Ecler EVO 5 versus Korg ZERO

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
EVO

Ecler EVO 5 versus Korg ZERO

Příspěvek od EVO »

Tak a po jisté době došlo na koupi nového mixpultu.. 8)
Podmínkou při výběru byly alespoň 4 šavle, celková kvalita mixu, integrovaná zvukovka s možností pre a post faderu (ideálně Traktor Scratch certifikovaná) a možnost využití pultu i jako MIDI kontroléru, velkým plusem by byla i integrovaná efektová jednotka. Výběr se zastavil v podstatě na dvou základních kouscích, ECLER EVO 5 a nebo KORG ZERO (4 i 8).

Tyto mixpulty mám možnost sehnat v podstatě za podobnou cenu okolo 20tis., +- neřeším! Tudíž cena je nerozhodující faktor. Pointou hraní bude hraní přes DVS systém, konkrétně přes Traktor (díky integrovaný certifikovaný zvukně :twisted: ) a k tomu doplňkový live věci přes Ableton a do něj integrovaný VSTi pluginy, který budou ovládaný ještě další midiklávesnicí. Mixpult bude používaný jak v domácích podmínkách, tak bude brán na akce, kde je prašné, mastné zakouřené a vůbec celkově náročné prostředí :evil:

Pořád se nemůžu rozhodnout mezi Zerem a Evem. Mě osobně se víc zamlouvá EVO 5, protože si myslim, že je kvalitnější = víc vydrží. Nemluvim o zvukové kvalitě, slyšel jsem, že ZERO občas šumí atd., ale věřím, že to bude málo podstatné. Na druhou stranu mě u Zera láká nesrovnatelně víc potenciometrů vhodných právě na ovládání MIDI, což bychom jistě mohli využít, přes Ableton pojede jistě hodně VSTi, které budeme střídat.

Takže výběr se prostě zastavil na tomhle "mrtvém" bodu, jednoznačně chci něco kvalitního, protože to bude využívaný v pro elektroniku obtížnejch podmínkách, na druhou stranu si řikám, že elektronika je prostě elektronika a je jedno jestli se to jmenuje Korg nebo Ecler a že když to někdo polije pivem - tak že odejdou oba pulty. :?: :?:

Co byste brali vy a co si myslíte o kvalitě zpracování těchle pultů? (btw. na Zeru mě přímo zaráží označení Made in China - evokuje to ve mě jakousi dětskou hračku než profi-mixák :| )

honcka
Vybavení

Re: Ecler EVO 5 versus Korg ZERO

Příspěvek od honcka »

do narocnejsich podminek urcite ecler, zero4 nevim jak na tom je, ale kamos mel Zero 8 na liveacty (Merak z IoLabu http://www.myspace.com/merakiolab) a moc s tim spokojenej nebyl, zhruba po pul roce se toho zbavoval

EVO

Příspěvek od EVO »

Honcko, nevíš proč konkrétně se toho merak zbavoval? Co konkrétního mu třeba nevyhovovalo nebo tak??

Btw. s tou kvalitou je to těžký viď, si řikám. Co Ty si o tom myslíš? Říkal si, že sám si měl trable s Mackiem, že Ti ho někdo zlil beerem a okamžitě zdechnul. Já si řikám, že pokud se tohle náhodou stane, tak zdechnou oba dva, jak ecler tak korg. Nebo myslíš že je ten Ecler vyloženě nějakej držák?? Já třeba vim, že spousta lidí mělo problémy i se starší NUO 5...

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

nevim presne, ale kdyby byl v poho, tak ho vsude neslevnujou o 50% v thomannovi o 55%
http://www.thomann.de/gb/korg_zero8.htm

Po proliti ti zdechne uplne jakejkoli digital mixak, coz je defakto komp, Eclera jme meli 2 kanalovyho Smac a vydrzel nam asi 4 roky a chovali jsme se k tomu jak prasata (povalovalo se to v aute bez casu) zbavovali jsem se ho kvuli tomu, ze jsme potrebovali mix se symetrickejma vystupama. Jestli chces mix kterej hodne vydrzi, tak se rozluc s funkcema a kup si nejakej kvalitni analog.

digimon

Příspěvek od digimon »

Oni ty mixáky zlevnili o tolik protože se jich potřebujou zbavit ze skladu. Korg ukončil výrobu dj mixážních pultů a teď zabíraj místo ve skladech na úkor nových výrobků, protože se ty Zero8 díky ceně až tak moc neprodávali tak musela jít cena hodně dolu aby to šlo rychle na odbyt, rozhodně to není díky kvalitě nebo něčemu podobnému. Majitel djobchodu si jej nemůže vynachválit a hraje s ním po akcích již víc jak 2 roky, stejně tak Michael Burian.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

digimon píše:Oni ty mixáky zlevnili o tolik protože se jich potřebujou zbavit ze skladu. Korg ukončil výrobu dj mixážních pultů a teď zabíraj místo ve skladech na úkor nových výrobků, protože se ty Zero8 díky ceně až tak moc neprodávali tak musela jít cena hodně dolu aby to šlo rychle na odbyt, rozhodně to není díky kvalitě nebo něčemu podobnému. Majitel djobchodu si jej nemůže vynachválit a hraje s ním po akcích již víc jak 2 roky, stejně tak Michael Burian.
OK ale na praseni venku tenhle mix moc neni, spis je to studiova zalezitost

merak

Příspěvek od merak »

[quote="honcka"]do narocnejsich podminek urcite ecler, zero4 nevim jak na tom je, ale kamos mel Zero 8 na liveacty (Merak z IoLabu http://www.myspace.com/merakiolab) a moc s tim spokojenej nebyl, zhruba po pul roce se toho zbavoval[/quote]

nevim kde si slysel ze nejsem s mixem spokojeny .. neni to pravda .. mix sem prodaval jelikoz sem pro nej jiz nemel vyuziti .. s livesetem sem skoncil .. nicmene ceny sly tak dolu ze sem si ho radsi nechal nez ho po roce prodavat za zlomek porizovaci ceny

s mixem sem naprosto spokojeny .. vyborna masina na live .. vsem vrele doporucuji

Azu

Příspěvek od Azu »

Na Korgu mně neskutečně serou ty led diody, pokud hrajete víc ve tmě, tak můžu zaručit, že vidíte úplný hovno, ani šavli nevidim kde mam, jak Vám do očí svítí barevné kroutítka a hlavně volume diody. Korg je mix dobrej opravdu tak leda do domácího studia, na jakékoliv hraní je to jen pro zlost. Zvuk z té integrované zvukovky je mnohonásobně slabší než z Audio 8 DJ.
Měl sem s korgem doma ještě trpělivost, ale už mně ty omezující drobné nedostatky přelezli přes hlavu a definitivně se jde uložit na věčné časy do kufru (za pěníze co sem jej koupil před necelým rokem a kolik stojí dnes je neprodejný) a jdu pořídit buď Denon DN-X1600 a nebo na jistotu Pioneer DJM700.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

EVO

Příspěvek od EVO »

Díky všem ještě jednou za poznatky, už mám stejně objednaný to EVO 5, tak snad budu spokojenej, až dorazí a prozkoušim ho, napíšu tu o něm pár řádek... 8)

4 AZU: tjn, ale tak pincek sedmikilo nemá integrovanou zvuknu viď, takže je to o prioritách, když jí nepotřebuješ pak je to samozřejmě jedno žeo, ale třeba pro moje účely nepřipadá v úvahu..

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

Azu píše:... Korg je mix dobrej opravdu tak leda do domácího studia, na jakékoliv hraní je to jen pro zlost...
Burianovi očividně nevadí, ale ten si zvykne asi na všecko:) když jemu nevadí používat ani Ableton na běžný hrání (bez live intstrumentů) to až ted v poslední době občas do toho hraje na klávesy, ale dřív využíval ableton stejně jako jiný používaj traktor - jen na samotnej djing

Azu

Příspěvek od Azu »

Oni hlavně ty modrý diody co jsou na ZERO8, nejsou tak intenzivní jako ty zelený na ZERO4
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

EVO

Příspěvek od EVO »

Slíbil jsem napsat sem pár dojmů z Ecler EVO 5. 8)

Tak teda, mix jsem kupoval už hranej, všecko do posavaď funguje jak má, ani na šavlích ani na korekcích neni ani po měsících používání znát jakékoliv používání. Opravdu jsem s timhle mixem dost spokojenej.
Korekce obrovský, mě osobně se s nima pracuje jedna radost, nejsou ani moc strmý, tj. pro dosažení nějaké větší změny je opravdu potřeba víc kroutit, což mi přijde jedině dobře :ugeek2:
Zvuk z mixáku vynikající. Efektová jednotka je opravdu super, každý efekt se dá přepnout na "jednodušší formu", kde můžete ovládat dva parametry efektu tak, jako to má povětšinou konkurence, nebo se přepnout na "detailní formu", kde můžete u každého efektu ovládat třeba i 6 parametrů. Jak komu co vyhovuje je na každym dji.. 8) Efekty mají opravdu špičkový zvuk, jediný nedostatek který jsem zaznamenal může být u některých efektů určité zpoždění, tj. pokud chci efekt zapnout ihned po jeho výběru, tak efekt ještě nefunguje, ale toto se projevuje jen u některých efektů, celkově hodnotím efekt jednotku 8 bodama z 10. Ten další bod bych ubral za ovládání efektů, čímž se dostávám k jedinému většímu "MÍNUS", které tento mixák má, a to je ovládání tak nějak celkově. :| Jako pokud ho máte doma a jste na něj zvyklý, tak je všecko v pohodě a ovládání vám nebude dělat jakýkoliv problém, jakmile ho ale dostanete pod ruku po prvé, například přijdete někam na akci, do klub atd, kde tento mixák je, tak se obávám, že si moc nezaefektujete a bude vám chvíli trvat než vůbec přijdete na to, jak efekt vůbec zapnout, natož ho změnit apod. :evil: Totéž se týká naprogramování MIDI ad.

MIDI ovládání mi přijde dobře vyřešené a především možnosti nastavení jednotlivých knoflíků resp. otočných potenciometrů jsou dotažené imho k úplné dokonalosti tak, aby je vzal snad opravdu každý program a aby se dali přiřadit na jakoukoliv funkci, když budete chtít, můžete klidně poručit mixáku abyste mohli gainama scratchovat nebo pitch-bandovat třeba v Traktoru a podobně :biggrin2:

Integrovaná 12ti kanálová zvuková karta, tak toto je imho naprostý klenot!!! Ještě nikdy jsem se nesetkal se zvukovou kartou, s kterou je možné přes ASIO ovladače ovládat klidně dva programy a ještě ke všemu to všecko v pohodě stíhá na nízký buffer! :shock: :idea: :twisted: Neni problém mít na tuto jednu integrovanou kartu připojenej jak Traktor, tak třeba Ableton ad. :!: Zvuk vynikající, latence mizivá, velmi dobrý možnosti nastavení. Podle mě ta zvukovka je opravdu jedno z NEJ tohoto mixáku, dávám 10 bodů z 10! Podotýkám, že zvukovka je firewire, nikoliv usb :wink:

SHRNUTÍ: mixák je to úplně super, absolutně nelituju že jsem si ho koupil. Bohužel ho nemůžu doporučit nikomu do klubu nebo na akce, kde se pořád střídaj různí DJs, ani zdaleka nemohou využít vychytávky tohohle pultu pokud s ním nemaj zkušenosti, z praxe mohu potvrdit, že nejsou schopni využít ani tak triviální záležitost jako je efektová jednotka, z jednoduchého důvodu, protože prostě při hraní nebudou mít čas zjišťovat, jak to celý vlastně funguje... :( Tenhle mixák tudíž můžu doporučit lidem, kteří vědi proč ho chtěji, tj. využijí excelentní integrovanou zvukovku, budou si pohrávat s efektama a budou využívat třeba i integrované midi ovládání. Po stránce technický kvality hodnotim mixák jako TOP, dokonce z něj mám lepší pocit, než z mého předchozího mixáku od Rane! :!:

PS: KORG ZERO 4 - tenhle mixák, se kterým jsem to původně porovnával, jsem měl možnost nedávno vyzkoušet na jedný tekno-akci, a říkám vám, že jsem ŠŤASTNEJ!!! že jsem nakonec koupil výše jmenovanýho Eclera... Ten Korg mi přijde přímo otřesnej, především korekce a jejich průběh jsem vůbec nestih, faktem sice je, že ten mixák byl docela dost oddělanej, někdo se s nim asi moc nesral, přesto prostě korekce hrůza a děs, co mi jako jediný přišlo celkem dobrý, tak efektová jednotka. Nezkoušel jsem ho na midi ani jeho zvukovou kartu, třeba je to taky good, ale kvůli těm korekcím bych ho nechtěl snad už ani za zlatý prase.. :o :evil: Fadery jinak celkem dobrý, ale u toho Eclera mi stejně přijdou lepší :P

Odpovědět