Koupě 4kanálového mixu

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
konszpic

Koupě 4kanálového mixu

Příspěvek od konszpic »

Zdravím, doporučil by někdo nejvhodnější mix pult do té 10ky max aby měl 4 kanály, klidně bez efektu, ale zároveň byl spolehlivý co se týče tou cenou co za to dám - uvažuji o koupi 4kanálu na akce a domácí hraní, ale bylaby to dlouhodobá koupě čili já osobně směřuji asi k

Reloop RMX-40 DSP BlackFire Edition
Obrázek

doporučíte určitě ušetřit ještě a později koupit Reloop než ten za 6 Behringer DJX 750 ? (sice v tom mám jasno ale radši se ptám)

microgenius

Re: Koupě 4kanálového mixu

Příspěvek od microgenius »

http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93443 priplat si dva tisice a mas kvalitni mix
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

urcite si priplat za toho denona, jak pastoval microgenius, reloopa jsem nemel v ruce, ale od behringra ruce pryc, byl by si rad, kdyby ti prezil zaruku

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

V tomhle ohledu bych taky jednoznačně doporučil toho denona...

... ten Reloop není úplně tragickej (jednou jsem na něm hrál na akci) a bylo to asi takové, že jsem to čekal ještě o dost horší, ale nějak to nakonec fungovalo. Korekce jak nudle z nosu, efekty jak zfetovanej negr v plechové garáži... ale stále o třídu vejš než nějakej Behringer apod.

Naproti tomu ten Denon nabízí opravdu velmi kvalitní zpracování a naprosto špičkovej zvuk, za kterej se nemusíš stydět na JAKÉKOLIV akci a před kýmkoliv. Léta jsem používal X-1500 (která by měla být zvukově podobná) a byla výborná.

Jestli koukáš i po bazarech tak za podobné peníze můžeš koupit jetou X1500 nebo nějakého Rodeca.

konszpic

Příspěvek od konszpic »

JO díky za tipy, ale mě by plně vystačil kvalitní 4 kanál co vydrží hodně za slušný peníze (tu 10ku), ale vubec nepotřebuju efekty, natožtak "počítadlo" bpm.. což jak je vidět tak se za tyto vlastnosti navíc platí, což nepotřebuji

čili neznáte 4kanál na dobré úrovni kolem té 10ky ale bez efektu ?

Majky_mike

konszpic píše:JO díky za tipy, ale mě by plně vystačil kvalitní 4 kanál co vydrží hodně za slušný peníze (tu 10ku), ale vubec nepotřebuju efekty, natožtak "počítadlo" bpm.. což jak je vidět tak se za tyto vlastnosti navíc platí, což nepotřebuji

Celou dobu Ti ho tu doporučujeme, tak si alespoň přečti to, co Ti tu lidé pracně píšou a hledají...

... ten Denon za 12 samozřejmě efekty nemá. To by jsi se do téhle cenové kategorie u nového pultu nevešel.

konszpic

Příspěvek od konszpic »

Promiň za to zda pokud jsou mé dotazy nějaké podivné ale začínám a zatím hraju přes Midi Reloopa a nemám zkušenosti s vícekanálovýma mixama

Tohle je už spíš prosba o radu - Šlo by zapojit 2x Denon DN-SC2000 do tohoto mixu Reloop RMX 30 ?? Hrál bych přes Traktor Pro a první kanál na mixu by byla Deck A, druhý by byla C + D a třetí šavle Deck B - přičemž tu druhou šavli bych přepínal vždy mezi deckem C nebo D z Traktoru - chápu to dobře?? (začínám s takovýma věcma tak proto se ptám asi tak divně)
A bude potřeba určitě zvukovka že? Doporučíte Audio4DJ nebo nějakou jinou do těch 5ti ? Četl sme že 4dj je nej volba - dík za trpělivost

microgenius

4kanalovej je stejnej jako 2,3, jen ma 4 savle jinak ten denon bych tebou urcite bral, ma vsechno co potrebujes i na vetsi hrani stim ze se ti to behem toho hrani nerozpadne.

jinak k tomu reloopu na domaci hrani dobrej ale zalezi jak se knemu budes chovat .

jinak bych ti jeste mohl do 10t. poradit korg km 402 ale zalezi natobe .

a ber v potaz ze kdyz si koupis treba toho reloopa, tak kdyz te to bude bavit a budes chtit v hrani pokracovat tak si akorat vyhodil 10t ,protoze budes schanet kvalitni mix .takle je lepsi si dosetrit koupit kvalitnejsi mix ,co je treba ten denon ,to ze nema efekty nevadi ma send return takze si pak dokoupis akorat efektor ja bejt tebou tak beru denon usetrit dva tisice neni tak hrozne ?

Majky_mike

konszpic píše:Promiň za to zda pokud jsou mé dotazy nějaké podivné ale začínám a zatím hraju přes Midi Reloopa a nemám zkušenosti s vícekanálovýma mixama

Tohle je už spíš prosba o radu - Šlo by zapojit 2x Denon DN-SC2000 do tohoto mixu Reloop RMX 30 ?? Hrál bych přes Traktor Pro a první kanál na mixu by byla Deck A, druhý by byla C + D a třetí šavle Deck B - přičemž tu druhou šavli bych přepínal vždy mezi deckem C nebo D z Traktoru - chápu to dobře?? (začínám s takovýma věcma tak proto se ptám asi tak divně)
A bude potřeba určitě zvukovka že? Doporučíte Audio4DJ nebo nějakou jinou do těch 5ti ? Četl sme že 4dj je nej volba - dík za trpělivost

To není o "podivném dotazu"... to je o tom, že si pořádně nepřečteš odpověď :-).

Ptal jsi se na 4kanálový mix... všichni jsme Ti v téhle kategorii jeden pult bez efektů. Na to odepíšeš, že efekty nepotřebuješ a už se zase bavíš o mnohem horším pultu, který efekty má.

Osobně bych na Tvém místě postupoval strukturovaně... sedni si kolik máš na techniku peněz. Zvaž co Ti jaké řešení dá navíš. Ujasni si, co by jsi vlastně chtěl... a podle toho polož dotaz typu

"mám 15 tis a potřebuju za to kvalitní mix (nemusí mít efekty) + zvukovou kartu, abych mohl na mixu použít najednou 2 kanály a znělo to dobře". A pak se s tím dotazem dá pracovat.

Jinak BTW... v tomhle superlevném segmentu o kterém se nyní bavíme (mixák behringer-reloop) je IMHO lepší zůstat jen u midi konzole, pokud neplánuješ zařadit další zdroje zvuku (gramce...).

A až budeš mít tohle 100% zvládlé, koupit si pořádnou techniku, kterou nebudeš chtít za rok vyměnit za jinou... a to je přesně to, co Ti tu každý radí. Protože když si koupíš nějakého Reloopa, poslouží Ti doma sice dobře (ale doma Ti poslouží dobře i ten Behringer), ale když budeš chtít v DJingu pokračovat, za pár měsíců ho budeš prodávat za zlomek kupní ceny. Ten Denon by Ti posloužil mnohem lépe a v případě prodeje by si i lépe držel cenu.

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

konszpic píše:JO díky za tipy, ale mě by plně vystačil kvalitní 4 kanál co vydrží hodně za slušný peníze (tu 10ku), ale vubec nepotřebuju efekty, natožtak "počítadlo" bpm.. což jak je vidět tak se za tyto vlastnosti navíc platí, což nepotřebuji

Čtyřkanál bez efektů neseženeš. Kromě teda Rodeca, ale ten není do 10k. Pokud ti nevyhovuje nic z nových, tak se zkus mrknout po inzercích. Dá se sehnat mix v dobrý stavu za solidní kačky...

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

microgenius

4kanal bez efektu za 10t nesezenes ale mozna by ti pomohlo tohle
http://www.top-bazar.cz/elektronika/dj- ... o-4-99291/

za ty penize je to krasavec ale musle byses na nej jet podivat

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

konszpic píše: Šlo by zapojit 2x Denon DN-SC2000 do tohoto mixu Reloop RMX 30 ?? Hrál bych přes Traktor Pro a první kanál na mixu by byla Deck A, druhý by byla C + D a třetí šavle Deck B - přičemž tu druhou šavli bych přepínal vždy mezi deckem C nebo D z Traktoru - chápu to dobře?? (začínám s takovýma věcma tak proto se ptám asi tak divně)
na zapojeni jak pises budes potrebovat zvukovku co ma 3 stereo vystupy,coz audio4dj nema..a ty denony tusim taky zvukovku nemaji..tudiz v NI kvalite ti nezbude, nez koupit treba 2x audio2dj nainstalovat asio4all ovladace (to aby se ti tyto 2 zvukovky tvarili jako 1,protoze traktor umi pracovat jen s jednou zvukovkou).. timto ti ale vyvstane novy problem a to, ze budes na zapojeni vseho potrebovat 4usb vstupy (2x kontroler +2x zvukovka) coz neni moc pohodlne..vim z vlastni zkusenosti s 2x eks xp5 +audio2dj (mel jsem i a4dj ale ta byla pro me zbytecna protoze nehraju pres dvs) usb hub neni moc spolehlive reseni- aspon me se neosvedcil..kdyby neco pisni mi pm at nezatezujeme tento topic
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Odpovědět