Slíbil jsem napsat sem pár dojmů z Ecler EVO 5.
Tak teda, mix jsem kupoval už hranej, všecko do posavaď funguje jak má, ani na šavlích ani na korekcích neni ani po měsících používání znát jakékoliv používání. Opravdu jsem s timhle mixem dost spokojenej.
Korekce obrovský, mě osobně se s nima pracuje jedna radost, nejsou ani moc strmý, tj. pro dosažení nějaké větší změny je opravdu potřeba víc kroutit, což mi přijde jedině dobře :ugeek2:
Zvuk z mixáku vynikající. Efektová jednotka je opravdu super, každý efekt se dá přepnout na "jednodušší formu", kde můžete ovládat dva parametry efektu tak, jako to má povětšinou konkurence, nebo se přepnout na "detailní formu", kde můžete u každého efektu ovládat třeba i 6 parametrů. Jak komu co vyhovuje je na každym dji..

Efekty mají opravdu špičkový zvuk, jediný nedostatek který jsem zaznamenal může být u některých efektů určité zpoždění, tj. pokud chci efekt zapnout ihned po jeho výběru, tak efekt ještě nefunguje, ale toto se projevuje jen u některých efektů, celkově hodnotím efekt jednotku 8 bodama z 10. Ten další bod bych ubral za ovládání efektů, čímž se dostávám k jedinému většímu "MÍNUS", které tento mixák má, a to je ovládání tak nějak celkově.

Jako pokud ho máte doma a jste na něj zvyklý, tak je všecko v pohodě a ovládání vám nebude dělat jakýkoliv problém, jakmile ho ale dostanete pod ruku po prvé, například přijdete někam na akci, do klub atd, kde tento mixák je, tak se obávám, že si moc nezaefektujete a bude vám chvíli trvat než vůbec přijdete na to, jak efekt vůbec zapnout, natož ho změnit apod.

Totéž se týká naprogramování MIDI ad.
MIDI ovládání mi přijde dobře vyřešené a především možnosti nastavení jednotlivých knoflíků resp. otočných potenciometrů jsou dotažené imho k úplné dokonalosti tak, aby je vzal snad opravdu každý program a aby se dali přiřadit na jakoukoliv funkci, když budete chtít, můžete klidně poručit mixáku abyste mohli gainama scratchovat nebo pitch-bandovat třeba v Traktoru a podobně :biggrin2:
Integrovaná 12ti kanálová zvuková karta, tak toto je imho naprostý klenot!!! Ještě nikdy jsem se nesetkal se zvukovou kartou, s kterou je možné přes ASIO ovladače ovládat klidně dva programy a ještě ke všemu to všecko v pohodě stíhá na nízký buffer!

Neni problém mít na tuto jednu integrovanou kartu připojenej jak Traktor, tak třeba Ableton ad.

Zvuk vynikající, latence mizivá, velmi dobrý možnosti nastavení. Podle mě ta zvukovka je opravdu jedno z NEJ tohoto mixáku, dávám 10 bodů z 10! Podotýkám, že zvukovka je firewire, nikoliv usb
SHRNUTÍ: mixák je to úplně super, absolutně nelituju že jsem si ho koupil. Bohužel ho nemůžu doporučit nikomu do klubu nebo na akce, kde se pořád střídaj různí DJs, ani zdaleka nemohou využít vychytávky tohohle pultu pokud s ním nemaj zkušenosti, z praxe mohu potvrdit, že nejsou schopni využít ani tak triviální záležitost jako je efektová jednotka, z jednoduchého důvodu, protože prostě při hraní nebudou mít čas zjišťovat, jak to celý vlastně funguje...

Tenhle mixák tudíž můžu doporučit lidem, kteří vědi proč ho chtěji, tj. využijí excelentní integrovanou zvukovku, budou si pohrávat s efektama a budou využívat třeba i integrované midi ovládání. Po stránce technický kvality hodnotim mixák jako TOP, dokonce z něj mám lepší pocit, než z mého předchozího mixáku od Rane!
PS: KORG ZERO 4 - tenhle mixák, se kterým jsem to původně porovnával, jsem měl možnost nedávno vyzkoušet na jedný tekno-akci, a říkám vám, že jsem ŠŤASTNEJ!!! že jsem nakonec koupil výše jmenovanýho Eclera... Ten Korg mi přijde přímo otřesnej, především korekce a jejich průběh jsem vůbec nestih, faktem sice je, že ten mixák byl docela dost oddělanej, někdo se s nim asi moc nesral, přesto prostě korekce hrůza a děs, co mi jako jediný přišlo celkem dobrý, tak efektová jednotka. Nezkoušel jsem ho na midi ani jeho zvukovou kartu, třeba je to taky good, ale kvůli těm korekcím bych ho nechtěl snad už ani za zlatý prase..

Fadery jinak celkem dobrý, ale u toho Eclera mi stejně přijdou lepší