stabilita DVS pri kontrol X1 + macbook?

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
DJ Whitelight

stabilita DVS pri kontrol X1 + macbook?

Příspěvek od DJ Whitelight »

nazdar chlapi,
mam doma CDJ-1000 MK3, DJM-600, a Macbook Pro - Core i5 - 2,4 GHZ
chci k tomu neco co nebudu muset tak brzo menit a chci neco poradneho. uvazuju nad koupi traktor scratch pro A6 + Traktor Kontrol X1. nenasel by se nekdo, kdo by se podelil o sve zkusenosti s podobnym equipmentem, zejmena jak je to ze stabilitou a celkovou vydrzi? podotykam ze nove masiny kupovat urcite nebudu, stara klasika 1000MK3 ma urcite dostacujici kvalitu pro moje potreby...dík ;) btw. bude se dat zapojit do kompu najednou i zvukovka A6 i Kontrol X1? nebude se to nejak byt nebo co?

DeeJayElwis

Re: stabilita DVS pri kontrol X1 + macbook?

Příspěvek od DeeJayElwis »

Dobrý den,
Sice mám PC ale jsem na tom podobně :-) měl jsem CDJ-1000mk3 a DJM-800 :-) a začalo to nevině tím že jsem si začal tahat notebook s obyčejnou zvukovkou do klubu kde hraju :-) pak jsem si koupil X1 a nagripoval si veškerý tracky a koupil si později Audio 10 zvukovku s traktorem že budu používat DVS systém :-) ale jsou tam velký ale :-D a to že při DVS systému když si chceš určit Cue bod tak vždycky poskočí o 2 ms takže cue není uplně vždycky přesný a pak smyčky tam nejsou tak dokonalý protože je to na bázi přehrávače nikoliv softwaru který by určil že právě jsi dal smyčku a samo ti jí srovnalo :-) takže tyhle dvě věci mužeš dělat na X1 .... a tak jsem prodal celou výbavu a koupil jsem si DJM-2000 a další X1 a Maschine a jedu jenom přes to :-) kdykoliv mám k dispozici 4 decky a hlavně se mužu věnovat i jiným věcem než jenom ladit písničky a dávat beaty na sebe :-) Proto říkám pokud DVS systém tak jedině na gramcích kde ti samostatný gramec nenabídne nic na víc :-) za to na přehrávačích je to spíš zbytečnost a nedoladěnost hlavně v oblasti cue tlačítek a loopu(což gramec nemá takže tam to nejde ani zkur*it) jinak DVS systém funguje dobře plynule a má rychlou odezvu :-) ale to je tak asi všechno ... S X1 dobrá kombinace ale později zjistíš že ti stačí už jenom ta X1 :-D což je ironie protože dvě velký mašiny pokryje věc za 5000 + zvukovka :-D

Kdyby nějaký dotaz tak můj Facebook - http://www.facebook.com/DJ.TreySand

DeeJayElwis

Jinak X1 je ovladač a Audio 6 zvukovka :-) nemá možnost se to nějak mlátit přes sebe :-) nehledě na to že věci od NI kromě věcí který mají v sobě zvukovku (S2,S4, a všechny zvukovky) jdou odpojit a připojit bez toho aby se software nějak změnil :-) takže klidně odpojíš X1 a hudba pojede dál a zatím muže jít hrát jiný DJ :-)

DJ Whitelight

super, diky za rady :) ja ty playere chci pouzivat spise i ke hrani pres normalni CD, nejen ty casove. na stridacku. ale zaroven chci hrat i pres traktor, proto se ptam... myslim ze ty loopy nebude problém nastavovat pres X1, takze pohoda :) diky moc za tvoje zkusenosti :)

DJ Whitelight

ta A6 je jenom na 4 decky, ze? takze i ten traktor co je k tomu, bude osekan jen na 2 decky?

stereoman

Příspěvek od stereoman »

[quote="DeeJayElwis"]Dobrý den,
Sice mám PC ale jsem na tom podobně :-) měl jsem CDJ-1000mk3 a DJM-800 :-) a začalo to nevině tím že jsem si začal tahat notebook s obyčejnou zvukovkou do klubu kde hraju :-) pak jsem si koupil X1 a nagripoval si veškerý tracky a koupil si později Audio 10 zvukovku s traktorem že budu používat DVS systém :-) ale jsou tam velký ale :-D a to že při DVS systému když si chceš určit Cue bod tak vždycky poskočí o 2 ms takže cue není uplně vždycky přesný a pak smyčky tam nejsou tak dokonalý protože je to na bázi přehrávače nikoliv softwaru který by určil že právě jsi dal smyčku a samo ti jí srovnalo :-) takže tyhle dvě věci mužeš dělat na X1 .... a tak jsem prodal celou výbavu a koupil jsem si DJM-2000 a další X1 a Maschine a jedu jenom přes to :-) kdykoliv mám k dispozici 4 decky a hlavně se mužu věnovat i jiným věcem než jenom ladit písničky a dávat beaty na sebe :-) Proto říkám pokud DVS systém tak jedině na gramcích kde ti samostatný gramec nenabídne nic na víc :-) za to na přehrávačích je to spíš zbytečnost a nedoladěnost hlavně v oblasti cue tlačítek a loopu(což gramec nemá takže tam to nejde ani zkur*it) jinak DVS systém funguje dobře plynule a má rychlou odezvu :-) ale to je tak asi všechno ... S X1 dobrá kombinace ale později zjistíš že ti stačí už jenom ta X1 :-D což je ironie protože dvě velký mašiny pokryje věc za 5000 + zvukovka :-D

Kdyby nějaký dotaz tak můj Facebook - http://www.facebook.com/DJ.TreySand[/quote]

Ja to mel podobne, me uz sralo resit calibraci timecodu a podobny sracky, tak jsem take presel na traktor + midi. (vzdy me dostavalo, kdyz kabely z technicsu v klubech nedrzeli zapojene ve zvukovce a furt vypadavali-to bylo neco sileneho). Ted mam super equipment, jen obcas musim poslouchat nejaky narazky ohledne digital DJs ...

DeeJayElwis

A6 - 3vstupy/3výstupy neboli deck A - vstup/výstup, deck B - vstup/výstup, Master - vstup a výstup :-) dohromady 6 linek :-) neboli teda dokážeš připojit pouze dva decky jakýho koliv typu :) A10 má o ty dva vstupy a výstupy víc a to je těma dalšíma deckama :-) C,D

Odpovědět