mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
DjO...
Příspěvky: 23
Registrován: 05 kvě 2008 15:09

mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od DjO... » 28 říj 2008 12:32

ahoj jak zapojim mix do pc přes 5,1 zvukovku ...Nevím do jaké zdířky strčit ten jack 3.5mm a kam dat sinče na mixu..díky.-)

dj-johny4
Příspěvky: 309
Registrován: 28 lis 2007 11:39

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od dj-johny4 » 28 říj 2008 12:47

řešilo se to tu cca milionkrát.. tak si to dyžtak najdi...
ve zkratce: potřebuješ redukce z cinch na jack a dáš to jako přední bedny jeden kanál a jako zadní bedny druhej kaníál.. pak to i stejně nastavíš v softwaru...

DjO...
Příspěvky: 23
Registrován: 05 kvě 2008 15:09

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od DjO... » 28 říj 2008 12:57

dj-johny4 píše:řešilo se to tu cca milionkrát.. tak si to dyžtak najdi...
ve zkratce: potřebuješ redukce z cinch na jack a dáš to jako přední bedny jeden kanál a jako zadní bedny druhej kaníál.. pak to i stejně nastavíš v softwaru...
to ja vím ..píšu že nevím kam ten jack zapojit je tam tech vstupu víc ..stačí mi barva:-) u zvukovky....redukci mam..to vše vím v žádnem z tech milion dotazu neobsahuje nařp. jack zapoj na pc do zelenéo vstupu na zvukovce a sinch např do line to by mi bohate stačilo.akorat nevim zda je to takhle správne

dj-johny4
Příspěvky: 309
Registrován: 28 lis 2007 11:39

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od dj-johny4 » 28 říj 2008 13:10

tak ono se u většiny moderních zvukovek to dá nastavit podle libosti...

ale tak zpravidla zelená díra sou přední
a černá díra jsou zadní :wink2:

lwq
Příspěvky: 198
Registrován: 04 črc 2007 23:57

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od lwq » 28 říj 2008 19:37

dj-johny4 píše:tak ono se u většiny moderních zvukovek to dá nastavit podle libosti...

ale tak zpravidla zelená díra sou přední
a černá díra jsou zadní :wink2:
bohuzel vetsina 5.1 a 7.1 zvukovek neumi, aspon dle mych zkusenosti, s DJs softem pracovat - tedy je videt jen jeden vystup, resenim jsou pak redukce stereo line-out --- 2x duble mono ... ale to je absolutne nouzovka ... vzdy se vyplati zainvestovat v teto zakladni casti vybaveni ... :roll: za vice penez, vice muziky ... :lol:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

DjO...
Příspěvky: 23
Registrován: 05 kvě 2008 15:09

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od DjO... » 29 říj 2008 20:50

lwq píše:
dj-johny4 píše:tak ono se u většiny moderních zvukovek to dá nastavit podle libosti...

ale tak zpravidla zelená díra sou přední
a černá díra jsou zadní :wink2:
bohuzel vetsina 5.1 a 7.1 zvukovek neumi, aspon dle mych zkusenosti, s DJs softem pracovat - tedy je videt jen jeden vystup, resenim jsou pak redukce stereo line-out --- 2x duble mono ... ale to je absolutne nouzovka ... vzdy se vyplati zainvestovat v teto zakladni casti vybaveni ... :roll: za vice penez, vice muziky ... :lol:
je možné aby hrály reproduktory zapojené z pc nebo to nelze.a musim je zapojit do mixu pomocí cinchů...když totiž propojím mix se zvukovkou v pc tak vypojím repro a na jejich místo zapojim mix

lwq
Příspěvky: 198
Registrován: 04 črc 2007 23:57

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od lwq » 29 říj 2008 22:40

DjO... píše:
lwq píše:
dj-johny4 píše:tak ono se u většiny moderních zvukovek to dá nastavit podle libosti...

ale tak zpravidla zelená díra sou přední
a černá díra jsou zadní :wink2:
bohuzel vetsina 5.1 a 7.1 zvukovek neumi, aspon dle mych zkusenosti, s DJs softem pracovat - tedy je videt jen jeden vystup, resenim jsou pak redukce stereo line-out --- 2x duble mono ... ale to je absolutne nouzovka ... vzdy se vyplati zainvestovat v teto zakladni casti vybaveni ... :roll: za vice penez, vice muziky ... :lol:
je možné aby hrály reproduktory zapojené z pc nebo to nelze.a musim je zapojit do mixu pomocí cinchů...když totiž propojím mix se zvukovkou v pc tak vypojím repro a na jejich místo zapojim mix
pokud to dobre chapu ... odpojis repraky od PC, pripojis na mix a vstup mixu zapojis misto beden an vystupy zvukovky, aano ? :?: :wink:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

DjO...
Příspěvky: 23
Registrován: 05 kvě 2008 15:09

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od DjO... » 30 říj 2008 12:47

je možné aby hrály reproduktory zapojené z pc nebo to nelze.a musim je zapojit do mixu pomocí cinchů...když totiž propojím mix se zvukovkou v pc tak vypojím repro a na jejich místo zapojim mix[/quote]

pokud to dobre chapu ... odpojis repraky od PC, pripojis na mix a vstup mixu zapojis misto beden an vystupy zvukovky, aano ? :?: :wink:[/quote]

odpojim repro od pc zapojim do toho místa vstup z mixu jak říkáš ale v tu chvíli nemám kam zapojit repráky...ktery mají 3,5mm jack tak se ptám zda je do zvukovky mužu šoupnout také do jiného vstupu a budou hrat nebo to lze jen přes mix formou nejké redukce s 3,5mm jack na cinch

lwq
Příspěvky: 198
Registrován: 04 črc 2007 23:57

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od lwq » 30 říj 2008 13:11

DjO... píše:je možné aby hrály reproduktory zapojené z pc nebo to nelze.a musim je zapojit do mixu pomocí cinchů...když totiž propojím mix se zvukovkou v pc tak vypojím repro a na jejich místo zapojim mix
pokud to dobre chapu ... odpojis repraky od PC, pripojis na mix a vstup mixu zapojis misto beden an vystupy zvukovky, aano ? :?: :wink:[/quote]

odpojim repro od pc zapojim do toho místa vstup z mixu jak říkáš ale v tu chvíli nemám kam zapojit repráky...ktery mají 3,5mm jack tak se ptám zda je do zvukovky mužu šoupnout také do jiného vstupu a budou hrat nebo to lze jen přes mix formou nejké redukce s 3,5mm jack na cinch[/quote]


a z ceho ti pak poleze vystup z mixu ? jinak ano, muzes je vrazit do jineho vystupu na zvukovce ... jinak existuji redukce,abys mohl repraky pripojit, ale nejlepsi jsou homemade :-) :wink2:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od Azu » 30 říj 2008 15:08

Já vám lidi opravdu nějak poslední dobou už nevim kam ste dali mozek. Skoro denně se mně lidi ptaj na něco podobnéha, třeba že jim nejde z kontroléru zvuk do beden a přitom nemaj k tomu vůbec připojený bedny, nebo přesně tento dotaz s bednama a mixem.

Zdravý rozum snad jasně říká, že když potřebuju aby mně hrál ven zvuk z mixážního pultu, tak asi mam zpaojit repráky k master výstupu na mixážním pultu. Pokud máš tedy repráčky připojeny k počítači, tak si je odpoj, kup si tuto redukci a normálěn to zapojíš k mixu.
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3501/d-73588/

Pokud nechceš stále zandavat avyndavat repráky od počítače, tak si pořiď takovýto jednoduchý AV přepínač, ke kterému připojíš na výstup repráčky přes ten výše uvedený kabel a dalšími dvěma kabely (cinch/cinch, cinch/stereo jack M) napojíš k tomu počítač a mix a můžej pak krásně jednoduše na tomto přepínače přecvaknout z čeho ti má jít do beden zvuk zda z počítače a nebo z mixu, podle toho co budeš zrovna používat.
http://www.zlatydul.cz/obchod/strezici- ... ep%EDna%E8
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3401/d-73585/
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-4201/d-73632/
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3501/d-73588/
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

lwq
Příspěvky: 198
Registrován: 04 črc 2007 23:57

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od lwq » 30 říj 2008 22:47

[quote="Azu"]Já vám lidi opravdu nějak poslední dobou už nevim kam ste dali mozek. Skoro denně se mně lidi ptaj na něco podobnéha, třeba že jim nejde z kontroléru zvuk do beden a přitom nemaj k tomu vůbec připojený bedny, nebo přesně tento dotaz s bednama a mixem.

Zdravý rozum snad jasně říká, že když potřebuju aby mně hrál ven zvuk z mixážního pultu, tak asi mam zpaojit repráky k master výstupu na mixážním pultu. Pokud máš tedy repráčky připojeny k počítači, tak si je odpoj, kup si tuto redukci a normálěn to zapojíš k mixu.
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3501/d-73588/

Pokud nechceš stále zandavat avyndavat repráky od počítače, tak si pořiď takovýto jednoduchý AV přepínač, ke kterému připojíš na výstup repráčky přes ten výše uvedený kabel a dalšími dvěma kabely (cinch/cinch, cinch/stereo jack M) napojíš k tomu počítač a mix a můžej pak krásně jednoduše na tomto přepínače přecvaknout z čeho ti má jít do beden zvuk zda z počítače a nebo z mixu, podle toho co budeš zrovna používat.
http://www.zlatydul.cz/obchod/strezici- ... ep%EDna%E8
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3401/d-73585/
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-4201/d-73632/
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3501/d-73588/[/quote]


cece diky moc za ultimativni odpoved ... uz sem to zacinal vzdavat ... :roll:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

DjO...
Příspěvky: 23
Registrován: 05 kvě 2008 15:09

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od DjO... » 31 říj 2008 10:44

[quote="lwq"][quote="Azu"]Já vám lidi opravdu nějak poslední dobou už nevim kam ste dali mozek. Skoro denně se mně lidi ptaj na něco podobnéha, třeba že jim nejde z kontroléru zvuk do beden a přitom nemaj k tomu vůbec připojený bedny, nebo přesně tento dotaz s bednama a mixem.

Zdravý rozum snad jasně říká, že když potřebuju aby mně hrál ven zvuk z mixážního pultu, tak asi mam zpaojit repráky k master výstupu na mixážním pultu. Pokud máš tedy repráčky připojeny k počítači, tak si je odpoj, kup si tuto redukci a normálěn to zapojíš k mixu.
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3501/d-73588/

Pokud nechceš stále zandavat avyndavat repráky od počítače, tak si pořiď takovýto jednoduchý AV přepínač, ke kterému připojíš na výstup repráčky přes ten výše uvedený kabel a dalšími dvěma kabely (cinch/cinch, cinch/stereo jack M) napojíš k tomu počítač a mix a můžej pak krásně jednoduše na tomto přepínače přecvaknout z čeho ti má jít do beden zvuk zda z počítače a nebo z mixu, podle toho co budeš zrovna používat.
http://www.zlatydul.cz/obchod/strezici- ... ep%EDna%E8
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3401/d-73585/
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-4201/d-73632/
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3501/d-73588/[/quote]


cece diky moc za ultimativni odpoved ... uz sem to zacinal vzdavat ... :roll:[/quote]


Ta koncovka mě taky napadla, akorát jsem ji nikde na netu nenašel...je jen škoda že když mam na zvukovce tolik vstupu že tam není třeba 2x ten zelenej ....nezbívá než abych koupil asi tuto redukci...díky za rady

lwq
Příspěvky: 198
Registrován: 04 črc 2007 23:57

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od lwq » 31 říj 2008 12:35

[quote="DjO..."][quote="lwq"][quote="Azu"]Já vám lidi opravdu nějak poslední dobou už nevim kam ste dali mozek. Skoro denně se mně lidi ptaj na něco podobnéha, třeba že jim nejde z kontroléru zvuk do beden a přitom nemaj k tomu vůbec připojený bedny, nebo přesně tento dotaz s bednama a mixem.

Zdravý rozum snad jasně říká, že když potřebuju aby mně hrál ven zvuk z mixážního pultu, tak asi mam zpaojit repráky k master výstupu na mixážním pultu. Pokud máš tedy repráčky připojeny k počítači, tak si je odpoj, kup si tuto redukci a normálěn to zapojíš k mixu.
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3501/d-73588/

Pokud nechceš stále zandavat avyndavat repráky od počítače, tak si pořiď takovýto jednoduchý AV přepínač, ke kterému připojíš na výstup repráčky přes ten výše uvedený kabel a dalšími dvěma kabely (cinch/cinch, cinch/stereo jack M) napojíš k tomu počítač a mix a můžej pak krásně jednoduše na tomto přepínače přecvaknout z čeho ti má jít do beden zvuk zda z počítače a nebo z mixu, podle toho co budeš zrovna používat.
http://www.zlatydul.cz/obchod/strezici- ... ep%EDna%E8
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3401/d-73585/
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-4201/d-73632/
http://www.altronik.cz/bandridge-bal-3501/d-73588/[/quote]


cece diky moc za ultimativni odpoved ... uz sem to zacinal vzdavat ... :roll:[/quote]


Ta koncovka mě taky napadla, akorát jsem ji nikde na netu nenašel...je jen škoda že když mam na zvukovce tolik vstupu že tam není třeba 2x ten zelenej ....nezbívá než abych koupil asi tuto redukci...díky za rady[/quote]


Doporucuji precist prispevek od Azu jeste aspon jednou a HLUBOCE se zamyslet ... :roll: :roll: :roll:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

DjO...
Příspěvky: 23
Registrován: 05 kvě 2008 15:09

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od DjO... » 31 říj 2008 15:51

Ta koncovka mě taky napadla, akorát jsem ji nikde na netu nenašel...je jen škoda že když mam na zvukovce tolik vstupu že tam není třeba 2x ten zelenej ....nezbívá než abych koupil asi tuto redukci...díky za rady[/quote]


Doporucuji precist prispevek od Azu jeste aspon jednou a HLUBOCE se zamyslet ... :roll: :roll: :roll:[/quote]

Proč?Napsal jsem snad něco špatně?

DjO...
Příspěvky: 23
Registrován: 05 kvě 2008 15:09

Re: mix a 5,1 zvuková karta zapojení

Příspěvek od DjO... » 09 lis 2008 14:00

na tomtu obrázku jsou vstupy mé zvukové karty http://photos03.allegro.pl/photos/orygi ... 43184222_2

mužete mi poradit zda jde připojit mix i přes první modrou line in a nebo přes černou out?

Odpovědět