Windows 7 64-bit & Maya 44 USB
Windows 7 64-bit & Maya 44 USB
Zdravím,
našel jsem doma Mayu 44 USB a chtěl ji zkusit spojit s Abletonem na notebooku (ASUS, dualcore 2,2GHz,4GB RAM) a pořádně to neběhá v live session (nezkoušel jsem to pro arrange session). Není problém s instalací nebo namapováním,ale ve chvíli,kdy začnu dělat "složitější věc" (dva hrající tracky apod.), ozývá se lupání a občas zvuk na zlomek vteřiny vypadna úplně. Pokud to samé udělám pouze na interní zvukovku,tj. na repráky u notebooku, problém nenastane. Krom toho mi skokově roste zatížení CPU a to až k 2468 %.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
Díky
našel jsem doma Mayu 44 USB a chtěl ji zkusit spojit s Abletonem na notebooku (ASUS, dualcore 2,2GHz,4GB RAM) a pořádně to neběhá v live session (nezkoušel jsem to pro arrange session). Není problém s instalací nebo namapováním,ale ve chvíli,kdy začnu dělat "složitější věc" (dva hrající tracky apod.), ozývá se lupání a občas zvuk na zlomek vteřiny vypadna úplně. Pokud to samé udělám pouze na interní zvukovku,tj. na repráky u notebooku, problém nenastane. Krom toho mi skokově roste zatížení CPU a to až k 2468 %.
Díky
Re: Windows 7 64-bit & Maya 44 USB
skus zvysit buffer, samozrejme se ti tim zvysi i latence, ale melo by to ustat
Zkus připojit zvukovku do jiného USB portu. Jak se ukazuje v poslední době, tak ty USB porty v počítačích nefungují všechny stejně rychle jak by člověk čekal, ale některé jsou rychlejší a jiné pomalejší a na těch pak vznikají tyto problémy.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
timhle to imho nebude, na 2 stereokanaly by snad melo stacit i USB1
Tak jsem zkusil jiné USB porty i zvýšit buffer na max a bez výsledně... dělá to pořád stejně. Používáte někdo na podobné konfiguraci počítače tuhle zvukovku? Na netu jsem našel spoustu názorů, že zrovna Maya 44 USB s W7 naprosto nekamarádí.
Vzhledem k tomu, že výrobce má na stránkách ovladače pro ASIO i pro W7 64-bit, nemyslim si, že by to nemělo nějak fungovat. Otázkou je, jestli si tam dával drivery ze stránek výrobce nebo jestli si to našli W7 sami. Mam jí doma i W7 64-bit, tak to schválně zkusim.
To je hloupost, sám jsem mayu používal s Win7 64bit a absolutně bez problému. Měl jsem nejnovější ovladače z webu výrobce.NICLAS píše:Tak jsem zkusil jiné USB porty i zvýšit buffer na max a bez výsledně... dělá to pořád stejně. Používáte někdo na podobné konfiguraci počítače tuhle zvukovku? Na netu jsem našel spoustu názorů, že zrovna Maya 44 USB s W7 naprosto nekamarádí.
To je hloupost, sám jsem mayu používal s Win7 64bit a absolutně bez problému. Měl jsem nejnovější ovladače z webu výrobce.NICLAS píše:Tak jsem zkusil jiné USB porty i zvýšit buffer na max a bez výsledně... dělá to pořád stejně. Používáte někdo na podobné konfiguraci počítače tuhle zvukovku? Na netu jsem našel spoustu názorů, že zrovna Maya 44 USB s W7 naprosto nekamarádí.
Já myslim že máš nabořený Windows, něco ti běží na pozadí a při připojení USB zvukovky to takle blbne(protože USB komunikace je závislá na výkonu procesoru). Prostě ti v tu chvíli procesor nestíhá. Já bych být tebou zkusil reinstalaci windows a nebo zkusit někde jinde...a nebo, pokud se vyznáš v trochu v počítačích, tak se koukni kterej proces konkrétně ti vytěžuje procesor...je to vidět ve správci úloh.NICLAS píše:Zdravím,
Díky
Každej kdo neví jak poradit, doporučuje reinstalaci Windows. Kdyby měl zapráskanej systém, tak mu to dělá i s integrovanou zvukovkou a pomalá reakce ze systému by se projevovala i jinde než jenom u Abletonu. Tady pes zakopanej nebude.Dyron píše:Já myslim že máš nabořený Windows, něco ti běží na pozadí a při připojení USB zvukovky to takle blbne(protože USB komunikace je závislá na výkonu procesoru). Prostě ti v tu chvíli procesor nestíhá. Já bych být tebou zkusil reinstalaci windows a nebo zkusit někde jinde...a nebo, pokud se vyznáš v trochu v počítačích, tak se koukni kterej proces konkrétně ti vytěžuje procesor...je to vidět ve správci úloh.NICLAS píše:Zdravím,
Díky
Integrovaná zvukovka jede přes jinou sběrnici! Pomalá reakce systému se projevuje zrovna s USB zařízením, protože usb komunikace sama o sobě potřebuje prostředky - konkrétně procesor. Pokud je zvukovka v pořádku, je to nabořenej systém...djfelixus píše:Každej kdo neví jak poradit, doporučuje reinstalaci Windows. Kdyby měl zapráskanej systém, tak mu to dělá i s integrovanou zvukovkou a pomalá reakce ze systému by se projevovala i jinde než jenom u Abletonu. Tady pes zakopanej nebude.Dyron píše:Já myslim že máš nabořený Windows, něco ti běží na pozadí a při připojení USB zvukovky to takle blbne(protože USB komunikace je závislá na výkonu procesoru). Prostě ti v tu chvíli procesor nestíhá. Já bych být tebou zkusil reinstalaci windows a nebo zkusit někde jinde...a nebo, pokud se vyznáš v trochu v počítačích, tak se koukni kterej proces konkrétně ti vytěžuje procesor...je to vidět ve správci úloh.NICLAS píše:Zdravím,
Díky
s tim zatizenim pust si task managera a podivej se, jakej proces ti to vytezuje