No, vybírat mezi špicou je celkem těžké, já bych asi šel do Nuo 5, líbí se mí zpracování a vzhled..Se zvukem je to jak jsi říkal. Není potřeba se o tom bavit, protože nikdo na světě mezi něma nepozná zvukový rozdíl
presne.. ecler se mi taky libi a je docela oblibenej, ale moc moc moc je zaujaly ten rane a mackie.. hlavne kvuli ty firewire zvukarne..
a ani nevim jestli ji rane ma taky aby se dal rovnou napojit na serato
2x Technics SL-1200Mk2
Allen&Heath Xone:22
Sennheiser HD25-1 II
On každej z těch mixů je úplně o něčem jiným.
- Rane Empath je odolnej kvalitní mixák, ovšem bez jakýchkoliv funkcí navíc
- Xone 42 má sice kvalitní zvuk, který ovšem mají i všechny ostatní mixáky, ale jinak krom filtrů nenabízí nic navíc.
- Mackie d.4 Pro je na tom podobně jako Xone, ale má navíc jako značné plus integrovanou FireWire zvukovou kartu s certifikací od NI a i fadery by měli být lepší než u Xone
- Korg Zero 4 bych spíš použil do domácího studia, na tvorbu hudby a nebo hraní přes Ableton. Ty dvojí poťáky můžou docela často při hraní mást a hlavně z počátku si je člověk splete a šáhne místo na korekce na ovládání MIDI. Mixák je jinak vybaven vším co kdy člověk bude potřebovat, asi nejlépe ze všech těchto mixů, efektor má fantastický zvuk. Opět kladem FireWire zvukovka
- Ecler Nuo 5 je též velmi kvalitní mixák především po konstrukční stránce, zvuk je na standarní úrovni jak je běžné na mixy této třídy
nejaky funkce jako efekty nejak moc nepotrebuju.. a&h a mackie maji jen ty analogovy efekty, coz je fajn, ale ne zivotne dulezity..na to chci kaoss pad 3..
takze spis vybiram mezi eclerem, rane a mackie.. korg je luxus ale pro me zbytecnej az bych rekl uplne na ho*no:D
joo jeste ma ten rane certivikaci na serato? nikde to nemuzu najit.. jejich mixy ttm 57 ji maji.. to by me celkem zajimalo...
2x Technics SL-1200Mk2
Sennheiser HD25-1 II
Jak by mohl mít Rane Emapth nějakou certifikaci na DVS systémy, když neobsahuje žádnou zvukovou kartu. S Rane Serato funguje jen TTM57. Přikláněl bych se z toho zůženého výběru na stranu Mackie, měl sem ho doma ještě v té starší verzi z přidanou FW zvukovkou a super. Bohužel co se týče prodeje současné nové verze Pro tohoto mixáku, to je už úplný výsměch, protože termín uvedení je nustále odkládán a podle posledních informací z tohoto týdne by se měl začít prodávat až v polovině června. Dvoušavlová verze již v prodeji od tohoto týdne je.
ja prave nikde nemohl najit info jestli tam zvukarna je:) diky.
no ja stejne pocitam ze novy mix budu kupovat tak okolo cervna/cervence..
a zuzeny vyber? no ja nevim jaky mix bych koupil za podobny penize..
kdyztak napis. budu rad
2x Technics SL-1200Mk2
Sennheiser HD25-1 II
Co říkáte na funkci autogain u Rane Empath ? Mě by se docela líbilo kdybych si furt nemusel hlídat rozdílnou hlasitost kanálů... má to třebas i nějakej jinej mix ?
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
Bj_Carda píše:Co říkáte na funkci autogain u Rane Empath ? Mě by se docela líbilo kdybych si furt nemusel hlídat rozdílnou hlasitost kanálů... má to třebas i nějakej jinej mix ?
luxus... podla mna je dolezitejsie mat poriadne led indikatory na kazdy kanal, co nechapem preco polovica s tychto inac kvalitnych mixov nema ;(
teraz v sobotu som hral na ecler nuo 4 a pripadalo mi ze sluxadiel (technics rpdj 1210) idu slabe vysky, ale mozno to bolo len tym ze na monitoroch boli vysky silne;)
wizz píše:luxus... podla mna je dolezitejsie mat poriadne led indikatory na kazdy kanal, co nechapem preco polovica s tychto inac kvalitnych mixov nema ;(
s tymto s tebou suhlasim...doteraz su podla mna led indikatory najlepsie dopracovane na pincloch...to ako rychlo reaguju, aky maju rozsah a aj to ze chvilinku im zostavaju spicky...
No právě, externí zvukovka SL 1, se válí na stole za mixákem, rozhodně není integrována v mixáku jako TM 57SL. Serato funguje jen s tou jejich zvukovkou, která je integrována přímo v mixu a nebo pak funguje jen s tou jejich externí. Takže RANE Empath nemůže mít certifikaci na serato, protože žádné tkaové certifikace ani nejsou a samotný RANE Empath je jen mixák a Serato Scratch Live Software tedy s tím nemůže nijak přímo fungovat, když tomu schází ta zvuková karta.
jj možná sem to špatně napsal. Reagoval jsem na to jak si říkal: "S Rane Serato funguje jen TTM57" a to není pravda, protože když si někdo koupí Scratch Live set viz.: http://www.rane.com/scratch.html#gpm1_4 tak je tato ext. zvukovka už součástí.
Mixer Rane Empath Black
2x Technics SL-1210MK2
2x Alesis M1 ACTIVE 620