Korg Zero 8 ?Info a zkušenosti?

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
Michal

Korg Zero 8 ?Info a zkušenosti?

Příspěvek od Michal »

Chtěl bych se optat, jestli někdo nemáte zkušenosti s mixážním pultem Korg Zero8 nebo jestli ho dokonce někdo nemáte doma a něco mi o něm pověděli ???
Díky :D
Korg Zero8/Sennheiser HDR 80/Traktor Scratch

Kenny

Re: Korg Zero 8 ?Info a zkušenosti?

Příspěvek od Kenny »

mam jen Zero 4
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

lwq

Příspěvek od lwq »

Kenny Dixx píše:mam jen Zero 4
... "jen" - povidej neco o nem - az budou prasule mam ho v planu ... :twisted:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

Kenny

Příspěvek od Kenny »

zkusim najít pm co jsem posílal tomuhle uživateli a pošlu ti ji...
máme ho já a Azu, spíš se ptej na něco co bys rád věděl..... myslim že ještě ve vlákně o fotkách našich mazlů jsme se o tom trochu bavili...

BESTya

Příspěvek od BESTya »

uz skoro rok a pol mam doma osmicku a dodnes nelutujem, zhodou okolnosti v mojej dedine kde byvam ma aj moj sused osmicku :))

- ja pouzivam soft a nemam co vytknut
- on pouziva hard a vraj mu dost vadi nizka hlasitost vstupov (a chce ho
predat)

- jedine co by som si mozno este raz rozmyslel keby som mal na vyber je, ci chcem mixovat softwarovo, lebo ti staci kupit ovela lacnejsi kontroler na ableton (like a apc40) a len nejaky dvojkanalovy prevodnik (master a odposluch) a mas to ovela lacnejsie a hlavne tam mas menej problemov pri transporte :)) ........ale okrem toho kazda vec funguje ako ma a je to super mix (prevodniky trosku sumia, ale nie je to nic kriticke a pri zvyseni hlasitosti sa sum nezvysuje) a tiez si musis zvyknut na trosku iny system - digitalne systemy pracuju najlepsie na najvacsej hlasitosti (tomu su prisposobene aj VU metre), cize master na 15:00 ........... peace

core

Příspěvek od core »

Zkušenosti mám. Naneštěstí je ZERO 8 velkým zklamáním.

Po konstrukční stránce má velmi zásadní nedostatky. Rotační potenciometry se značně kývají, LED diody jsou extrémně silně svítící (moc i na den), naprosto nepoužitelné VU metry, slabý sluchátkový výstup, velmi špatně uspořádané kondenzátory, neuvěřitelně topí (dle mého názoru krátká životnost, jednoho dne se upeče), vzhledem ke konstrukci mixu drahý pozáruční servis.

Pokud jde o samotné hraní, rozvžení je moc na těsno a velmi snadno se člověk ztrácí ve změti poťáků které navíc působí jak dětská hračka. Fadery jsou naštěstí slušné. Žádná z přednastavených typů korekcí EQ není dostatečně dobrá, filtry zabírají příliš zostra. X-fader je trochu neprakticky umístěný, na typ mixu dostatečný. Pěkně se dá nastavit jeho průběh.

Zvukově není mix špatný ale vyskytují se problémy s šumem na výstupech. Díky tomu že je mix plně digitální musí být vstupy i výstupy naplno, tzn. že "nelze" korigovat hlasitost výstupů. Přesto na výstupu šumí. Sluchátkový výstup je slabě dimenzován, zvuk na mě působí příliš digitálně (únavně).

Dalším problémem je naprosto nulová podpora KORGU.
Traktor Scratch PRO

Azu

Příspěvek od Azu »

Pod to se mohu jen podepsat a vše odsouhlasit, psal sem skoro totéž už někde jinde o Zero4, obzvlášť s gramcema mně to přišlo jako hodně špatná volba, slabé vstupy a zvuk mně přišel divnej takovej nedynamickej. Vše by se dalo zkousnout, ale ten šum to je peklo.
Nechápu proč sem byl tenkrát takovej debil a v časovém tlaku si pořídil Zero4 místo původně objednanýho Mackie d.4 Pro. Nyní se mně mix domá válí v krabici pod postelí a je z něj neprodjený vrak i přesto že má odehráno doma jen pár hodin. Hold to byla hodně drahá sranda :-(
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

PVD

Příspěvek od PVD »

core píše:Zkušenosti mám. Naneštěstí je ZERO 8 velkým zklamáním.

Po konstrukční stránce má velmi zásadní nedostatky. Rotační potenciometry se značně kývají, LED diody jsou extrémně silně svítící (moc i na den), naprosto nepoužitelné VU metry, slabý sluchátkový výstup, velmi špatně uspořádané kondenzátory, neuvěřitelně topí (dle mého názoru krátká životnost, jednoho dne se upeče), vzhledem ke konstrukci mixu drahý pozáruční servis.

Pokud jde o samotné hraní, rozvžení je moc na těsno a velmi snadno se člověk ztrácí ve změti poťáků které navíc působí jak dětská hračka. Fadery jsou naštěstí slušné. Žádná z přednastavených typů korekcí EQ není dostatečně dobrá, filtry zabírají příliš zostra. X-fader je trochu neprakticky umístěný, na typ mixu dostatečný. Pěkně se dá nastavit jeho průběh.

Zvukově není mix špatný ale vyskytují se problémy s šumem na výstupech. Díky tomu že je mix plně digitální musí být vstupy i výstupy naplno, tzn. že "nelze" korigovat hlasitost výstupů. Přesto na výstupu šumí. Sluchátkový výstup je slabě dimenzován, zvuk na mě působí příliš digitálně (únavně).

Dalším problémem je naprosto nulová podpora KORGU.
podobne prispevky jsem zvykly cist jen o mixech Behringer :lol:

Kenny

Příspěvek od Kenny »

to je mi divné já žádný šum ve svém pultu nemám, zvuk je perfektně čistý, pult si jen pochvaluji

BESTya

Příspěvek od BESTya »

[quote="core"]Zkušenosti mám. Naneštěstí je ZERO 8 velkým zklamáním.

Dalším problémem je naprosto nulová podpora KORGU.[/quote]

1. sluchátkový výstup je naozaj poddimenzovaný, ja BEYERDYNAMIC PRO 770 (250ohm) - ale má to aj svoje výhody - neprídeš hneď o uši a na druhej strane to vcelku stačí
2. krivky eq mi niektoré celkom vyhovujú
3. šum na výstupoch nie je až taký problém, keďže ako som už spomínal so zvyšujúcou sa hlasitosťou nestúpa aj intenzita šumu
4. celkový zvuk tohto mixu milujem
5. zlé rozmiestnenie potenciometrov, zahrievanie sa a "kývanie" sa potenciometrov - s tým súhlasím, ale klady podľa mňa prevyšujú zápory
6. podpora od korgu je podľa mňa na celkom dobrej úrovni (aj keď by mohla byť aj lepšia): http://korg.com/Product.aspx?pd=282
- btw vyšiel nový driver, neviem síce kedy, ja som si ho všimol ale len včera a tú utilitu, ktorá zvyšuje výkon firewire na XP SP2 (link je na stránke korgu, na ktorú som dal odkaz) je veľmi užitočná vec - aspoň mne radikálne pomohla

lwq

Příspěvek od lwq »

Asi si sam odpovim, ale stejne se zeptam ...

Ma cenu jit do Korgu Zero8 za aktualnich 27990,- a nebo pockat po novem roce na dalsi masinky od Korgu ci jinym co se vyroji ? Cetl sem ty neduhy Zera, ale ten mix me absolutne dostava svoji komplexnosti pro me potreby hrani i produkce - proste midi kontrolery a tak nejsou moc "ono" ... :sad2:

... spis asi pockat po novem roce, na jare, ze ? :?:

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

celkem by me zajimalo duvod ty obrovsky slevy v thomannovi maj ho ted taky ve sleve z 2141 na 945 euro
http://www.thomann.de/gb/korg_zero8.htm

lwq

Příspěvek od lwq »

[quote="honcka"]celkem by me zajimalo duvod ty obrovsky slevy v thomannovi maj ho ted taky ve sleve z 2141 na 945 euro
http://www.thomann.de/gb/korg_zero8.htm[/quote]

Ja si myslim, ze vyprodavaji posledni kusy a tak se jich chteji zbavit a treba Azu by mohl tusit co ci aspon kdy predstavi :wink:

Azu

Příspěvek od Azu »

Dneska jsou firmy schopný všeho když potřebujou někde rychle sehnat peníze na svůj provoz a také vyprázdnit všechny skladové zásoby. Takže nic jiného než razantní snížení ceny nepřipadá v úvahu, protože za normální peníze je ten mixák již v dnešní době takřka neprodejný, obzvlášť po tom co především v USA s nimi mělo opravdu velké množství lidí problémy.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Denon

Příspěvek od Denon »

To neni jedina sleva, me zaujalo tohle
http://www.thomann.de/gb/millenium_laptopstand.htm

Odpovědět