Schanim majitele LPD8 prosim o radu

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Merbaucz
Příspěvky: 38
Registrován: 26 led 2011 22:46

Schanim majitele LPD8 prosim o radu

Příspěvek od Merbaucz » 16 úno 2012 20:57

Jestli s nim nekdo ma a nebo mel nejake zkušenosti prosim ozvete se mi tady
, potreboval bych poradit,predem dekuji.

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Schanim majitele LPD8 prosim o radu

Příspěvek od Avender » 17 úno 2012 00:27

O co ide?
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Merbaucz
Příspěvky: 38
Registrován: 26 led 2011 22:46

Re: Schanim majitele LPD8 prosim o radu

Příspěvek od Merbaucz » 17 úno 2012 10:42

Avender píše:O co ide?
Ahoj, mam takovej problem,LPD jsem si kupoval za učelem kvuli pouzivani rytmu a ruznejch vychytavek efektu atd. do DVSka bohužel nevim proč ale nejde mi to do nej nejak nainstalovat nebo nastavit, Mam Reloop Spin 2 sice to tam vidi to DVSko ale nevim jak to v tom pouzivat tak jestli by si mi neporadil ohledně toho, A pak po případě jestli by si mi neporadil třeba s jiním programem kterej bych si mohl stahnou v kterem by to LPD šlo pracovat.

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Schanim majitele LPD8 prosim o radu

Příspěvek od Avender » 17 úno 2012 15:37

LPD8 pouzivam s programom Mixvibes7pro. Reloop Spin je Mixvibes len v inom skine. Sedmicka ma ine jadro a Spin je zrejme postaveny este na tom starom. Tak ti to popisem jak to mam nastavene ja v MV7pro - hadam to bude podobne.

V Spine otvor Preferences/ Options a zvol zalozku MIDI. V kolonke Devices nastav Akai LPD8, moj PC si ho pomenoval ako "Zvukove zarizeni USB" ty to mozes mat inac. Potom fajku do okienka pri Activate. Potvrd nastavenia - OK.

Teraz prichadza kamen urazu, LPD8 treba namapovat (este som sa nestretol s horsim sposobom mapovania ako v programe MixVibes/Spin).
Jednoduchsi sposob: V Spine klikni na zalozku Preferences (hore v liste) -- Learning -- Enable. Teraz si zapol mod "midi ucenia". Ukaz (neklikaj) mysou na ovladaci prvok, ktory chces namapovat, po chvylke sa zmeni jeho farba. Stlac/otoc pad/knob na LPD8, ovladaci prvok znovu zmeni farbu - na dokaz toho ze funguje. Po namapovani vypni mod "midi ucenia".

Pokial niesi spokojny s chovanim ovladacieho prvku, klikni na Edit v zalozke MIDI pod nastvenim programu - EDITOR. Mozes editovat a doplnat svoje midi mapovanie. Tu sa zapisuje vsetko co mapujes cez mod "midi ucenia".
Obrázek
Control - skratka ovladacieho prvku LPD8
Command - funkcia
Channel - volba casti programu v ktorej bude pad/knob fungovat
Flags - chovanie padu/knobu (napr. ak potrebujes aby pad, ktorm zapnes efekty po prvom stlaceni nechal zapnute "effect on" az do doby kedy ho nestlacis znovu pre vypnutie efektov. -ja to mam ako INC,NOUP)
Val1,2,3 - parameter/ v poslednom stlpci su vypisane minimalne a maximalne hodnoty

Mapovanie v editore (druhy sposob): klikni na Add line, potom na okienko v prvom stlpci, stlac pad/knob - do editoru sa zapise skratka padu/knou. Potom uprav dalsie stlpce do podoby aku potrebujes.

Nezabudni, ze LPD8 ma 4 programy. Napr. pod program c.1 si namapuj player1, pod prog2 - player2, prog4 - browser -ako mam ja. Programy menis po stlaceni "program" na LPD8 potom zvolis jeden z nich a stlacis "prog chng" - v inom software (ableton, traktor) pady a knoby funguju aj ked namiesto "prog chng" stlacim "CC" alebo "PAD".

http://uloz.to/xhNcbit/akai-lpd8-ini - mozes vyskusat moje mapovanie, mozno bude fungovat. Iba ho nakopiruj do slozky midi v adresary programu reloop spin.

Musis ist nato metodou pokus/omyl. Dufam, ze som ti to zjednodusil. Vela stastia.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Schanim majitele LPD8 prosim o radu

Příspěvek od Avender » 17 úno 2012 15:47

Este k tomu suboru. Nestaci ho len skopirovat, musis ho zvolit v zalozke MIDI pod nastavenim programu.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Merbaucz
Příspěvky: 38
Registrován: 26 led 2011 22:46

Re: Schanim majitele LPD8 prosim o radu

Příspěvek od Merbaucz » 18 úno 2012 19:47

Ahoj, každopadně ti musim moc poděkovat za rady protože bych to asi nejspíš vubec sam nezvladl, zhledem k tomu ze se vazne v tom moc nevyznam a sice jsem už pochopil techniku mapovaní ve Spinu tak mam ale dalsi problemy a dosti otazek :( upříme moc nerozumim te tabulce jak si nastavujes ruzne veci na midi kontroleru, vim kde je ten editor ale premejšlim o tom že když bych si to nastavil jak to maš ty tak nebudu vedet jakým tim tlacitkem s midi do spinu budu hejbat protože se v tich zkratkach nevyznam,asi je to hloupe se na to ptát no :(, pak by me zajimalo na co presne treba pouzivas v tom mixvibes tich 8 padu např. Samozdřejmě jsem ti už psal proc jsem si ho koupil kvuli používaní v DVS ale taky by me zajímalo jak si vytvaret ruznou hudbu jako např bicí,elektro zvuky atd po případě jakej na to maš jinej program .Snad aspon neco pochopíš s toho co jsem tady vyblil :)

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Schanim majitele LPD8 prosim o radu

Příspěvek od Avender » 19 úno 2012 15:28

Moj mapping:
riadok c.1 vid. editor: PROG1, pad6 - pre vyvolanie "loop" (opakovacky), po dalsom stlaceni sa skladba vrati na zaciatok "loop", pre vypnutie "loop" stlac play/pause (pad5, riadok 11 pre player 1, riadok 12 pre player 2 )
2: PROG1, pad7 - pretacanie v skladbe / dozadu
3: PROG1, pad8 - pretacanie v skladbe / dopredu
4: PROG1, pad2 - zaciatok manualneho opakovania, po uzavreti (riadok5) "loop" - sluzi ako skracovanie "loop"
5: PROG1, pad3 - koniec manualneho opakovania
6: PROG2, pad6 - loop
7: PROG2, pad7 - pretacanie v skladbe / dozadu
8: PROG2, pad8 - pretacanie v skladbe / dopredu
9: PROG2, pad2 - zaciatok manualneho opakovania
10: PROG2, pad3 - koniec manualneho opakovania
11: PROG1, pad5 - play/pause/ukoncenie "loop"
12: PROG2, pad5 - play/pause/ukoncenie "loop"
13: PROG1, pad4 - effect on/off
14: PROG1, k5 - intenzita effect-u
15: PROG1, k6 - parameter effect-u
16: PROG1, k7 - parameter effect-u
17: PROG1, k8 - parameter effect-u
18: PROG2, pad4 - effect on/off
19: PROG2, k5 - intenzita effect-u
20: PROG2, k6 - parameter effect-u
21: PROG2, k7 - parameter effect-u
22: PROG2, k8 - parameter effect-u
23: PROG4, pad5 - nacitanie skladby do player-u 1
24: PROG4, pad6 - nacitanie skladby do player-u 2
25: PROG4, pad7 - pohyb hore v browser-u
26: PROG4, pad3 - pohyb dolu v browser-u
27: PROG4, pad2 - aktivuje kurzor v browser-u

PROG1 - pre player1
PROG2 - pre player2
PROG4 - pre browser

Mam namapovane iba zakladne veci, aj to nie vsetky funguju podla predstav. Ako som uz pisal v tomto programe sa mapuje dost blbo, takze na vela veci som jednoducho nemal nervy.

A pokial si chces vytvarat vlastnu hudbu klepanim na pady skus program ableton. Mapovanie som vysvetlovat tu: ./viewtopic.php?f=19&t=6969
Ak sa nemylim, tak to chces ako doplnok popri mixovani. V tom pripade musi ableton bezat na inej zvukovke ako DVS-ko a napojil by si to na dalsi kanal v mixe. Slo by to trebars cez integrovanu zvukovku, lenze latencia by bola dost zla. No mohol by si to praktizovat samostatne cez zvukovku od DVS-ka.

Niektore DVS maju v sebe sampler. Spin2 bohuzial nie, v popise programu som sampler nenasiel. No mal by mat plno hotcue-s -vyberies si miesto v skladbe, priradis mu napr. hotcue1 (aktivacia bude namapovana napr. na pad1) - po stlaceni bude skladba hrat od vybraneho miesta. Mozes vytvorit viac hotcue-s, tym padom vytvorit akysi remix danej skladby..........alebo mozes vyskusat program, ktory ma sampler a bude fungovat s tvojou zvukovou kartou (original od reloop spin2 ze ano?)
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Odpovědět