čistenie mixu

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
piatro
Vybavení

čistenie mixu

Příspěvek od piatro »

čaute minule som si čistil fadre v pulte a trocha to pomohlo ale zase mi kolíše hlasitosť,tak by ma zaujímalo akými prostriedkami sa staráte vy o svoje lásky?

ps: ja som použil spiritus dilutus 60% z lekárne,ktorý mi poradil známy (zloženie čistý lieh a čistená voda) ,čistil som vatovými tyčinkami

pfadre vyzerajú byť v pohode,rozmýšľal som už aj nad kúpou nových ale jeden stojí cca 50€,potreboval by som 4=200€ ,čo nie je málo

tu sú fotky v akom stave sú fadre http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 175&type=3

zajtra nahodím aj video o probléme s kolísaním hlasitosti

microgenius

Re: čistenie mixu

Příspěvek od microgenius »

ja fadry luxuju vysavacem od prachu a necistot, a co se tyce ostatniho tak plechy beru hadrikem a alkoholem
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

microgenius píše:ja fadry luxuju vysavacem od prachu a necistot, a co se tyce ostatniho tak plechy beru hadrikem a alkoholem
to si hádam robíš srandu :shock:

microgenius

nedelam a mix funguje uplne bez problemu , odsroubuju plech posaju fadry a uplne bez problemu.
A co se plechu tyce plechu plastu atd tak plasty obcas umeju ve vode, a plech vemu vlhkym hadrikem a mix je v 100% stavu !

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

vždy používám 12 barů z kompresoru.... :wink:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

takže tu je to video s daným problémom fadrov.

http://www.youtube.com/watch?v=mnfkd1OJ ... e=youtu.be

toto myslím,že s vysávačom alebo kompresorom nevyčistím,takže potrebujem radu čo s tým? keď tie fadre ťahám pomaličky hore tak hlasitosť až tak nekolíše ale pri prudkých pohyboch to skáče skoro na max hlas.
za všetky nápady ďakujem.

microgenius

zkus kontaktol trosku tam cakni a poradne to projezdi

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

nedávno som sa dozvedel,že xone:92 má jednu náhradnú drážku vo fadri, keď je už jedna v horšom stave,tak sa napojí aj druhá drážka,ktorá sa do vtedy nepoužívala. tak mám na vás ďalšiu otázku/radu. ako to mám spraviť? tu je fotka: Obrázek
teraz mi ide horná drážka (nevidno ju veľmi,je pod hornou koľajnicou) ,je tam pod ňou druhá,nezapojená. bolo by ju treba napájkovať na tie 3 pliešky. problém je v tom,že je tam dosť málo priestoru (nechcem aby mi o to zadrhával bežec), takže asi najvhodnejšie by bolo použiť očistený káblik/drót bez izolácie,lenže nechcem aby mi pri spojení káblikov nastal skrat. existuje nejaký roztok/sprej s čím by som odizoloval tie kábliky? mám nejaké skúsenosti s pájkovaním,takže by som to mal zvládnuť,no s takou situáciou som sa ešte nestretol,tak sa radšej poradím aby som náhodou neurobil chujovinu :)

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

kamarát mi poradil aby som tam napájkoval odizolované kábliky a ako izolant použil lak na nechty. čo vy na to?? je to dobrý nápad,či blbosť??

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

1.Vyfoukat
2.Pročistit čistým lihem.. z lékárny.
3.Prostříkat Kontoxem.... co mi říkal známej co ma kapelu a vlastni studio tak on používá místo kontoxu DIAVU.. leštěnka na nábytek... prej je to lepší jak Kontox... tak nevím..ale nedá na to dopustit.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

nechcel som zakladať nové vlákno,keďže sa stále jedná o ten istý fader,tak som moju novú otázku hodil sem. dík za odpoveď,ale mňa už teraz zaujíma ako odizolujem,prípadne ako napájkujem druhú drážku vo fadri (je tam náhradná drážka,ak jedna vynecháva,má zlý kontakt,napojí sa druhá-s trochou šťastia to pridá ďalšie 4 roky bezproblémového používania).

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Přemostit....

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

k tvojej odpovedi ešte dodám,že mne bolo povedané v rádioamatéri,že kontox po čase lepí,mal by sa používať s olejom na šijacie stroje. diavu už nikto nepoužíva,keďže to používali ešte za socíku,keď neboli profi prostriedky na čistenie a aj tá diava už nie je taká ako kedysi. takisto poťáky sa vyrábajú iné,možno na staré poťáky je vhodnejšia diava,no pochybujem. dočítal som sa dobré ohlasy aj na Teslanol Oszilin T6.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

Bobo69 píše:Přemostit....
to viem,problém je v tom,že tam káblik s izoláciou nevopchám,nie je tam dosť miesta a nechcem aby mi zadrhával bežec o to.musím použiť odizolované kábliky. moja otázka je,s čím to zaizolujem aby to nebolo hrubé ale aby to aj izolovalo. kamarát mi poradil aby som po napájkovaní natrel lakom na nechty.

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

piatro píše:
Bobo69 píše:Přemostit....
to viem,problém je v tom,že tam káblik s izoláciou nevopchám,nie je tam dosť miesta a nechcem aby mi zadrhával bežec o to.musím použiť odizolované kábliky. moja otázka je,s čím to zaizolujem aby to nebolo hrubé ale aby to aj izolovalo. kamarát mi poradil aby som po napájkovaní natrel lakom na nechty.
Joo ,lak na nehty je OK

Odpovědět