Rozhození synchronizace, Jak na to?

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
djafro

Rozhození synchronizace, Jak na to?

Příspěvek od djafro »

zdarec,
právě jsem se pokoušel začínat hrát, namixovat pár setiků jenže...
Zesynchornizovat mi dvě skladby jdou, ale když chci udělat nějaké delší "prolnutí" mezi skladbami kde např jeden track je instrumentalni a je jeho část ve smyčce a druhy je s vokalem kde po nějaké době přestane hudba hrat a zni pouze vukál + nějaka melodie, tak se mi po rozeznění kompletního songu začnou mezi sebou "mlátit" beaty.
jde to vyrovnat pitch-em jenže to nejde hned a cca 2 sec trvá než se mi to podaří srovnat.
byla by nějaká rada jak na to?

mám traktor dj studio 3

díky za rady

hoolifan

Re: Rozhození synchronizace, Jak na to?

Příspěvek od hoolifan »

trénovat, trénovat a ještě jednou trénovat..
podle toho jak to popisuješ ti bohužel nic jiného nepomůže. musíš dostat cit na výběr songů protože všechno do sebe zmíchat nejde a tvůj problém nastává víceméně špatným výběrem proto ti prostě ty 2 tracky po určité době rozjedou..
bohužel jsem z tvého přízpěvku moc nevyčetl tak radím jak sem to pochopil :wink2:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

RickySho

Příspěvek od RickySho »

hoolifan píše:trénovat, trénovat a ještě jednou trénovat...
myslim ze lip to vyjadrit ani neslo :)
obcas se mi zezacatku taky stavalo ze sem tracky "srovnal" chvili jely zdalo se vpohode stejne rychle ale po 20 vterinach napr se mi zacaly zas rozjizdet...je to o treninku a citu pak je budes srovnvat presnejc cim dal vic a vydrzej ti treba minutu na sobe... a delsim casem chytnes i cit pro srovnani i kdyz nehraje zrovna kopak. proste trenink :)

djafro

Příspěvek od djafro »

RickySho píše:
hoolifan píše:trénovat, trénovat a ještě jednou trénovat...
myslim ze lip to vyjadrit ani neslo :)
obcas se mi zezacatku taky stavalo ze sem tracky "srovnal" chvili jely zdalo se vpohode stejne rychle ale po 20 vterinach napr se mi zacaly zas rozjizdet...je to o treninku a citu pak je budes srovnvat presnejc cim dal vic a vydrzej ti treba minutu na sobe... a delsim casem chytnes i cit pro srovnani i kdyz nehraje zrovna kopak. proste trenink :)
takže to není v nějakém postupu co v traktoru zapnout nebo naopak nezapnout?
třeba např nechápu funkci tlačítek "key", "master" a "slave" na video tutorialech vidím že je to tam pořád používají ale nechapu k čemu, respektive co po zapnuti dělají. vyzkoušel sem že např. key když zapnu tak kdyz pak klepnu po "pitch-i" tak se to "koryguje" rychleji ale neni v tom cit takze je to spis ke škodě než k užitku.

zajimalo by mě jake používate tlačítka vy pro zakladni a pokročílejší namíchání respektive smíchání?
diky

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

key je tlačítko pro to aby se ti při změně pitche nezměnila tonina - při extrémní změně rychlosti ti zvuk tzv. šmoulí..
"master" a "slave" slouží k automatickému srovnání rychlosti - ve zkratce si nastavíč deck A jako master a deck C jako slave a když hraješ z decku A a chceš přimýchat nějaký úryvek ze skladby tak ho hodíš do decku C a tam už máš automaticky nastavenou rychlost shodnou a neřešíš synchronizaci..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Odpovědět