Traktor Audio + USB 3

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Stay.ONE

Traktor Audio + USB 3

Příspěvek od Stay.ONE »

Zdravím Traktoristy...

už jste někdo zkoušeli Traktor Audio zvukovky (popř. S2/S4) s USB 3 ?? Včera jsem si pořídil new laptop právě už i s USB 3 portama a co jsem zkoušel svoji Traktor Audio 2, tak výsledek byl takovej...dosti rozporuplnej :) Přišlo mi, že na USB 2 jede zvukovka mnohem líp. Na stránkách NI mají zatím jen beta verzi driveru, která sice slibuje lepší výkon s USB 3, ale taky píšou, že to je jen beta verze, která může obsahovat chyby a použití je jen na vlastní riziko. Nejsem zrovna pokusnej králík, tak se mi do toho moc nechce to testovat :)

Máte někdo zkušenost, nebo testovali jste ?? Traktora mám 2.6.1

Dík
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

Shigi

Re: Traktor Audio + USB 3

Příspěvek od Shigi »

Netestoval som ani nič, ale skôr ma napadlo: existuje zvlášť driver na USB 3 a zvlášť na USB 2? By som skúsil ten pre USB 2, resp. taký, ktorý nie je v beta verzii..

Stay.ONE

Příspěvek od Stay.ONE »

Takhle přesně rozdělený to nemají. Jen driver 3.0.3, na kterým jedu teď a pak 3.1.0, kterej je právě ten beta a ten by měl mít lepší výkon s USB 3. Mě spíš jen zajímá, jestli někdo z místního osazenstva zkoušel s Traktor zvukovky z USB 3.
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

Paťa

Příspěvek od Paťa »

Usb 3 má 4 datové vodiče + 2 datové vodiče na zpětnou kompatibilitu s USB 2.0 . Pokud máš přístroj, který je určený pro USB 2.0 tak pojede stejně na USB 3.0 i na USB 2.0. Změna rychlosti nebo čehokoliv jiného by neměla nastat. Až pokud máš periferii určenou na USB 3.0 tak teprve se rychlost zvýší. Ale ty rychlosti nikdy nebudou mít takovou hodnotu jak píšou.

Stay.ONE

Příspěvek od Stay.ONE »

Moc technicky řečeno pro mě :) Právě že co jsem vyčetl, tak má spousta lidí s USB 3 dost problémy, zvlášť na MACu. A co jsem včera zkoušel, tak když zapojím zvukovku do USB 3, tak je ve zvuku nějakej prapodivnej šum, což u USB 2 není

Paťa

Příspěvek od Paťa »

Tak to neporadím. S tímhle jsem se nesetkal. Ale pc by si měl vyhledat nejnovější ovladače sám. Zkoušel jsem hledat i na googlu a nic jsem nenašel. Je to zvláštní.

Stay.ONE

Příspěvek od Stay.ONE »

no na Traktor hardware ti PC určitě drivery nenajde :) Ty si musíš stáhnout ze stránek NI

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

nejak sa mi to nezdá, pokiaľ dobre viem,tak usb3 podporuje aj usb2 aj usb1. problém by bol keby si do usb2 rozhrania chcel napichnúť nejaké usb3 zariadenie. mne napr serato sl1 (usb1,ak sa nemýlim) ide v pohode na usb3 (macbook pro). jediná chyba teba môže byť, že máš blbé ovládače (priamo vo windowse) na usb3ku. skús nájsť na stránke výrobcu noťasu najnovšie a tie si nahoď,alebo používaj usb2 na booku,ak ti 3ka blbne.
PS: traktor ti nepôjde rýchlejšie,keď si ho napojíš do usb3ky, keďže on má IO na zvukovke iba usb2ku. môže to na teba mať iba placebo efekt,ale určite sa nezrýchli.

marks

Příspěvek od marks »

Ahoj, mám nový macbook pro, kde už jsou USB3 a měl jsem připojenou jak S2 tak A10 stejně jako MAschine (i když to není zvukovka) a šlapalo to bez problémů. Naprosto. Spíš asi opravdu bude problém v samotném ovladači USB...
NI TRAKTOR SCRATCH PRO 2 / NI TRAKTOR KONTROL X1 / NI TRAKTOR PRO 2.6

Stay.ONE

Příspěvek od Stay.ONE »

Že USB 3 podporuje 2 i 1 samozřejmě vím. Noťas mám fungl novej, takže si nemyslím, že by to mělo být ovladačema, každopádně na to kouknu. Na NI foru se tohle řešilo docela dost a psalo tam spousta uživatelů, co má nový MACy, kde jsou už jen USB 3, že s tím mají dost problémů. I když se našel zase někdo, komu to šlapalo v pohodě, jako třeba tady marks.
Věřte mi, že ten zvukovej rozdíl mezi USB 3 a 2 je dost znatelnej. X1ka mi na USB 3 jede v pohodě, takže si myslím, že to bude jen u zvukovek.
http://co.native-instruments.com/?id=up ... te_id=2553 tady je popis toho beta driveru, kterej sice slibuje lepší výkon s USB 3, ale furt je to jen beta. Asi to vyzkouším a uvidím. Furt mám v zásobě na noťasu jeden USB 2 port, se kterým problém nemám.
Kždopádně kouknu na ty ovladače usbéček..

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

a toto si si tam všimol??
Important Note: USB 3.0 support depends on the respective USB 3.0 chipset and chipset driver. Check the Native Instruments Download website for firmware updates and contact your computer- or chipset vendor in case of remaining problems.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

ešte by ma zaujímalo akú máš mašinu, do lacnejších bookov dávajú shitné komponenty,hlavne nech to má xGB ram a xGB grafu ale poriadne nič spolu nespolupracuje.

Stay.ONE

Příspěvek od Stay.ONE »

Jj, všiml :)
Mám Lenovo U310, i7 2Ghz (3,1Ghz s turbo boostem) 4GB RAMek, 500GB disk + 24GB SSD a Win 8. Úplně novej, mám ho doma dva dny a lacnější fakt nebyl :)
Co jsem koukal na stránky Lenova, tak tam ovladače na USB 3 pro win8 vůbec nemají, jen na win7. Tak mě právě ještě napadlo, jestli to nemůže být těma win8.
Každopádně to asi nebudu moc řešit, ptže na USB 2 mě to jede úplně v pohodě. Maximálně zkusím ten beta driver, nebo počkám, až NI vydá nějakej pořádnej driver, kterej bude podporovat USB 3.

Odpovědět