím EVO-4 užiješ víc srandy než s Pinckem. A jestli ti jde o midi, tak Evo má to samé co Pioneer + USB, ale to slouží podle mě jen na upgrade efektů jako u NUO-5. A ty velké knoby, tak to je jenom přínos. Když jsem si poprvé stoupl před NUO-2, taky jsem si myslel, že to bude hrůza, ale každý kdo na Eclera hrál, tak si to nemohl vynachválit! Když není jiná možnost, tak EVO-4. A o zábavu je postarané! :D

Kenny

Příspěvek od Kenny »

velké knoby nemusí bejt přínos... např. mě to vadí, naopak bych je nikdy nechtěl a vyhovujou mi mrňavé knoby na Korgu, i na DJM 600 mě ta velikost knobů nevoněla
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

sukinho

Příspěvek od sukinho »

na EVO4 jsem si zahrál, co řikat prostě paráda, osobně mi velký poťáky vyhovovali mnohem víc než klasická velikost, s tim midi pokud se nepletu přepneš si na něj kanál kterej chceš a funguje ti celej jako midi, hrál sem ale z cdeček takže tohle je jenom muj odhad podle toho co sem viděl, jaký to má přepínaní Line, Phono, Midi

Dj.BoB

Příspěvek od Dj.BoB »

Každému sedne něco jiného. Já bych zase nemohl mít ty párátka co jsou u Korgu. V prodejně jsem si je na Zero 8 zkoušel a nechtěl bych to. Ale když jsme u Zera, tak by to taky mohlo být doporučení místo Eclera nebo Pincka. Podle mě ZERO-4 co se týče funkcí, ale s kvalitou nevím. Já pořád říkám, že firmy mají dělat co jim jde nejlíp, takže Korg má špičku v jiném sortimentu. Ale to jen můj názor!

Kenny

Příspěvek od Kenny »

Korg bych řekl že je nejlepší pořídit když se člověk vrhne na hraní s Abletonem, možná ho využije i Traktorista ale Abletonista ho využije určitě líp... jinak zvuk je perfektní, šavle jsou kvalitní, potenciometry průměr, tlačítka kvalitní, efektorová jednotka výborná ale má i pár neduhů
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

no to midi bych tolik nevyužíval, ale sampzřejmě by tp bylo výhodou, že bych třeba měl na dvou šavlích traktor a na dvou playery....

jak to tak vypadá, tak zatim pro mě vede ten ecler, snad si na ty knoby zvyknu... :)

Odpovědět