hd 25 vs HDJ-2000
hd 25 vs HDJ-2000
zdravím, které sluchátka jsou zvukově kvalitnější? převážně na taneční a elektronickou hudbu?
víím že tyto:
Sennheiser HD 595
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=81646
jsou spíše pro domácí poslech bych řekl
a nebo
Sennheiser HD 25 II
nebo Pioneer HDJ-2000
je v nich velký zvukový rozdíl?
dávám přednost kvalitě zvuku před vzhledem.
chtěl bych krásný a kvalitný zvuk ( ne zahuhlaný) s vyšími basy a prokreslenýma výškama a středama prostě neco co dobře zahraje.
plánuju si koupit mix pult tak abych měl takové univerzálnější.
víím že tyto:
Sennheiser HD 595
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=81646
jsou spíše pro domácí poslech bych řekl
a nebo
Sennheiser HD 25 II
nebo Pioneer HDJ-2000
je v nich velký zvukový rozdíl?
dávám přednost kvalitě zvuku před vzhledem.
chtěl bych krásný a kvalitný zvuk ( ne zahuhlaný) s vyšími basy a prokreslenýma výškama a středama prostě neco co dobře zahraje.
plánuju si koupit mix pult tak abych měl takové univerzálnější.
-
Re: hd 25 vs HDJ-2000
HD 595 jsou hifi sluchátka, ty pouze na poslech...pokud chceš něco univerzálního, tak jedině HD 25...zvukový rozdíl v nich je (Seny jsou kvalitnější) a hlavně Pincky jsou ku*evsky předražené...
díky, takže vezmu tu seny
a s hifistické sluchátka se nedají použít pro dj? jaké jsou v nich největší rozdíly? kromě toho že ty 25 jsou uzavřené?

-
Tak hifi sluchátka jsou především zaměřená na kvalitní zvuk a poslech, kdežto dj sluchátka jsou zaměřená především na náročný provoz a vyšší hlasitosti a zvuk tam není tak kvalitní. Jinak hifi sluchátka se samozřejmě dají použít i pro djing...hodně lidí (a pár je jich i tady na fóru) používají k hraní sluchátka, která nejsou primárně určena pro djing...jenom jsou na tom hlavně uplně jinak konstrukčně...
tím rozdílem si myslel ty Seny nebo Seny a Pincky?
tím rozdílem si myslel ty Seny nebo Seny a Pincky?
díky za vysvětlení, no rozdílem jsem myslel to jestli se dá hrát i hifistickýma jako pouze na kvalitu zvuku.
No a na ty seny HD 595 potřebuju sluchátkový zesilovač?
no a je tam velký rozdíl v kvalitě zvuku mezi těma 595 a 25 ?
No a na ty seny HD 595 potřebuju sluchátkový zesilovač?
no a je tam velký rozdíl v kvalitě zvuku mezi těma 595 a 25 ?
-
Jak sem psal, hrát se dá i s hifi sluchátkama. Ono se de facto dá hrát s leckterýma sluchátkama
. Problém je ten, že ty sluchátka na to nejsou stavěná. Jsou velká, těžká, nemají žádné klouby a jsou, když to tak mám napsat, na obě uši. Tam nikdo nepočítá s tím, že budeš mět ty sluchátka jenom na jednom uchu.
S tím předzesilovačem...záleží na tom, k čemu ty sluchátka budeš mít připojené. Podle mě ale nebude třeba. Nedávno se to tady rešilo, tak se zkus mrknout o pár topiců níž, mělo by to tam být napsaný.
A ohledně toho rozdílu ve zvuku ti moc neporadím, protože 595 jsem na uších neměl. Myslím si, že na tom budou ale velmi podobně.

S tím předzesilovačem...záleží na tom, k čemu ty sluchátka budeš mít připojené. Podle mě ale nebude třeba. Nedávno se to tady rešilo, tak se zkus mrknout o pár topiců níž, mělo by to tam být napsaný.
A ohledně toho rozdílu ve zvuku ti moc neporadím, protože 595 jsem na uších neměl. Myslím si, že na tom budou ale velmi podobně.
díky za radu vezmu teda ty hd25 s krouceným kabelem asi bude nejlepší.
no používat to chci na microsystem denon, potom k počítači do zvukovky a k notebooku si koupím externí zvukovku tak přes ni a na konec do MIDI kolorelu na hraní až si nějakej koupím, mám v plánu asi koupit Reloop interface 2
no používat to chci na microsystem denon, potom k počítači do zvukovky a k notebooku si koupím externí zvukovku tak přes ni a na konec do MIDI kolorelu na hraní až si nějakej koupím, mám v plánu asi koupit Reloop interface 2
Kdyby měl někdo zájem, tak sluchátka Sennheiser HD 25-CII, tedy s krouceným kabelem, právě teď prodávám. Jsou jako nové, opravdu nový stav, byly totiž používány jen doma. 100% funkční. Se vším příslušenstvím, kompletní balení. Cena 3 500kč.xjurasek píše:díky za radu vezmu teda ty hd25 s krouceným kabelem asi bude nejlepší.
Prostě mi nesedí na mé šišaté hlavě

soundcloud.com/dj-myxin
facebook.com/djmyxin
djmyxin.wz.cz
facebook.com/djmyxin
djmyxin.wz.cz
ahoj Myxine a jaká je jejich zvuková kvalita? měl jsi nějaké i jiné? třeba Sony nebo Technicsy nebo s čím bys je mohl porovnat? díky
Vzal bych je ale teď nemám prachy kupovat je budu nejdříve až v červnu aj s MIDI kolorélem
Vzal bych je ale teď nemám prachy kupovat je budu nejdříve až v červnu aj s MIDI kolorélem
Jiné jsem ještě neměl. Ale dnes by mi měly dojít Pioneer HDJ-2000, tak porovnámxjurasek píše:ahoj Myxine a jaká je jejich zvuková kvalita? měl jsi nějaké i jiné? třeba Sony nebo Technicsy nebo s čím bys je mohl porovnat? díky

Ale i ted' mohu potvrdit, že ty Senny jsou fakt nezničitelné, lehké a s velkým přítlakem na uši vhodné do klubu. Používal jsem je sice jen doma a choval se k nim jako ke svátosti (za tu cenu

soundcloud.com/dj-myxin
facebook.com/djmyxin
djmyxin.wz.cz
facebook.com/djmyxin
djmyxin.wz.cz
+ taky jsem si zde nechával radit, jako ty. A také mi zde poradili tyto Senny. A já jim za to děkuju, protože po všech stránkách to jsou perfektní sluchátka. Kvalitu zvuku v této kategorii neřeš. Tu nepoznáš. Tyto sluchátka jsou prostě jedny z nej co se týče kvality zvuku. Právě proto ses užívají v televizích, studiích, DJingu. A já mám rád prostě změnu, tak obměnuji celé své DJ nádobíčkoMyxin píše:Jiné jsem ještě neměl. Ale dnes by mi měly dojít Pioneer HDJ-2000, tak porovnámxjurasek píše:ahoj Myxine a jaká je jejich zvuková kvalita? měl jsi nějaké i jiné? třeba Sony nebo Technicsy nebo s čím bys je mohl porovnat? díky
Ale i ted' mohu potvrdit, že ty Senny jsou fakt nezničitelné, lehké a s velkým přítlakem na uši vhodné do klubu. Používal jsem je sice jen doma a choval se k nim jako ke svátosti (za tu cenu), ale umím si představit, že je lidi bez potíží používají 10let i více...

soundcloud.com/dj-myxin
facebook.com/djmyxin
djmyxin.wz.cz
facebook.com/djmyxin
djmyxin.wz.cz
-
To jsem si říkal taky, Jenže po asi dvou měsících používání HDJ 2000 jsem se o5 vrátil k Sennům...Říkal jsem si, že Pincky budou bomba...ale popravdě nic moc...Ikdyž je to samozřejmě o zvyku...A já mám rád prostě změnu, tak obměnuji celé své DJ nádobíčko
takže díky moc vezmu je na 100%
no a teĎ přemýšlím jestli vzít M-Audio Torq Xponent
a nebo něco od Reloopu třeba interface 2 audio
nebo dokonce Native Instruments: Kontrol S4 ? ale to by bylo asi zbytečný na začátek.

no a teĎ přemýšlím jestli vzít M-Audio Torq Xponent
a nebo něco od Reloopu třeba interface 2 audio
nebo dokonce Native Instruments: Kontrol S4 ? ale to by bylo asi zbytečný na začátek.