DJM 2000 V2

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
Majky_mike

DJM 2000 V2

Příspěvek od Majky_mike »

Pro všechny majitele DJM 2000 připomínám, že už je na světě nový update pro tohodle drobečka :o).

Teď jsem si s tím hodinku hrál... změn spousta, žádná vyloženě zásadní. DJM 2000 si vzal od mladšího brášky DJM 900 nějaké nové funkce a trochu pozměnil nějaké staré.

Zatím jsem našel:

- nový quantize engine (stahování BPM z CDJ po link, z recordboxu po link, načítání kompletního beatgridu + samozřejmě okamžitá změna BPM při pitch CDJ - vypnutelné v menu)
- nový reverb (z toho jsem nadšenej, protože se mi moc líbí)
- úprava filtrů v beat sekci (taky k lepšímu)
- zvuková úprava všech sidechain efektů (jsou teď výrazně více nahlas - skoro bych řekl až moc, některé jsou kompletně přebudované, vzhledem k užití si myslim, že každopádně změna k lepšímu)
- úprava sidechain sampleru
- kosmetické změny (loga, menu, označení V2)

Celkově samozřejmě pecka... byť se teda přiznám, že jsem čekal ještě o fous více. Šuškalo se, že do sidechain přijdou 4 nové efekty (space, dub, classic filter a robot) + mic podpora. Taky se mluvilo o novém MIDI engine s podporou nového recordbox midi. Hodně se taky mluvilo o nějakém X-Pad mode (který sice asi nikdomu nechybí, ale marketingově by to bylo pěkné).

Nic z toho se zatím nenaplnilo... ale kdo ví. Minimálně ten recordbox midi vidim jako hodně reálnej až skoro jistej :o).

Dj Broulik

Re: DJM 2000 V2

Příspěvek od Dj Broulik »

kua já chci taky !!! Jen se stále rozmejšlím mezi DJM900 nebo DJM2000. Help :)
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

Majky_mike

Dj Broulik píše:kua já chci taky !!! Jen se stále rozmejšlím mezi DJM900 nebo DJM2000. Help :)
To je těžká volba... přiznám se, že jsem snad rád, že jsem si DJM 2000 koupil dávno před tím, něž tu byl DJM 900 Nexus. Kdybych třeba dneska o DJM 2k přišel, určitě si ho bez váhání koupim obratem znova.Ale kdybych před tím DJM 2000 neměl... nevim, jestli bych nevzal Nexus.

DJM 2000 je rozhodně pult vyšší kategorie, který je v mnoha ohledech úplně jinde. Taky je hodně pohodlný díky velikosti a budí pozornost, kdekoliv ho člověk vytáhne. Naproti tomu se v budoucnu asi spíš potkáš s Nexusem než s 2K.

Už jsem na Nexusovi hrál a je taky báječnej. Je to v podstatě DJM 800, ke kterému byly přidány klíčové funkce 2k. Taky má lepší zvukovou kartu. Zase mu chybí ale celá jedna efektová sekce a dotykové MIDI rozhraní. A samozřejmě hlavně ten počet tlačítek pro rychlé ovládání a všechno... v tom je ten rozdíl nejmarkantnější. Přece jen ovládání efektorů zabírá na 2k asi 6x více prostoru, než na Nexusu, takže ty možnosti jsou tam hodně znát.

Osobně si myslím, že po posledním update SW je při současné ceně 2k o dost lepší volba, pokud nevyužiješ zvukovku z Nexusu (narozdíl od 2k má 4 stereo vstupy, 2k má jen 2... takže někdo, kdo chce použít pult jako zvukovku k DVS se 4 gramofonama má Nexus jako jasnou volbu). Pak taky postrádám na 2k 2x mikrofon a robota na mic. To je asi všechno, co bych mu mohl vytknout.

Seznam všech funkcí, které má ale 2k nad 900 by byl hodně dlouhej :o). A často to jsou i drobnosti. Třeba má vlastní hub a když připojíš CDJ 2K, tak se Ti sám stará o labeling playerů, všechno nastavení načítání BPM a grid po Link apod. Taky má Link vstupy pro 2x PC, takže se "link DJs" mohou pohodlně střídat s počítačema. Podporuje i starej standard faderstartu (což třeba zrovna já využívám občas u třetího doplňkového playeru, na který jsem si nechal cdj 1k) a těch funkcí je tam samozřejmě ještě o moc více.

Největší otázkou je ta cena a potenciální využití zvukovky. Kdyby stál DJM 2K tolik co před rokem a Nexus tolik co dneska, asi bych kupoval Nexus. Ale při současném cenovém rozdílu a nevyužití zvukovky 8/8 (když stačí 8/4), volik bych 2K.

Majky_mike

Tak opravuju... DJM 2K má dokonce zvukovku jen 8/0 a 6/2 . Nexus má 8/8 (při 24 bit).

Takže pokud to někdo využije, tak to je solidní rozdíl (nicméně třeba já pro to využití nemam).

Dj Broulik

osobně bych měl připojený pouze 2x CDJ2000 - přes digital input. Zajimalo by mě jak to je se zvukem - zda Nexus bude lepší, nebo to bude na stejno :idea:

Majky_mike

Dj Broulik píše:osobně bych měl připojený pouze 2x CDJ2000 - přes digital input. Zajimalo by mě jak to je se zvukem - zda Nexus bude lepší, nebo to bude na stejno :idea:
Já jsem na něm hrál jen na párty a žádný rozdíl jsem nepoznal. Všechno mi přišlo jako z úplně identického pultu. Jeden můj kamarád, který vlastní oba tvrdí, že po důkladných testech je mírně lepší DJM 2k. V celkovém výstupu.

Rozdíl bude ale v kvalitě té zvukovky. DJM 2k nabízí 24 bit jen při setupu 6/0, při 6/2 a 8/0 jede jen snad jen na 16 bit. Nexus má 24 bit 8/8.

Osobně na tom mam ale taky jen CDJ 2k skrze digital a někdy Wacom nextbeat. Na doma občas gramce...

Dj Broulik

takže pro mě asi djm2K jasná volba, když už se mi to vejde do case 8)

Majky_mike

Dj Broulik píše:takže pro mě asi djm2K jasná volba, když už se mi to vejde do case 8)
Jj... v současné době bych k nákupu DJM 2k udělal asi takovejhle rozhodovací strom :-).

1. Jezdíš často (převážně) hrát do klubů, kam nebereš svojí techniku a kde se potkáváš s DJM 800?

2. Jsi "computer" dj, co užije 8/8 zvukovku?

3. Je pro Tebe absence druhého mikrofonu naprosto nepřekonatelnej problém?

... kdo odpoví alespoň jednou "ano", by měl pořídit Nexus. Pro ostatní bude 2k určitě o dost lepší.

Odpovědět