Traktor Scratch DUO

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Sarge
Příspěvky: 7
Registrován: 10 bře 2010 23:26

Traktor Scratch DUO

Příspěvek od Sarge » 10 bře 2010 23:33

Ahoj. Chtěl bych poprosit někoho o radu.
Mám doma Traktor Scratch DUO. Jsem s ním velmi spokojen. Měl jsem starý notebook, kde mi běhal tento systém naprosto v pohodě. Starý notebook odešel, pořídil jsem si nový, výkonostně je o něco lepší. Traktor jsem znovu nainstaloval. Latency mám na 3,5, na tu to funguje skvěle, v tom problém není.
Když pustím (používám gramofony) pravý deck, hudba hraje naprosto v pohodě, levý je vypnutý, přesto na diodách ukazujících signál v tomto kanálu vidím, že tam nepravidelně jde nějaký signál. A přitom by na tom kanálu měla být nula! Jde tam nějaký ruch a vůbec nevím odkud. Na přehrávání pravého decku to nemá vliv. Ale když pustím levý deck, tak je slyšet, jak v tom praská a občas i zadrhává. Nevím čím to je. Od té doby, co používám ten nový notebook, tak jsem s kartou ani s kabely vůbec nehýbal.

momosk
Příspěvky: 121
Registrován: 21 čer 2009 16:37

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od momosk » 10 bře 2010 23:41

ahoj,

skús si prečítať toto, môžno tam bude problém, keďže si menil len notebook

./viewtopic.php?f=1&t=1053
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

Sarge
Příspěvky: 7
Registrován: 10 bře 2010 23:26

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od Sarge » 10 bře 2010 23:48

Díky za radu.
Je pravda, že tu mám roztrojku a v té mám zapojený notebook a repráky. Je divné, že předtím to nedělalo (u toho starého notebooku) a že to dělá jen levý deck. Kdyby to bylo tak, potom by to dělaly oba, ne? Každopádně zkusím to zapojit do jiné zásuvky a uvidíme.

momosk
Příspěvky: 121
Registrován: 21 čer 2009 16:37

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od momosk » 11 bře 2010 07:30

môže byť, možno starý notebook nepoužíval uzemnenie...

a k tomu, že len lavý deck... neviem ako to je v tomto prípade, ja som to mal tiež tak, máš tam v podstate 4 momo signály... tj lavý deck jedno stereo (2 signály) a pravý druhé stereo (dva signály)
zrejme ti to rušenie preráža len na jeden deck, tj jeden výstup zo zvukovky

netvrdím však, že to tak určite je...
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

Sarge
Příspěvky: 7
Registrován: 10 bře 2010 23:26

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od Sarge » 11 bře 2010 09:50

Hm,
tak tímhle to asi nebude. Zkusil jsem notebook vypojit ze sítě, zkusil jsem ho zapnout na jinou zásuvku. Zkusil jsem jiný USB port. Zkontroloval jsem, zda-li se jen třeba kabely někde nedotýkají. Nic z toho. Takže fakt nevím.
Na tom starém notebooku mi to také blblo, než jsem to rozchodil. To jsem zjistil, že musím vypnout internetové připojení a vypnout antivirový program. To jsem teď také udělal a nic. Divné je, že to dělá jen ten levý deck.
Už mě nenapadá nic jiného. Zkusím Traktor odinstalovat a znova nahrát.

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od honcka » 11 bře 2010 14:06

mozna hod jeste cistou instalaci systemu a to opravdu cistou ne s recovery medii, vyrobce tam obcas nahrne nehorzny sracky, nainstaluj pouze potrebne ovladace, tj asi jenom grafiku + DUO zvukovku a skus to znova, jestli to bude ok, postupne priinstalovavej dalsi drivery
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Sarge
Příspěvky: 7
Registrován: 10 bře 2010 23:26

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od Sarge » 11 bře 2010 15:46

No popravdě přeinstalovávat kvůli tomu celý Windows se mi vůbec nechce. Už takhle to dalo práci jako blázen.

CrissC
Příspěvky: 262
Registrován: 29 črc 2009 20:27

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od CrissC » 12 bře 2010 10:44

Je toho hodně co to může způsobovat, nevypadlo ti akorát třeba uzemnění gramce? Nebo zkus připojit všechno do jedný zásuvky... Widle nemá cenu přeinstalovávat, protože kdyby byly zasraný Winy tak by se ti to sekalo nebo vypadávalo (vysoká dpc latence).

Ještě jedna věc, ale nepravděpodobná - elektromagnetická interference (říká se tomu tak? :D... fakt si tim nejsem jistej) a to může taky vytvářet ten šum, zkus nějak přeorganizovat kabely (použít odstíněný a nejlíp s pozlacenýma konektorama) a pokud třeba nemáš ke zvukovce odstíněnej kabel tak si tam zkus dát ten ;-)

A nebo růžový poníci ze země medvídků nechtěj abys hrál ;-)

Sarge
Příspěvky: 7
Registrován: 10 bře 2010 23:26

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od Sarge » 04 pro 2010 12:04

Tak jsem tady opět, můj problém, který jsem tady řešil, se mi neustále nedaří odstranit. Domníval jsem se, že by mohla být na vině zvukovka Audio 4 DJ, tak jsem ji poslal na reklamaci. Obdržel jsem novou, ale problém stále trvá. Pro lepší pochopení mrkněte na video:
http://www.youtube.com/watch?v=9r7ROdqSrAM

Absolutně nechápu, kde se ten ruch bere a to už jsem toho zkusil hodně.
Samozřejmě při mém štěstí nic nemůže fungovat správně. Takže nedávno vyšel nový update pro Traktor. Ten jsem nainstaloval. Koukám, že novinkou tam je jakési audio controll center pro zvukovku. Můj původní problém se projevuje daleko méně, což je jistě změna k lepšímu. Jenže, objevil se další problém. Při hraní občas celý DVS úplně vypadne a přestane hrát (na cca 5 vteřin, ale liší se to). Indikátory na zvukovce pro IN (tzn. z gramo do pc) svítí v pohodě, ale indikátory OUT (z pc do mixáku) během výpadku zhasnou. I obrázky točících se gramofonů v Traktoru se přestanou točit. A v tom control centru mi naskakují hodnoty USB errors. Pod tím je hláška, abych zkusil zvýšit úroveň Bufferu. To jsem zkoušel, ale popsaný problém se objevuje jak při nejvyšší, tak i při nejnižší hodnotě. Takže tohle můžu štelovat jak chci, ale stále se to zasekává.
Zřejmě tam budu muset zpátky nainstalovat tu starší verzi Traktoru. V té jsem měl sice v úvodu popisovaný problém, ale aspoň se to nezasekávalo.

Pozn., taky už jsem řešil, jestli to nebude třeba ovladačema USB. Ty jsem zkoušel několikrát aktualizovat, ale nemělo to vliv.
A na závěr výčet řešení (bez efektu), která jsem zkoušel:
- vyměnit gramofony a vyměnit mixák
- řešit problémy se zemněním - na baterii, na samostatné zásuvky apod.
- přeinstalovat systém WinXP na Win7 64bit
- vyreklamovat zvukovku Audio 4 DJ
- ve správci systému "zákazat" nepoužívaná zařízení jako např. wi-fi kartu apod.
- pomocí programu DPLat jsem měřil úroveň latence v pc pro audio a video streaming - hodnoty byly v zeleném, tzn. bez problémů
- několikrát jsem celý systém vypoji a znovu zapojil, kontrolovat jsem kabely - bez problémů
- několikrát přeinstalovat program Traktor včetně Audio 4 DJ ovladačů
Dle mého názoru musí být problém někde v notebooku. Bohužel v současné době nemám prostředky na to, abych si koupil nový. Zvažoval jsem možnost koupit jiný DVS, například Spin2 do Reloopu. Je to levnější varianta.
Předem moc děkuji za užitečné rady.

Spyrex
Příspěvky: 12
Registrován: 04 pro 2010 14:11

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od Spyrex » 04 pro 2010 14:24

Sarge píše:Tak jsem tady opět, můj problém, který jsem tady řešil, se mi neustále nedaří odstranit.....
Ahoj Sarge!
Tvoj problem mi je celkom znamy, zhodou okolnosti som sa s niecim podobnym uz aj ja raz stretol.
Pokial ti ukazuje aj na zvukovej karte, ze ti nieco ide (nepoznam audio4, mam len audio 8 -ts pro) tak je celkom bezne, ze tam nieco obcas ukaze co tam neni. Je to len vyzorova vada potom.
Jedinym schopnym riesenim ako som sa docital zo zahranicnych for je tzv "GET A MAC" :roll:
Co by som tiez spravil, ale zial k jeho cenam... :biggrin2:

Dalej by som si skontroloval zapojenie, pokial pouzivas multicore kabel priamo od NI, tak si kukni ci mas vsetko spravne zapojene, aj spinace line/phono spravne prepojene. Popripade zapoj LEN kabel s oznacenim "MIXER LINE" a na phono kasli.
Daj vediet, ci ti to pomohlo ;)
Dj, Sound Engineer, FOH Sound
More info about me @
WWW.SPYREX.EU

Spyrex
Příspěvky: 12
Registrován: 04 pro 2010 14:11

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od Spyrex » 04 pro 2010 14:28

k tomu problemu s praskanim - mne pomohlo trosku pootocit prenosku. Skontroluj si ci ti neblbne prenoska. Skus ju jemne vysunut a potom skusit, alebo naopak silnejsie zasunut. Kazdopadne experimentuj.
Sarge píše:Jenže, objevil se další problém. Při hraní občas celý DVS úplně vypadne a přestane hrát (na cca 5 vteřin, ale liší se to). Indikátory na zvukovce pro IN (tzn. z gramo do pc) svítí v pohodě, ale indikátory OUT (z pc do mixáku) během výpadku zhasnou. I obrázky točících se gramofonů v Traktoru se přestanou točit.
Tento problem som mal presne aj ja. Riesenie som opisoval v inom poste.
Spyrex píše: Tiez som bol zufaly a od nervov som to isiel uz reklamovat, ked som potom zistil kde je problem. Ti blazni z Native Instruments vypustili nieaky vadny driver, kt. robi to sekanie asi 30% ludi, kt. ho maju nainstalovany.
Skusil som si downgradnut teda aj traktor, aj driver (z verzie 1.2.7 na 1.2.6) a driver zvukovky (pre teba audio 4) tiez o jednu verziu nazad a.... helemese ono to fahci scela luxusne bez chyby.
Dj, Sound Engineer, FOH Sound
More info about me @
WWW.SPYREX.EU

wlk
Příspěvky: 1
Registrován: 26 led 2012 15:24

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od wlk » 26 led 2012 15:27

Jak píše Spyrex, může to být problém s přenoskou, tohle mi dělal tractor po výměně přenosky za novou a jeden ze 4 dratku měl špatný přenos, stačilo odpojit a znovu připojit a vyřešeno. Ty ale píšeš že si zkoušel měnit gramofony, měnil si i přenosky nebo si použil stejné? Vyzkoušej...

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Traktor Scratch DUO

Příspěvek od honcka » 26 led 2012 16:39

nevim jestli ma smysl odpovidat na pres rok starej prispevek :D
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Odpovědět