traktor x1

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Borisko
Příspěvky: 24
Registrován: 23 srp 2008 22:29

traktor x1

Příspěvek od Borisko » 12 pro 2010 23:01

Zdravim, mam kupeny kontroler traktor x1 a traktor scratch duo, pouzivam odkusnutu ringlotu cize macbook, vsetko funguje, ale ten kontroler, ked si dam import alternative maping, co je prilozene na cd, tak mi to nacita, ale ani to nepohne s tym kontrolerom, jednoducho nic s nim nemozem ovladat, to musim kazdu jednu funkciu namidovat alebo poradte, kde robim chybu alebo co by som si mal nainstalovat

vdaka za kazdu radu

Borisko
Příspěvky: 24
Registrován: 23 srp 2008 22:29

Re: traktor x1

Příspěvek od Borisko » 14 pro 2010 20:28

fakt nikto nevie mi pomoct :(

budem vdacny za kazdu radu

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: traktor x1

Příspěvek od Azu » 14 pro 2010 21:18

musíš přepnout kontrolér do režimu MIDI
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Borisko
Příspěvky: 24
Registrován: 23 srp 2008 22:29

Re: traktor x1

Příspěvek od Borisko » 17 pro 2010 08:03

prosim ta a to nastavim na samotnom x1 alebo v tom editore, co som dostal prilozeny na cd?
vecer to vyskusam, ale ten kontroler vysielal stale midi signali, lebo som videl ked som nieco stlacil na nom, prebliknut na traktore ten midi ukazovatel, ale skusim ako pises....moc moc dik

:]

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: traktor x1

Příspěvek od Azu » 17 pro 2010 08:46

Nastavuje se to na kontroléru, je to tam i na něm napsaný, tlačítko MIDI pak svítí zeleně. Standardně nekomunikuje přes MIDI ale přímo přes USB a vyžaduje aby byl traktor nainstalován společně s Controller Editor který je v instalaci čímž je nainstalován nějaký ovladač pro X1. Pro použití vlastního MIDI mapování je potřeba přepnout na kontroléru na MIDI režim.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Borisko
Příspěvky: 24
Registrován: 23 srp 2008 22:29

Re: traktor x1

Příspěvek od Borisko » 17 pro 2010 19:48

on ten gombik mi preistotu svieti stale na zeleno a nejde ani vypnut, ja som uz fakt v koncoch a to som si myslel, ze s tym kontrolerom nebudu ziadne problemy a teraz mi pre istotu nesvieti ani midi signalizacia v traktore, ked stlacim nejaky gombik

ja som tam tolko toho premenil v nastaveniach, ze neviem kde co uz, daval som tam hocijake importy a potom mi uz nesvieti ani ta midi signalizacia, ale v tom traktor editore tam mi ukazuje, ze midi in, ked nieco stlacim

asi si preinstalujem cely traktor, myslis, ze to pomoze, lebo na tom cd je tiez prilozene nejake traktor install pre mac, ale skusim ho skor od toho cd, co som dostal s traktor scratch duo

vdaka za kazdu radu

Uživatelský avatar
RickySho
Příspěvky: 276
Registrován: 30 bře 2009 23:35

Re: traktor x1

Příspěvek od RickySho » 01 úno 2011 15:14

abych nezakladal novy tema zeptam se tu: nejspis budu investovat do tohoto kontroleru protoze uz delsi dobu uvazuju o prechodu na digital ale nechci nic na styl reloop dig jockey protoze to pusobi trochu jak hracka pro deti :) (+ nakonec nechci prodavat svuj DJM 400).

vyresil autor topicu ten problem? popr ma jeste nekdo tuhle hracku, vyplati se to za ty prachy?

a jestli to chapu spravne, muzu tohle zapojit do ext. zvukovky do MIDI abych nezasiral zbytecne USBcko...? nezvysi se mi tim latence? (zvukovka je usb)

diky za potencionalni odpovedi :)

Uživatelský avatar
RickySho
Příspěvky: 276
Registrován: 30 bře 2009 23:35

Re: traktor x1

Příspěvek od RickySho » 01 úno 2011 15:26

ten posledni dotaz beru zpet uz vidim ze to ma jen usbcko.

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: traktor x1

Příspěvek od Stay.ONE » 08 srp 2012 22:57

Můžete mi někdo pls vysvětlit, k čemu teda je režim MIDI na X1 ?? Nějak to pořád nechápu :D
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: traktor x1

Příspěvek od konszpic » 10 srp 2012 12:54

Třeba k ovládání jiných SW, které MIDI podporují??? :-D

X1 není jen na traktor, se kterým komunikuje... by byla stejná otázka k čemu je midi na s4 :-D

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: traktor x1

Příspěvek od Stay.ONE » 10 srp 2012 15:56

tvle to vím, že x1 není jen pro traktor :D Jen mi nebylo jasný, k čemu je to tlačítko MIDI právě v traktoru. Takže vlastně k ničemu. Použiju ho akorát, když bych měl jinej soft než traktor??
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: traktor x1

Příspěvek od konszpic » 12 srp 2012 10:03

Tak já dneska radši odpovídám na všechny dotazy tak, jako by to psal někdo kdo vůbec neví o co v dané věci jde :-D

Tebe jsem podcenil tak za to sorry :-D Popravdě - já mám S4ku a zatím jsem nepoužil tovární nastavení, které má v sobě, jelikož jsem to namapoval uplně stejně i přes MIDI + přidal o dost funkcí navíc... u té X1ky by to šlo obdobně (jediné co mě na S4kovým midi sere je to, že přijdeš o display, který ukazuje velikost loopu atd.)

Odpovědět