Teď jsem si s tím hodinku hrál... změn spousta, žádná vyloženě zásadní. DJM 2000 si vzal od mladšího brášky DJM 900 nějaké nové funkce a trochu pozměnil nějaké staré.
Zatím jsem našel:
- nový quantize engine (stahování BPM z CDJ po link, z recordboxu po link, načítání kompletního beatgridu + samozřejmě okamžitá změna BPM při pitch CDJ - vypnutelné v menu)
- nový reverb (z toho jsem nadšenej, protože se mi moc líbí)
- úprava filtrů v beat sekci (taky k lepšímu)
- zvuková úprava všech sidechain efektů (jsou teď výrazně více nahlas - skoro bych řekl až moc, některé jsou kompletně přebudované, vzhledem k užití si myslim, že každopádně změna k lepšímu)
- úprava sidechain sampleru
- kosmetické změny (loga, menu, označení V2)
Celkově samozřejmě pecka... byť se teda přiznám, že jsem čekal ještě o fous více. Šuškalo se, že do sidechain přijdou 4 nové efekty (space, dub, classic filter a robot) + mic podpora. Taky se mluvilo o novém MIDI engine s podporou nového recordbox midi. Hodně se taky mluvilo o nějakém X-Pad mode (který sice asi nikdomu nechybí, ale marketingově by to bylo pěkné).
Nic z toho se zatím nenaplnilo... ale kdo ví. Minimálně ten recordbox midi vidim jako hodně reálnej až skoro jistej