Traktor Scratch Pro 2 & CDJ2000

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Dj Broulik

Traktor Scratch Pro 2 & CDJ2000

Příspěvek od Dj Broulik »

Pánové. Poprosil bych Vás, co máte zkušenosti s CDJ2000/900 & Traktor Scratch Pro 2 , o doplnění informací o nastavení, co a jak, aby to regulerně fungovalo :wink:

Vcelku se mi to podařilo rozchodit - playery reagovaly. Dokonce jsem na tom i míchal. Jenže při automatické synchronizaci beatů, mi to nepříjde zrovna nejpřesnějc synchronizovaný (ačkoliv by to u tohoto programu asi mělo být téměř dokonalý.... Chtěl bych totiž vyzkoušet mít volný ruce na mixák a efektor a neřešit synchronizaci tracků ručně na playerech...(prosím neukamenujte mě :biggrin2: ) Zatím mi z toho vždy lezl zvuk z jedné stopy lehoulince pozadu, takže to mělo takovej rozpláclej bas - sedělo to ale něco tomu chybělo, když jsem to ručně doladil, tak to teprv znělo tak jak to má znít :idea:

Prosím o radu.....
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

CrissC

Re: Traktor Scratch Pro 2 & CDJ2000

Příspěvek od CrissC »

jednoduché, traktor se při sync/snap/quant řídí podle vlastního BEAT GRIDU, kterej když neni přesně udělanej, tak to je o ničem prostě ;-) pohledej na youtube nebo google - jmenuje se to BEATGRID

Dj Broulik

Tak jsem se rozhodl zkusit odehrát akci s Traktor Scratch Pro 2 & CDJ2000.... Zajimalo by mě kde udělali ingeneeři v Native instruments chybu. Beatová synchronizace je docela na pohodu, ale ten otřesnej zvuk, kterej leze do éteru je naprosto tragickej ( v porovnání zvuku s CDJ2000). Sice nikde nic nelupe nešumí, jde plynule, ale celkovej dojem ze zvuku na mě působil choře (zvuk s malou dynamikou). Takže jsem asi po 3/4 hraní traktor vypnul a hrál dál jen z CDJ2000. Rozdíl ve zvuku je propastnej - přišlo mi to jako bych hrál na Behringeru. Může mi někdo vysvětlit jak je to možné ??? Vždyť se data z kompu odešlou jako 0 a 1 a pak je zpracuje zvukovka v CDJ2000. Takže by zvuk měl být minimálně stejný jako když hraju ze samotný cdj2000. Bohužel opak je pravdou :( Za sebe říkám ,že hraní přes PC je na nic a asi zůstanu u koncepce 2x player + mix...

Azu

Příspěvek od Azu »

Odpověděl sis na to v podstatě sám :)
Ta zvuková karta v přehrávači totiž nedosahuje takové kvality jako zpracování zvuku při hraní z CD/MP3, se softwarem to nemá proto až tolik společného i když i jeho zvukový engine kvalitu nepatrně ovlivní
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Dj Broulik

Ale jak je možný, že když pustím třeba track ve WinAmpu a pošlu to ven přes CDJ2000, tak kvalita zvuku je výrazně lepší než u Traktoru :?:

Azu

Příspěvek od Azu »

Pokud máš v Traktoru nastaveno použití s externím mixem, tak pak máš něco špatně, protože zvuk musí být stejný.

Dj Broulik

mám nastaveno. Řekl bych ,že vše budu mít správně. Kámoš má CDJ1000 a má zvukovku od Nativu a když hrál v clubu kde jsem teď hrál já (tudíž mám srovnání na stejným aparátu i mixu DJM800), tak bych řekl, že zvuk byl podobnej jako u mě na traktoru. Prostě zvuk z CDJ2000 je nekompromisně o něčem jiným. Asi na traktora zanevřu :(

Azu

Příspěvek od Azu »

Nemůžu si pomoct, ale nevěřím, že ti jde jiný zvuk z winampu a jiný z Traktora, navíc o tolik rozdílný. Pokud máš ve winmpu vypnutý ekvalizér a v traktoru skladbu bez keylocku bez zrychlení, tak musí hrát stejně i kdyby nechtěli

Dj Broulik

TAk jsem po dlouhé době zase usedl k traktoru. Prolezl jsem nastavení samotných CDJ2000 a našel jsem tam položku HID seting. Měl jsem tam nastaveno Advanced. Přehodil jsem to na Standart. Najednou se mě každej z playerů zeptal na přiřazení decků. A zvukově se to o do dost zlepšilo. Takže se zdá, že je problém vyřešen :idea:

Odpovědět