Zdravím všechny nadšence,
chtěl jsem se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s propojením a kvalitním fungováním Tr.Sc.PRO (bez zv.karty Audio 8, 4 atd...) s přehrávači Pioneer CDJ 900.
Všechno jsem rozchodil, hraje to, je to zesynchronizované (sice nefungují funkce jako slip, reverse atd..), jen mně dost vadí latence. P900 má Asio ovladač, kt. umožňuje min.latency 5.3ms...Špatně se s tím ale pracuje, PROSTĚ TO NENÍ ONO - pomalejší.
Zkoušel jsem různý nastavení, měnil latency, ale pořád to šlape blbě, navíc ten zvuk, co z toho leze občas "praská"...Je jasný, že je problém v latency, ale myslel jsem, že když má P900 v sobě zvukovku, tak z toho udělám kvalitní a reálnej - ne moc zpožděnej sound.
Poraďte, popř. doporučte, co je best řešení:)díky
TRAKTOR SCRATCH PRO + PIONEER CDJ 900
Re: TRAKTOR SCRATCH PRO + PIONEER CDJ 900
Tyjo tak absolutně nemám šajn jak sou na tom 900kila, ale na mejch čtyřstovkách běžně funguju na latenci 2ms (jde nastavit i 1ms, ale to už sem si říkal že je hardcore)... A to pochybuju že by u CDJ 400 byla kvalitnější zvukna jak v CDJ 900
Na druhou stranu i na takto nízkou latenci to prostě jaksi není úplně ono. Jako rychlej start skladby po stisknutí cue/play je asi stějně rychlej jak při přehrávání CD, ale můj subjektivní pocit je že jog wheel se nechová tak uplně ideálně jak při přehrávání CD. (ale to může být jen mým špatným nastavením, midi mapováním, či čímkoliv jiným, zas až tak moc sem to neřešil.)
Na druhou stranu i na takto nízkou latenci to prostě jaksi není úplně ono. Jako rychlej start skladby po stisknutí cue/play je asi stějně rychlej jak při přehrávání CD, ale můj subjektivní pocit je že jog wheel se nechová tak uplně ideálně jak při přehrávání CD. (ale to může být jen mým špatným nastavením, midi mapováním, či čímkoliv jiným, zas až tak moc sem to neřešil.)
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
No, právě jsem včera viděl CDJ 400 s TSPro a šlapě to jako prase...ta 900ka je na kule úplně...jak scratch, cue a celkově rychlost...MIDI mapování pořádně nevím, jak to funguje u 900, ale mám tam kanál 1 a na TSPro nějaký automat.nastavení...Tomu moc nerozumím, ale v tom chyba asi nebude...Bj_Carda píše:Tyjo tak absolutně nemám šajn jak sou na tom 900kila, ale na mejch čtyřstovkách běžně funguju na latenci 2ms (jde nastavit i 1ms, ale to už sem si říkal že je hardcore)... A to pochybuju že by u CDJ 400 byla kvalitnější zvukna jak v CDJ 900
Prostě to hraje šíleně nereálně, zpožděně...i podsvícení na jogu tak jaksi krokuje...
Chci přes to hrát, ale pokud to nebude šlapat jako z CD nebo USB, tak e e
díky
Jo já zapoměl napsat že sem to valil přes Virtual DJe. S Traktorem je to možná horší. Máš nainstalované Asio 4 all ? Tu kluci psali že je to k tomu potřeba. Případně bych to vyzkoušel třebas s tím VDJ, jestli to bude šlapat aspoň tam, a pak podle toho zjistit kde je problém..
Jo, TSPro mám se vším všudy...4 i 8 Asio, ale asi to nemá vliv, pokud P900 má svoji zvukárnu, asio...
Na Traktor jsem dost zvyklej a moc přecházet se mi nechce, ale zkusím...díky
Na Traktor jsem dost zvyklej a moc přecházet se mi nechce, ale zkusím...díky
Promiň, ale jestli dokážeš rozeznat od sebe rozdíl 3ms, tak asi nebudeš úplně normální v tom dobrém slova smyslu, protože tohle není běžně žádnej člověk schopen postřehnout, úplně normálně s DVS systémy hrají lidi i s latencí 8 - 12ms bez jakýchkoliv problémů, které by je nějak omezovali.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Bohužel, je to tak...Prostě to není přesný...scratch je úplně mimo a když třeba dám smyčku, tak to ustřelí úplně vedle...Znám vlastnosti latence:) Hrával jsem s 12ms a pohoda...tohle je právě paradox a tudíž - chyba bude ještě někde jinde...Azu píše:Promiň, ale jestli dokážeš rozeznat od sebe rozdíl 3ms, tak asi nebudeš úplně normální v tom dobrém slova smyslu, protože tohle není běžně žádnej člověk schopen postřehnout, úplně normálně s DVS systémy hrají lidi i s latencí 8 - 12ms bez jakýchkoliv problémů, které by je nějak omezovali.
Já se neptal jakou k tomu máš zvukovku.. já vím že maj Pio 900 zabudovanou. ale Psalo se na fóru že je potřeba při používání dvou CD přehrávačů jako midi kontroler, mít nainstalovaný nějaký Asio 4 All ovladače. že jinak nefunguje druhej přehrávač nebo to dělá bordel.. Takže já bych hledal chybu spíš někde v softwaru.. (konkrétně v ovladačích, nebo nastavení Traktoru)
Tak v tomhle s tebou nemůžu absolutně souhlasit. Když jsem hrál z DVS, rozeznal sem od sebe latence např. 2ms a 5ms. 5ms bylo znatelně línější. 12ms je podle mě už sebevražda.Azu píše:Promiň, ale jestli dokážeš rozeznat od sebe rozdíl 3ms, tak asi nebudeš úplně normální v tom dobrém slova smyslu, protože tohle není běžně žádnej člověk schopen postřehnout, úplně normálně s DVS systémy hrají lidi i s latencí 8 - 12ms bez jakýchkoliv problémů, které by je nějak omezovali.