Ako pájkovať oceľový kábel v sennheiser hd 25
Ako pájkovať oceľový kábel v sennheiser hd 25
Nazdar chlapi a dievčence.
Po dlhých rokoch mi praskol kábel hneď pri jacku na sennheiser hd 25 mk1. Tak som ho odstrihol a kúpil náhradný jack, že si ho tam napájkujem, lenže senny majú oceľové lanko a tak mi na ne vôbec nechcel chytať cín. Nejako sa mi podarilo aby ten cín udržal kábel na mieste ale nie je dostatočný kontakt a sem-tam mi vypadáva jedno slúchadlo.
Moja otázka znie, či máte niekto skúsenosti s pájkovaním oceľového lanka/kábla. Dočítal som sa na niektorom webe, že má nejaký povlak na sebe,ktorý treba odstrániť kyselinou, a pájkovať sínom ktorý má v zložení aj striebro, ale chcel by som počuť aj vaše rady a postrehy.
Ps: Viem, že sa dá kúpiť náhradný kábel ale nikde som nenašiel 1.5m, podľa mojich zistení dodávajú už iba 2m, čo je pre mňa veľa,nakoľko slúchadlá používam aj na bežné počúvanie z mp3 prehrávača.
Ďakujem všetkým ktorí mi pomôžu a poradia.
Po dlhých rokoch mi praskol kábel hneď pri jacku na sennheiser hd 25 mk1. Tak som ho odstrihol a kúpil náhradný jack, že si ho tam napájkujem, lenže senny majú oceľové lanko a tak mi na ne vôbec nechcel chytať cín. Nejako sa mi podarilo aby ten cín udržal kábel na mieste ale nie je dostatočný kontakt a sem-tam mi vypadáva jedno slúchadlo.
Moja otázka znie, či máte niekto skúsenosti s pájkovaním oceľového lanka/kábla. Dočítal som sa na niektorom webe, že má nejaký povlak na sebe,ktorý treba odstrániť kyselinou, a pájkovať sínom ktorý má v zložení aj striebro, ale chcel by som počuť aj vaše rady a postrehy.
Ps: Viem, že sa dá kúpiť náhradný kábel ale nikde som nenašiel 1.5m, podľa mojich zistení dodávajú už iba 2m, čo je pre mňa veľa,nakoľko slúchadlá používam aj na bežné počúvanie z mp3 prehrávača.
Ďakujem všetkým ktorí mi pomôžu a poradia.
Re: Ako pájkovať oceľový kábel v sennheiser hd 25
Sežeň si někde pájecí kapalinu na ocel a nejlepší pájka je klasická s olovem, prodává se to v každým obchodě s elektrotechnikou, v ČR např GME, tam ti i poradí.
1.5m kabely k HD25 vyrábí ZOMO
http://www.zomo.de/en/Products/Accessor ... k-15m.html
1.5m kabely k HD25 vyrábí ZOMO
http://www.zomo.de/en/Products/Accessor ... k-15m.html
viem,že zomo ich vyrába ale pochybujem,že budú také kvalitné ako tie originál a že vydržia toľko.
Zvukove kvalitni budou imho stejne, vydrz nevim, zeptal bych se v prodance foru.
Ale jestli to chces pajet, tak si kup tu kapalinu.
Ale jestli to chces pajet, tak si kup tu kapalinu.
A opálit ten povlak nejde.? Když jsem pájel nový konektor, tak jsem ho vždycky opálil zapalovačem, pak kalafuna, cín a drželo.
Doporučuju Acylpyrín,,,,,polož na něj drátek a prohřej ho v acylpyrínu.
tady máš kabely k hd25 i v délce 1,5m. ale ta cena teda...
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno
@Stay.One nedal si mi link,kde ich nájdem.
Díky chlapi za užitočné info a rady,nakoniec som kúpil tú kvapalinu na pájkovanie, v obchode mi odporúčil kvapalinu na Nikel.
Ale buď to robím zle alebo to nefunguje ako má. Chlapík vravel,že mám očistiť kábel, nakvapkať kvapalinu, nabrať na hrot pájkovačky cín a priložiť o ten namočený kábel a malo by to zasyčať a chytiť, no nič také sa nekoná.
Díky chlapi za užitočné info a rady,nakoniec som kúpil tú kvapalinu na pájkovanie, v obchode mi odporúčil kvapalinu na Nikel.
Ale buď to robím zle alebo to nefunguje ako má. Chlapík vravel,že mám očistiť kábel, nakvapkať kvapalinu, nabrať na hrot pájkovačky cín a priložiť o ten namočený kábel a malo by to zasyčať a chytiť, no nič také sa nekoná.
Skus ten Acylpyrin.
ježiš sry
to jsem celej já
i v práci posílám maily bez příloh 
http://www.profi-dj.cz/dj-technika/dj-s ... ve-kabely/
tak ještě jednou

http://www.profi-dj.cz/dj-technika/dj-s ... ve-kabely/
tak ještě jednou

2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno