5-ti kanálový mixák

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
DJ Big S
Příspěvky: 5
Registrován: 01 srp 2009 18:36

5-ti kanálový mixák

Příspěvek od DJ Big S » 04 zář 2009 23:22

Čuz, potřeboval bych nějaký 5-ti kanálovej mixák, ale 3x gramo/CD + 2x vstup pro hudební nástroje (kytary), nějaký mikrofinní vstup navíc taky nebude vadit, je možné i s temi vstupy pro kytary v pohodě/pohodlně DJovat?

Vyhlídl jsem si zatím Gemini CS-02, nebo Numark 5000FX, dyžtak poraďte ;)

Dík předem

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od Azu » 04 zář 2009 23:54

Víc toho na výběr ani nemáš, podle mně je to ale blbost a myslim si že nepotřebuješ 5 kanálovej, ale vystačíš i se 4 kanálovým, protože pochybuju, že budeš používat současně všech 5 zaříení, psíš budeš používat 3 přehrávače a nebo 2 grmace + přehrávač a od toho je na šavli přepínač mezi phono / line. V 4 kanálech už je výběr rozmanitej, je to pak jen o ceně, ale 5 kanály to je problém.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od ToLa » 04 zář 2009 23:55

DJ Big S píše:Čuz, potřeboval bych nějaký 5-ti kanálovej mixák, ale 3x gramo/CD + 2x vstup pro hudební nástroje (kytary), nějaký mikrofinní vstup navíc taky nebude vadit, je možné i s temi vstupy pro kytary v pohodě/pohodlně DJovat?

Vyhlídl jsem si zatím Gemini CS-02, nebo Numark 5000FX, dyžtak poraďte ;)

Dík předem

Já bych řekl, že by sis měl ujasnit na co to máš, jestli na "kapelu", nebo na DJing, protože míchat tyhle dvě věci dohromady není dobrý nápad pro koupi mixu...
Každopádně z těch co sis vybral bych nebral ani jeden... pokud to nemáš na hraní domu a mají něco vydržet...

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od Azu » 05 zář 2009 00:13

No to sem vlastně úplně přehlídnul, z těchto běžných mixů nemá co vim žádný vstup určený primárně pro hudební nástroje (hi-z), to sem viděl jen u Korga Zero4
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DJ Big S
Příspěvky: 5
Registrován: 01 srp 2009 18:36

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od DJ Big S » 05 zář 2009 08:25

Takhle, ja to mam primarne pro DJing, ale obcas na akcich ridim ty nastroje jedne kapele a nechci kvuli tomu 2 mixaky - DJ mixak a tamten druhej, nevim jak se tomu rika... Ale ted se me ta skupina zeptala, jestli bych jim nechtel/nemoh delat i DJe, tak ted o tom tak nejak premyslim...

Rosi
Příspěvky: 92
Registrován: 29 bře 2008 18:45

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od Rosi » 05 zář 2009 20:41

DJ Big S píše:Takhle, ja to mam primarne pro DJing, ale obcas na akcich ridim ty nastroje jedne kapele a nechci kvuli tomu 2 mixaky - DJ mixak a tamten druhej, nevim jak se tomu rika... Ale ted se me ta skupina zeptala, jestli bych jim nechtel/nemoh delat i DJe, tak ted o tom tak nejak premyslim...
Nevím, ale myslím si, že kapela by měla mít svůj mikáček a možná i zvukaře. Do jejich mixu bys potom napojil ten svůj na DJing. Připadně mi to mnohem logičtější.
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200

honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od honcka » 06 zář 2009 09:37

[quote="DJ Big S"]Takhle, ja to mam primarne pro DJing, ale obcas na akcich ridim ty nastroje jedne kapele a nechci kvuli tomu 2 mixaky - DJ mixak a tamten druhej, nevim jak se tomu rika... Ale ted se me ta skupina zeptala, jestli bych jim nechtel/nemoh delat i DJe, tak ted o tom tak nejak premyslim...[/quote]
muzes si koupir A&H Xone 464, ma 6 klasickejch kanalu + 4 nastrojovy
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88436
nebo si muzes za stejny prachy koupit
A&H Xone42
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=90778
+
A&H Zed 22FX, na to muzes kapelu aspon nazvucit celou i s bicima
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=90756
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Danken
Příspěvky: 165
Registrován: 15 srp 2008 12:21

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od Danken » 06 zář 2009 12:07

Rosi píše: Nevím, ale myslím si, že kapela by měla mít svůj mikáček a možná i zvukaře. Do jejich mixu bys potom napojil ten svůj na DJing. Připadně mi to mnohem logičtější.
Ano takto je to opravdu nejlepší řešení protože pak si náhodou nestáhneš kytary nebo co já vim když mixuješ a to se stává běžně že o to omylem zavadíš, je to prostě pohodlnější. Tudle variantu používá i co já vim např. Linkin park který máj taky dj-e s gramcema :wink:

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od ToLa » 06 zář 2009 17:02

Danken píše:
Rosi píše:Tudle variantu používá i co já vim např. Linkin park který máj taky dj-e s gramcema :wink:
Já bych řekl, že přirovnávat to k linkin park je dost usměvný :mrgreen:
Ano, mají vše je propojeno kabely, to je asi taka jediná podobnost :lol:

jakub.p
Příspěvky: 110
Registrován: 24 kvě 2009 21:25

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od jakub.p » 06 zář 2009 20:05

tak tak :)

jinak doporučil podle peněz tohle tapco:
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88122

a na gramce toto:
http://www.club-music.cz/dj/4-kanallove ... m-402.html
http://www.club-music.cz/dj/4-kanallove ... ition.html

jinak ten allen neni špatnej...ale to tapco je levnější a taky to svou práci odvede...

honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od honcka » 06 zář 2009 20:42

[quote="jakub.p"]tak tak :)

jinak doporučil podle peněz tohle tapco:
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88122

a na gramce toto:
http://www.club-music.cz/dj/4-kanallove ... m-402.html
http://www.club-music.cz/dj/4-kanallove ... ition.html

jinak ten allen neni špatnej...ale to tapco je levnější a taky to svou práci odvede...[/quote]

az na to, ze to tapco ma jenom 4 vstupy tudis se hodi max do skusebny, kde nejsou potreba zvucit bici a hlavne Tapco neni a nebude, Mackie ukoncil u Tapca vyrobu.

u tech djskej zalezi na preferencich, nekdo preferuje funkce, nekdo kvalitu
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

jakub.p
Příspěvky: 110
Registrován: 24 kvě 2009 21:25

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od jakub.p » 06 zář 2009 21:18

jasný no...tak já plánuju taky koupit nějakej pult...PA28 začíná bejt nedostačující...

Danken
Příspěvky: 165
Registrován: 15 srp 2008 12:21

Re: 5-ti kanálový mixák

Příspěvek od Danken » 07 zář 2009 17:41

ToLa píše:
Danken píše:
Rosi píše:Tudle variantu používá i co já vim např. Linkin park který máj taky dj-e s gramcema :wink:
Já bych řekl, že přirovnávat to k linkin park je dost usměvný :mrgreen:
Ano, mají vše je propojeno kabely, to je asi taka jediná podobnost :lol:

Byl jen příklad nic jinýho mě v tu chvíli nenapadlo :lol: :lol: :lol: :lol:

Odpovědět