MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
JACK KINGMASTER
Příspěvky: 27
Registrován: 24 črc 2008 19:31

MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od JACK KINGMASTER » 07 lis 2008 17:01

zdarec pořidil jsem si obyčejny mixak stanton M201..ale ten s novyma faderama..chci se zeptat na odposlech když mam cue pan fader na CH1 nebo uprostřed slyšim krasny plny zvuk v obou mušlích ale když zapnu něco na CH2 (gramec tak slyším CH2 jen do pravé mušle.. jako by mono..je to spravne ? na leve ho slyšim slaboučce take..a když mam cue fader na CH2 na doraz jde to jen z jedne mušle jak je to možne? Možna to tak ma bejt každopadně diky za nazory
Reloop RMP-2

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od crewy » 09 lis 2008 22:13

nejdřív si zkontroluj zapojení kabelů,já jednou když jsem hrál z pc tak jsem měl jack ve zdířce jen napul takže hrála jen jedna strana a Cue jsem taky skoro neslyšel,a pak když ani to tak jen reklamace asi...

John
Příspěvky: 18
Registrován: 22 led 2009 10:22

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od John » 05 lis 2009 15:40

Ahoj, mám podobný problém.. Dnes mi přišel Mix Vestax PMC-06PRO VCA a jen jsem ho odzkoušel přes PC, tak že jsem odpojil bedny a dal ty káble do mixu. Ale zvuk byl jakoby poddimenzovanej (chrastil, chrochtal, atd..) Mají na to vliv min. 20 let stará sluchátka Panasonic nebo Přenosová rychlost MP3 (160b/s).?

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od crewy » 05 lis 2009 19:06

jestli to máš zapojené podle tohoto http://www.club-music.cz/aktuality/prop ... tacem.html a máš kabely do line a přepnuté na line tak to můžou ještě dělat repra od PC(geniusy a jim podobné) ty dělaj někdy neplechu. jinak v mp3 to asi nebude pokud ti normálně nechrastí a v tech sluchátkách to stačí jen zkusit jiné nic víc...

John
Příspěvky: 18
Registrován: 22 led 2009 10:22

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od John » 05 lis 2009 21:42

crewy píše:jestli to máš zapojené podle tohoto http://www.club-music.cz/aktuality/prop ... tacem.html a máš kabely do line a přepnuté na line tak to můžou ještě dělat repra od PC(geniusy a jim podobné) ty dělaj někdy neplechu. jinak v mp3 to asi nebude pokud ti normálně nechrastí a v tech sluchátkách to stačí jen zkusit jiné nic víc...
Cha, tak v tom asi bude jádro pudla, protože podle toho obrázku vůbec nic nesouhlasí.. :lol: Normálně jsem vypojil Pc bedny (vůbec nwm jaké).. a ty kabely od beden dal do mixu.. Ale asi k tomu budu opravdu potřebovat ty audio kabely.. Jinak se nehnu z místa, co? :) Protože místo, (na obrázku) 4 zapojených INputů mám jen 2..:-) Njn, beginner..:-D Jinak "D"íky za pomoc.. Škoda, že tu nefunguje něco jako karma..;-)

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od crewy » 05 lis 2009 22:20

ty tvoje audio kabely jsou jen v podstatě odstíněná dvoulinka(nebo čtyřlinka ve dvoužilovém provedení,podle typu konektoru) která má označené plus. sežen si ty kabely jack 3,5mm samec na dva cinche samce. a pozapojuj to tak a zjistíš že to nebylo sluchátkama ani mp3.

John
Příspěvky: 18
Registrován: 22 led 2009 10:22

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od John » 06 lis 2009 17:19

crewy píše:ty tvoje audio kabely jsou jen v podstatě odstíněná dvoulinka(nebo čtyřlinka ve dvoužilovém provedení,podle typu konektoru) která má označené plus. sežen si ty kabely jack 3,5mm samec na dva cinche samce. a pozapojuj to tak a zjistíš že to nebylo sluchátkama ani mp3.
Zdravim.. Asi jsem lempl..:D Sice jsem se hnul z místa, že už to nechrčí, ale pro změnu mi hraje jen pravá mušle.. Musim taky na reklamaci nebo jsem to jen někde špatně pospojoval? Jacky a dráty jsem samo zkontroloval..

John
Příspěvky: 18
Registrován: 22 led 2009 10:22

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od John » 06 lis 2009 17:34

ještě i tak bych se rád zeptal jakou zvukovku by jste mi doporučili do kompu? Mám vyhlédlou Zvuková karta Creative SOUND BLASTER X-Fi Xtreme Audio 24-bit. Co vy na ní? :)

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od crewy » 06 lis 2009 18:29

musíš mít rozdělené kanály... prostě jeden kábl 2x cinch->jack do jednoho kanálu line a třeba výstupu pro přední repra a to samé u druhého jenže do výstupu do zadních repráku. ve virtualu (traktor to má jinak ale je to stejně jednoduché tam se musí jen 1 a 2 kanal k sobě a 3 a 4 kanal taky k sobě)samozřejmě nastavené že máš dvou kanálový mix a výstupy podle toho na jaký kanál to jde,jestli levý nebo pravý. nic víc.

John
Příspěvky: 18
Registrován: 22 led 2009 10:22

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od John » 08 lis 2009 19:21

crewy píše:musíš mít rozdělené kanály... prostě jeden kábl 2x cinch->jack do jednoho kanálu line a třeba výstupu pro přední repra a to samé u druhého jenže do výstupu do zadních repráku. ve virtualu (traktor to má jinak ale je to stejně jednoduché tam se musí jen 1 a 2 kanal k sobě a 3 a 4 kanal taky k sobě)samozřejmě nastavené že máš dvou kanálový mix a výstupy podle toho na jaký kanál to jde,jestli levý nebo pravý. nic víc.
Opět tě zdravím..:) Ještě bych se tě chtěl zeptat na druhej kanál.. Na čele mixu je ještě jeden fader na "C.F. Monitor", když s ním pohnu na 1, tak sluchátka normálka hrají (L i P), ale když ho dám na 2 tak je ticho.. Je to tak OK? Nebo jsem zas něco nedopojil..:) Protože jsem si to představoval tak, že v každém uchu mi muže hrát jinej track a já si pak podle polohy faderu volím jestli odposlouchávat L nebo P mušli..

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od crewy » 09 lis 2009 11:16

ty jo co jsem se na ten mix teď díval tak ten "fejdřík" ti určuje jaký kanál ti bude hrát ve sluchátkách, a nebo oba když ho dáš doprostřed.nic o rozdělení kanálů na L a P stranu sluchátek nevidím.spíš pošli kolikati kanálovou máš stereo zvukovku. jo a ještě si zkus zkontrolovat pořádné zsunutí konektoru jak na mixu tak na pc,když ti to hraje mono tak to máš blbě zasunuté.

John
Příspěvky: 18
Registrován: 22 led 2009 10:22

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od John » 09 lis 2009 20:15

crewy píše:ty jo co jsem se na ten mix teď díval tak ten "fejdřík" ti určuje jaký kanál ti bude hrát ve sluchátkách, a nebo oba když ho dáš doprostřed.nic o rozdělení kanálů na L a P stranu sluchátek nevidím.spíš pošli kolikati kanálovou máš stereo zvukovku. jo a ještě si zkus zkontrolovat pořádné zsunutí konektoru jak na mixu tak na pc,když ti to hraje mono tak to máš blbě zasunuté.

Obdivuju, že máš takovou výdrž..:D No, tak jsem to myslel..:) Ale napsal jsem to úplně jinak..:D Omlouvám se.. K věci..Já snad pochybuju o tom, že mám zvukovku..:D Škoda, že tu nejdou vkládat fotky.. V Pc je něco co připomíná krabičku od sirek akorát je to z hliníku..:D A z toho vedou 3 zástrčky na 3,5 mm jacky. (z leva: oranž., zel., modrý). Nic jiného tam není.

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od crewy » 10 lis 2009 11:05

takže klasika integrovaná,ted jde o to jestli ti vede jeden kabel do mixu z té zvukovky nebo dva... jestli jeden a nemáš tu zvukovku zaplou na více kanálů(jestli vbc jde,myslím ty ruzné prostorové jako 4.1,5.1 atd...) tak musíš použít kabel mono separated poslal bych fotku ale jsem na kolejích a vše mám doma leda v pátek. a pokud máš zaplou tu 5.1 zvukovku tak to udělej podle návodu nahoře napsané,dej si bacha ještě na to nastavení v Dj programech

John
Příspěvky: 18
Registrován: 22 led 2009 10:22

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od John » 13 lis 2009 11:58

crewy píše:takže klasika integrovaná,ted jde o to jestli ti vede jeden kabel do mixu z té zvukovky nebo dva... jestli jeden a nemáš tu zvukovku zaplou na více kanálů(jestli vbc jde,myslím ty ruzné prostorové jako 4.1,5.1 atd...) tak musíš použít kabel mono separated poslal bych fotku ale jsem na kolejích a vše mám doma leda v pátek. a pokud máš zaplou tu 5.1 zvukovku tak to udělej podle návodu nahoře napsané,dej si bacha ještě na to nastavení v Dj programech
O tom tak nějak pochybuju, že to půjde..:) Spíš asi další kábl..:D Kdyžtak si počkám na ty tvé fotky..;)

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: MIX PULT odposlech chyba? spěcha:(

Příspěvek od crewy » 13 lis 2009 13:46

tady to máš http://crewy.galerie.cz. já to mám sice hození na phono ale u mého mixáku se dá vypnout phono zesilovač takže to funguje jako LINE. takže to pichej do line

Odpovědět