Z analogu midi

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
yde

Z analogu midi

Příspěvek od yde »

ahoj mám možná takovej blbej dotaz mám Rane Empath a dost mě zaujal plugin u Serata video SL a chtěl bych se zeptat jestli je možné udělat aspoň z crossfaderu midi používám korg nanokontrol tak (neberte to vážně spíš jako nápad) jakoby vzít z něj fader a nějak ho připevnit k crossu a nebo třeba koupit nějakej cross co podporuje midi např Rane 62 a nějak to dát dohromady aby to fungovalo nechce se mi dávat šílený prachy za novej mix co to umí...co myslíte bylo by to možný? :D
Rane Empath, Serato Scratch live SL3, gramce AA, MacBook pro, mix AKG nechce se mi hledat typ :D

DJWojcek

Re: Z analogu midi

Příspěvek od DJWojcek »

Za prvé moc to nechápu...V midi mixérech jsou ale jiné fadery/knoby než u analog mixu.Obsahují totiž snímače pohybu které se převádí na 1 a 0 (MIDI)a pak dokáží ovládat pc.Lepší než tohle je je nějakej super obyč kontroler třeba za 1800kč M-AUDIO.x session pro.Je to kupodivu 4 kanal a dá se sehnat i za litr.Rozhodně ten RAIN má super zvuk takže bych ho použil k te konzolce. http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=112174
DENON DN-x1600,2xPIONEER CDJ-2000,DENON DNHP1000,EDIROL V-800

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

Wojcek,to čo píšeš je blbá rada. Predpokladám,že Yde chce použit jeden xfader na ovládanie hudby a videa. Takže tým,že by mal 2 xfadery,jeden na video,jeden na zvuk,by mu len urobilo viac práce,keby schratchoval naraz video so zvukom,musel by hýbať dvomi xfadermi naraz a nikto nemá 3 ruky. neviem ako by si to vyriešil,možno iba kúpou iného mixu,ktorý dokáže posielať midi signál xfaderu.

DJWojcek

Příspěvek od DJWojcek »

Aha sem prehledl ten korg nano a hlavně šílenej nápad.Ne z analog. mixéru neuděláš midi.Analog neobsahuje řídící elektroniku a spousty dalšího.Takže špatnej nápad myslím.Jinak osobně Serato beru jako špici v DVS ale myslím si že je to lepší jet zvlášt dj/vdj.
DENON DN-x1600,2xPIONEER CDJ-2000,DENON DNHP1000,EDIROL V-800

yde

Příspěvek od yde »

jen já nechci konzolku chci hrát za pomocí Serata a nebo kdyby bylo nejhůř tak konzole která jede se Seratem ale to už by se mi vyplatilo prodat serato i mix dohodit k tomu desítku a koupit Rane 61 a nebo s trochou štěstí narazit na jetej TT tušim 56 tu se zabudovaným Seratem :) mix chci Rane protože mám k němu 100% důvěru zacházim s ním jak prase přepravuju ho v batohu poťákama ho mám zády a furt šlape jak hodinky jako novej a to ho mám 3 roky :)
Rane Empath, Serato Scratch live SL3, gramce AA, MacBook pro, mix AKG nechce se mi hledat typ :D

Odpovědět