DJM 850
Re: DJM 850
Absence digitálních vstupů 850ku v dnešní době úplně degraduje. V tomhle ohledu zlatá moje 800ka doma.
-
Spíš to bude o tom, že Ti nikdo pořádně neukázal jeho možnosti... co jsem tak vypozoroval, tak většina DJs vlastnící DJM 2k se ani neobtěžovala přečíst manuál a vždycky pak čučí jak puci, že se na něm dá udělat tohle a tamto.marlo píše:Hral som už aj na djm 2000ke, a prišlo mi to ako vyslovene zbytočne drahá vec, určite väčšina djs radšej aj keď má cdj 2000 zvolí nexa a k cdj 900 je určite jedno či 850ka alebo nexus. Inak ohladom ceny ma to fakt zaujíma lebo na jednom zahraničnom eshope som videl 850ku za cenu nexusa v sk eshope, tak som zvedavý ako to v konečnom dôsledku bude.
-
Tam je ještě prostoru...johnny píše:o co by si ochudil cdj 350?? na cdj 250 ? ja tam priestor uz nevidim, medzi cdj 350 a 850 by priestor bol,ale spravit alternativu aby cdj 350 a cdj 850 nestratili predajsnost ?, no neviem.
- zvukovka
- midi
- dotykový JOG
- USB
Spousta DJs hrajících na svatbách (apod.) z CD tohle vůbec nepotřebují. Bohatě jim stačila CDJ 100s. Dávat fuč USB by asi byl velkej krok zpět, ale CDJ 250 bez zvukovky, midi, dotykového JOGu (+ třeba 3ma efektama) bych považoval za poměrně logický krok, pokud by měl přijít další player.
Naopak prostor mezi CDJ 350 a CDJ 800 už nevidim žádnej. Jako player s dotykovým JOG velikosti mezi 350 a 800?

I když... CDJ 450 ala CDJ 350 s podsvíceným JOG a LINK by byla asi taky dobrá volba. A nemyslim, že by ohrožovala vyšší modely.
-
Absence digitálních vstupů je 99% DJs naprosto ukradená. Playery třídy CDJ 2000 mají tak kvalitní DA převodníky, že ten kvalitativní posun je hodně malej. Na svejch studiovejch monitorech je to na mojí hraně vnímání, jen někde u vejšek.djfelixus píše:Absence digitálních vstupů 850ku v dnešní době úplně degraduje. V tomhle ohledu zlatá moje 800ka doma.
V klubu nebo při hraní MP3 je to úplně jedno. Jde spíš o tu pohodu... 1 levnej kabel, žádné rušení apod.
no podme si povedat co su ti djs co hravaju svadby, podla mna su to djs co hravaju aj plesy, stuzkove,oslavy sem tam nejaku malu akciu v bare a tak dal.
podla mna 350 je orientovana pre tuto kategoriu.
no a zobrat dotykovy jog,to by este slo,ale funkciu scratch to uz by bol pre mnohych problem.
to usb je velmi podstatna vec,hlavne pri pouzivani mp3. zobrat ho by bol ako skok o 5 rokov spet.
zobrat midi a zvukovku by znamenalo obmedzit buduceho pouzivatela na miniaturny display.
vecsina hore spomenutych akci je uzavreta spolocnost, takze ta moznost zvukovky a midi by bola naozaj docenena. dalej ceny pincku su take ake su a typujem ze pod 400E by to neslo a zobrat tieto podstatne veci by bola jasna volba pre 350.
podla mna 350 je orientovana pre tuto kategoriu.
no a zobrat dotykovy jog,to by este slo,ale funkciu scratch to uz by bol pre mnohych problem.
to usb je velmi podstatna vec,hlavne pri pouzivani mp3. zobrat ho by bol ako skok o 5 rokov spet.
zobrat midi a zvukovku by znamenalo obmedzit buduceho pouzivatela na miniaturny display.
vecsina hore spomenutych akci je uzavreta spolocnost, takze ta moznost zvukovky a midi by bola naozaj docenena. dalej ceny pincku su take ake su a typujem ze pod 400E by to neslo a zobrat tieto podstatne veci by bola jasna volba pre 350.
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
imho DJM 350 je orientovana pouze na hrani doma, bez symetriky je to k necemu jinymu dost nepouzitelnej mix
-
Já bych ani neřekl... co jí alespoň takhle potkávám, tak jí vozí hlavně tzv. ti "plesoví a svatební DJs" s 2x CDJ 350. A vede jim ještě do nějakého pultu (většinou Behringer, když lépe tak nějakej levnej Soundcraft), kde mají píchnutej noťas a mikrofony (+ často i pidi kapelu či něco jiného). A z toho jdou do dvou RCF na klacku.honcka píše:imho DJM 350 je orientovana pouze na hrani doma, bez symetriky je to k necemu jinymu dost nepouzitelnej mix
Dneska mi přijde, že nejběžnější setup u téhle kategorie DJs

Taky moznost, sice nechapu, proc si kupujou mix za 12k, aby ho pichli do behringra za 2 litry, ale OK 
BTW ohledne ty kapely, dela jeste nekdo mix ala Xone 464?

BTW ohledne ty kapely, dela jeste nekdo mix ala Xone 464?
-
O ničem podobným nevim... a myslim, že už nic podobného ani nikdy nikdy nepřijdehoncka píše:BTW ohledne ty kapely, dela jeste nekdo mix ala Xone 464?

Já jsem třeba tenhle pult v životě nikdy naživo neviděl. A přitom mi to přijde jako fakt hodně praktické řešení. Ale fakt neznám nikoho, kdo by ho měl.
Dneska asi všichni přemýšlej tak nějak "aby to bylo in". Třeba pro moje potřeby by tenhle pult byl úplně ideální, ale stejně jsem si koupil DJM 2k a protože má jen jeden blbej mikrofon a ještě s ojebanejma korekcema, vozim skoro všude s sebou navíc 01V

No ešte na margo tej ceny, tak 850ka na jednom sk dj eshope vychadza na 1500 a nexa tam ponukaju za 1550, akoze rozidel 50 euro na co potom robili dalsi mix ked za tu cenu clovek moze mat uz nexa.
-
Tak tak,tiez som si vsimol ten rozdiel.Cakal som skor cenu za DJM850 okolo 1300 eur ako stoji 800-ka.Pri 50 eurovom rezdiely nema ten mix v podstate vyznam,ked je nexus.marlo píše:No ešte na margo tej ceny, tak 850ka na jednom sk dj eshope vychadza na 1500 a nexa tam ponukaju za 1550, akoze rozidel 50 euro na co potom robili dalsi mix ked za tu cenu clovek moze mat uz nexa.
Numark NS6+Acer Aspire 6920G+Sennheiser Adidas HD 25-1-II
Zdravím, rád bych se zeptal na zmínku o "Harmonic FX" u DJM 800, jsem starší škola a hraní mám kvuli práci jen jako koníček a už hodně dlouhou dobu uvažuju o dig. 4 kanálu (nyní 2 x gramo 1210 MK2 a Rodec 2-kan. mix).- Máš s touto funkcí na DJM 800 v souvislosti s hraním desek dobrou zkušenost? Momentálně se už několikátý den (ne-li týden) rozhoduji: DJM 800 (v ČR se dá ještě sehnat asi za 28k), DJM 850 (zde mi láká zvukovka a BEAT efekty), DJM 900 Nexus (Limited vers. je doufám to samé jen v jiné barvě) a nakonec jsem velmi dlouze uvažoval o Vestaxu PMC-580 Pro (ten záhadně přestali v CR prodávat a ze zahraničí nenabízí záruku, když pominu stále celkem vysokou cenu). Nejhorší je, že nemám možnost si jednotlivé mixy vyzkoušet a porovnat.. / pročetl jsem na toto téma snad celé forum a jsem pořád, možná i více na vážkách.. Díky za odp. hlavně na tu 800ku a zda někdo má představu, či zkušenost s tím jak v praxi může vypadat "nový" Beat efekt na 850tce vs. efekty 900 Nexus (zdá se mi nejkomplexnější, ale je tu zas levná 800ka s "Harmonic"...Majky_mike píše:To co jsi vyjmenoval je ale už více-méně DJM 850microgenius píše:no ja bych videl tu 750 upravenou o filtry na kanal,plus zvukovku na traktor, plus nejakej novejsi efekt z 900,nebo 850. Prece jen ty filtry jsou zaklad, plus by ktomu mohli hodit harmonic myslim ze by to na 750 stacilo .. Takže asi těžko.
I když... možná přijdou pulty 2. Pak by jeden mohl mít míst color fx knob na filtry (hp nahoru a lp dolu).
Harmonic určitě nebude... když ho dneska nedostávají ani top pulty. Myslim, že tuhle funkci už pio pohřbil. U DJM 800 měla ještě smysl kuli gramcům (byť u DJM 600 by ho měla ještě větší).
jestli ke gramcum, tak bych spis se podival na Denona DN-X1600, kterej stoji polovinu DJM900, sice nema harmonicke mixovani, ale ma traktor scratch certifikaci
vestax mixy nebrat, max 2 kanalovy battle mixy
vestax mixy nebrat, max 2 kanalovy battle mixy
-
Ke gramcům bych opravdu taky hodně zvážil X1600. Je to výborný pult za výbornou cenu. Hlavně má ale fakt skvělé DA převodníky, které z gramců dolují hutný komplexní zvuk. Zvukově je u gramců srovnatelná s Nexusem (lepší ale jak mnozí píšou neni, Nexus/2k jí zvukově překonají taky u digi vstupů).
Co se týká Harmonic mixu... tak úplně upřímně. Je to dobrá funkce, ale neni to z mého pohledu nic úplně "must have". S gramcem jsem jí občas používal. Třeba na tom Denonu máš Pitch Shift, který sice rozhodně není náhrada harmonic mixu, ale částečně Ti v nějakejch situacích při troše zručnosti HM nahradí.
V DJM 850/900 máš pitch, v DJM 2k sidechain pitch.
Jestli to plánuješ "jen" na hobby domu a chceš zůstat u gramců, tak fakt X1600 je naprosto nejlepší volba. V mnoha ohledech je třídu nad DJM 800, v mnoha ohledech je i horší, ale to Tě na Tvoje nasazení trápit nebude. Navíc při ceně X1600 si k němu můžeš koupit ještě RMX 1000, pokud stojíš o Pioneer efekty. Tím bude Tvoje sestava možnostma už na úplně jiném levelu.
A jestli plánuješ setup rozšiřovat směrem k CD přehrávačům... koupil bych dneska DJM 2k nebo Nexus. Osobně bych volil 2K, ten rozdíl ceny stále neni vysoký. Beat sekce je tam na úplně jiném levelu.
Co se týká Harmonic mixu... tak úplně upřímně. Je to dobrá funkce, ale neni to z mého pohledu nic úplně "must have". S gramcem jsem jí občas používal. Třeba na tom Denonu máš Pitch Shift, který sice rozhodně není náhrada harmonic mixu, ale částečně Ti v nějakejch situacích při troše zručnosti HM nahradí.
Jestli to plánuješ "jen" na hobby domu a chceš zůstat u gramců, tak fakt X1600 je naprosto nejlepší volba. V mnoha ohledech je třídu nad DJM 800, v mnoha ohledech je i horší, ale to Tě na Tvoje nasazení trápit nebude. Navíc při ceně X1600 si k němu můžeš koupit ještě RMX 1000, pokud stojíš o Pioneer efekty. Tím bude Tvoje sestava možnostma už na úplně jiném levelu.
A jestli plánuješ setup rozšiřovat směrem k CD přehrávačům... koupil bych dneska DJM 2k nebo Nexus. Osobně bych volil 2K, ten rozdíl ceny stále neni vysoký. Beat sekce je tam na úplně jiném levelu.
Děkuju za tak rychlou odpověď a rozšíření obzoru.Majky_mike píše:Ke gramcům bych opravdu taky hodně zvážil X1600. Je to výborný pult za výbornou cenu. Hlavně má ale fakt skvělé DA převodníky, které z gramců dolují hutný komplexní zvuk. Zvukově je u gramců srovnatelná s Nexusem (lepší ale jak mnozí píšou neni, Nexus/2k jí zvukově překonají taky u digi vstupů).
Plánuju si konečně na hraní najít čas a vzít hraní opravdu vážně, tzn. po klubech atp. Vycházel jsem take z toho, že ve většině klubů budou mít předpokládám DJM 800, nebo výš.. a jak jsem řekl, jsem stará škola a mám rád mix "ošahaný", rád bych ho uměl naplno využít. DJM 2K určitě bude super, ale malinko mě odrazuje fakt, že vypadá na první pohled dost "komplikovaně" na ovládání.. Každopádně bych rád určitě DJM XXX. Jde pojit RMX 1000 i s DJM 800, 850, 900 Nexus - nebo je to nošení dříví do lesa...? Ještě poslední věc, časem se hraní z CD zřejmě nevyhnu, takže skutečně jen DJM 2K nebo Nexus, mají dobrou podporu propojení (LINK a dig. vstupy)...