Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Davidos
Příspěvky: 8
Registrován: 22 bře 2010 13:40

Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Davidos » 22 bře 2010 13:55

Zdravím zkušené,

V noťasu mám instalovaný Traktor Pro, k tomu klasicky používám na domácí hraní midi kontroler Reloop.
Během následujících týdnů budu mít klubovou premiéru, samozřejmě nechcu hrát z toho kontroleru, ale rád bych propojil klasické playery s mým dj softem. Na playerech jsem už hrál, ale, prostě jsem zvyklý na sw a chci to využít i díky loopům apod.

Proto řeším problém, jak bych mohl funkčně propojit Traktor Pro se dvěma playery Pioneer CDJ 1000 a mixem Pioneer DJM 800, abych mohl využít většinu ovládání v Traktoru, včetně loopů apod.
Rád bych se taky vyhnul Traktor Scratch zapojení. Se zvukovkou počítám (NI audio 4 nebo 8 DJ).

Předm moc díky za užitečnou radu:)

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Azu » 22 bře 2010 14:57

Nijak
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Davidos
Příspěvky: 8
Registrován: 22 bře 2010 13:40

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Davidos » 22 bře 2010 15:23

Azu píše:Nijak
Děkuji, to jsem zrovna slyšet nechtěl :)

Proč ty systémy nejsou víc unifikovaný...

Davidos
Příspěvky: 8
Registrován: 22 bře 2010 13:40

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Davidos » 22 bře 2010 16:07

Davidos píše:
Azu píše:Nijak
Děkuji, to jsem zrovna slyšet nechtěl :)

Proč ty systémy nejsou víc unifikovaný...

Existuje možnost propojení alespoň s mixákem, s použitím třeba midi kontroleru jako playeru ??
Našel jsem na stránkách NI toto schéma - http://co.native-instruments.com/index. ... ridset&L=1 - pokud by na každém kanále mixáku šel do masteru zvuk z každého playeru v Traktoru (ovládaného přes midi kontroler) zvlášť, v podstatě by to úplně stačilo. Akorát musím dokoupit pár detailů :)

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Azu » 22 bře 2010 16:07

Pokud máš jen klasické CD playery CDJ1000 tak tady nemáš jinou možnost než použít DVS (Traktor Scratch + Audio 4/8 DJ)
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Davidos
Příspěvky: 8
Registrován: 22 bře 2010 13:40

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Davidos » 23 bře 2010 12:48

Azu píše:Pokud máš jen klasické CD playery CDJ1000 tak tady nemáš jinou možnost než použít DVS (Traktor Scratch + Audio 4/8 DJ)
A dokáže DVS systém ovládat i všechny další funkce v Traktoru, než jen pouštění a korekci timecode cdéček ?? Tomuto systému vůbec nerozumím. Midi je mi jasný a bylo by nejlepší, bohužel to tisícovky těžce postrádají.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Azu » 23 bře 2010 13:12

Timecode umí jen spustit/zastavit skladbu a změnu rychlosti.
Proto je právě k tomu nejlepší používat ovladač Traktor Kontrol X1, který umožní ovládat i další funkce jako jsou efekty a po přepnutí do relativního režimu i smyčky, hot cue, ...
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Davidos
Příspěvky: 8
Registrován: 22 bře 2010 13:40

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Davidos » 23 bře 2010 13:53

Azu píše:Timecode umí jen spustit/zastavit skladbu a změnu rychlosti.
Proto je právě k tomu nejlepší používat ovladač Traktor Kontrol X1, který umožní ovládat i další funkce jako jsou efekty a po přepnutí do relativního režimu i smyčky, hot cue, ...

Díky moc, teď už konečně chápu celému systému i dalším možnostem zapojení/ovládání. Btw nechápu, proč tohle není nikde oficiálně rozepsaný, všichni v tom akorát tápou. Takže Audio 8 DJ budu mít, teď ještě Kontrol X1, to bych mohl koupit u vás v eshopu, co jsem viděl. Plus timecode cd a propojovací kabely.
Vlastně já mám Traktor Pro, ne Traktor Scratch Pro a nikde jsem neviděl ugrdade z jedne verze na druhou. A to je zřejmě ztracený případ:)

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Azu » 23 bře 2010 14:11

To seš ztracen, Traktor Pro neumí timecode cd/vinyl, typ odporuje jen Traktor Scratch Pro. Upgrade se prodává (Upgrade Kit pro certifikované mixáky), jenže stojí neúměrně dost peněz kdy se už vyplatí koupit rovnou celý balík Trkator Scratch Pro i se zvukovkou protože to vyjde o dost levněji.
http://co.native-instruments.com/index. ... directed=1

Trakator Kontrol X1 dlouhodobě již asi měsíc nejsou jako skoro vše on NI protože mají nějaký výpadek ve výrobě.

Tady je nejlepší cestou vykašlat se na techniku v klubu a pořídit si něco vlastního co budeš sebou tahat.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Davidos
Příspěvky: 8
Registrován: 22 bře 2010 13:40

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Davidos » 23 bře 2010 14:44

[quote="Azu"]To seš ztracen, Traktor Pro neumí timecode cd/vinyl, typ odporuje jen Traktor Scratch Pro. Upgrade se prodává (Upgrade Kit pro certifikované mixáky), jenže stojí neúměrně dost peněz kdy se už vyplatí koupit rovnou celý balík Trkator Scratch Pro i se zvukovkou protože to vyjde o dost levněji.
http://co.native-instruments.com/index. ... directed=1

Trakator Kontrol X1 dlouhodobě již asi měsíc nejsou jako skoro vše on NI protože mají nějaký výpadek ve výrobě.

Tady je nejlepší cestou vykašlat se na techniku v klubu a pořídit si něco vlastního co budeš sebou tahat.[/quote]

Teď už si můžu jen vypalit CDčka (nechápu tedy, proč takový higtech výrobce jako je Pioneer nemá ve všech novějších playerech USB porty jak pro externí zdroje dat, tak MIDI rozhraní pro funkci kontroleru) a jít do klubu pouštět :)
Uvažoval jsem nad tím Reloop RMP-3 který taky nabízíte, aspoň pro domácí hraní, který by mohl jako kontroler stačit a navíc, jak uvádíte, je možné přepínat na jednom kontroleru mezi dvěma decky, takže by stačil jeden player - kontroler plus něco na zbytek funkcí Traktora, jako ten X1 kontrol.
Časem k tomu tak nějak dospěje.
OT: Kamarád bral ty 1000ky kvůli tomu, že prý 900ky jsou poruchový, prý mu to sdělili v servisu.

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od honcka » 23 bře 2010 15:59

Davidos píše: OT: Kamarád bral ty 1000ky kvůli tomu, že prý 900ky jsou poruchový, prý mu to sdělili v servisu.
nemyslel spis 800? 900 jsou na trhu celkem kratce.
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Davidos
Příspěvky: 8
Registrován: 22 bře 2010 13:40

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Davidos » 23 bře 2010 16:22

honcka píše:
Davidos píše: OT: Kamarád bral ty 1000ky kvůli tomu, že prý 900ky jsou poruchový, prý mu to sdělili v servisu.
nemyslel spis 800? 900 jsou na trhu celkem kratce.
1000ky ma uz skoro pul roku, kdy prisly 900ky to nevim.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Azu » 23 bře 2010 20:11

Všechny playery od Pioneeru co se dělaj poslední 3 roky maj již USB i MIDI (CDJ400, MEP7000, CDJ900, CDJ2000, CDJ350), ale CDJ1000MK3 se dělá už pěknou řádku let stejně tak CDJ800, prototo nic takového nemají. CDJ900 a CDJ2000 jsou v prodeji teprve od 17. prosince a do ČR se první CDJ900 dostali až v lednu, takže je úplná blbost aby někdo mohl říct že jsou poruchový.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Davidos
Příspěvky: 8
Registrován: 22 bře 2010 13:40

Re: Traktor Pro vs. připojení externích playerů a mixu

Příspěvek od Davidos » 30 bře 2010 22:24

Právě ty dva modely bez midi, jsou nejvíc používané v klubech, aspoň co jsem se ptal tady v Brně, všichni djs chcou hrát snad jen z tisícovek.
Asi začnu šetřit na mix DDM 4000 a player Radius 3000 (nebo CDJ 400?), který si budu nosit pod paží i do klubu...

Odpovědět