pořád nějak mi to nedá spát, že přemýšlím jak se ze svého stávajícího set-upu pohnout směrem k Traktoru, 4 deckům, případně 2 Deckům, a 2-remix deckům (s tím že bych časem našetřil na 2xF1 nebo použil APC20 co už mám, pokud NI někdy dovolí u remix decků mapovat všechny funkce).
Mno hodně dlouho sem přemejšlel že bych si prostě koupil DDJ-SX nebo 4-Trak, nebo nějakou jinou konzoli plus k tomu ty dvě F1čky. Což je ale zaprvé fest investice, a zadruhé bych sebou chtěl stejně tahat své současné CDJ400, protože softu prostě nevěřím, tak když klekne komp, tak můžu hrát z CDJ. U téhle varianty vidím plus v míň USB kabelech, je to takové jednodušší na zapojení, ale zas i prostorově asi náročnější.
Druhá verze co mne napadla je použít svůj současný 4ch. mixpult, 2x CDJ 400, a koupit 8 mikanálovou zvukovku, tudíž bych mohl použít 2 Track Decky, které bych ovládal přes CDJ 400, a 2 remix decky které bych ovládal F1čkama, nebo případně tím APC20. (zvuk by jel komplet přes tu 8ch zvukovku, CDJ400 by byly použity pouze jako midi kontrolery). Tak jsem narazil na levnou zvukovku ESI Gigaport HD+, (16bit - 44.1 kHz v 8ch módu), která stojí bratru cca 3000 kč. Což je super cena. Nepotřebuju dávat 8K za audio 8/10 když nevyužiju timecode.
Nicméně už sem byl skoro rozhodnutej, a přemejšlel jsem ještě o co to bude lepší než konzole, a o co se zase ochudím, a přišel sem na to že se ochudím o pár knobů a tlačítek, s tím že by mi asi nejvíc chyběly knoby na ovládání efektů. Mno tak sem googlil, a znovu-objevil jsem právě ZOMO MC 1000.
Za cenu kolem 7K, to vypadá celkem dobře. má to zabudovanou zvukovku 16 bit 48 kHz (v 8ch módu). A pár zajímavých ovladačů k tomu. Vypadá to že by s tím efekty a loopy šly ovládat celkem pěkně. Browser asi taky. To sem nikdy nezkoušel, tak nevím jestli si na to zvyknu. Každopádně i možnost vytáhnout jen todle a ovládat s tím 4 decky je zajímavá. Já bych to spíš asi použil fakt jen jako audio rozhraní, a na ovládání loopů a efektů. S tím že by stále CDJ400 ovládaly 2 Track Decky, a 2x F1 remix decky.
Mno a otázka. Má to někdo ? Vyplatí se to za těch 7K ? když vemu cenu toho Gigaportu tak za těch pár čudlíků navíc chcou 4K, což není málo. Stejnou službu by třebas odvedl i Korg NanoKontrol (ale zas už vidím jak ten Korg lítá po stole všude možně atd). Co se kvality zvuku týče, papírově by na tom měl být Zomo o fous líp jak ESI Gigaport. V češtině sem žádný zkušenosti nevygooglil, V zahraničí někde píšou že je to ok, někde že je to v porovnání s konkurencí nic moc, a že to má slabý výstup (myšleno hlasitostně - což částečně řeší Gain na externím mixu).
Tak a teď babo raď.