Reloop spin 2!

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
HappyMirec
Příspěvky: 6
Registrován: 16 pro 2009 12:58

Reloop spin 2!

Příspěvek od HappyMirec » 26 pro 2010 11:22

Ahoj kluci, mam takovej mensi problem. Nedavno jsem si koupil reloop spin 2!, zapojil jsem, nainstaloval jsem, a vsechno slape jak ma, az na to, ze mi program ohlasi pokazdy chybu. Po zapnuti programu spin, se vsechno spusti, vsechno hraje, ale asi po minute az dvou mi program ohlasi chybu a spadne. Myslel jsem, ze uz mam tak zamrdany windowsi, tak jsem schodil kompa, nainstaloval windowsi, nainstaloval reloopa, a problem stale pretrvava. Vyzkousel jsem to na pritelkyni pocitaci, a tam to slape uplne v pohode, akorat ma slabsi konfiguraci, tak to je vsechno pomaly. No ja mam na mym computeru minimalni pozadavky na spina, slape normalne rychle, ale po par minutach sam spadne. Proc? Na vsechno reaguje, ale pada. Muze to byt treba tim ze nemam service packy?
2x CITRONIK PD-45 , 1x Reloop IQ2+USB, Reloop spin2!

Lemon
Příspěvky: 44
Registrován: 25 dub 2009 21:17

Re: Reloop spin 2!

Příspěvek od Lemon » 26 pro 2010 14:41

Důležité je, jestli jsi instaloval z original CD, nebo novou verzi softwaru ze stránek výrobce. Nová verze V7.410 (2010) obsahuje ASIO ovladače pro Win 7 (V2.8.40) a na XP to dělá problémy. Já to pořešil samotnou instalací nového softwaru a instalaci ukončil bez instalace ASIO, poté instaloval samotné ASIO ovladače V.2.8.37 pro XP.
U tebe to ale může být spíš nějaký konflikt mezi ovladačema, když ti to na jiným PC chodí. Musíš trochu experimentovat.

HappyMirec
Příspěvky: 6
Registrován: 16 pro 2009 12:58

Re: Reloop spin 2!

Příspěvek od HappyMirec » 29 pro 2010 11:34

No ja mam instalacni cd origo, dostal jsem to v baleni. Mohlo by to byt tim, ze nemam SP2 ve windowsech, kterej uvadi jako minimum pro instalaci. Tak jsem sehnal SP2, nainstaloval ho, a ono mi to zborilo kompa :shock: . Tak jsem sehnal windows 7 a na tom to dela ty samy problemy. Nejspis si musim sehnat jinyho kompa. Nejsem si jistej, ale mam takovej dojem, ze bez asio driveru mi program slapal v poho, ale zase to pak nereaguje na timecode vinyl. No a po nainstalovani mi to zase zacne padat a jde z outu takovy divny zvuk. Podle manualu bych mel prpojit gramofony na IN1, IN2 a vystup do mixu z THRU1 a THRU2, bohuzel nevim cim to je, ale tyhle dva vystupy vubec nereagjou, tak to mam na OUT1 a OUT2. Teda nejde z nich signal, ale strasne hrozny zvuk. No nevim, sem z toho nejakej celej spatnej :(
2x CITRONIK PD-45 , 1x Reloop IQ2+USB, Reloop spin2!

Lemon
Příspěvky: 44
Registrován: 25 dub 2009 21:17

Re: Reloop spin 2!

Příspěvek od Lemon » 29 pro 2010 15:48

Ze své skušenosti ti mohu poradit pouze komplet přeinstal počítače. Mě to po instalaci na systém chodící cca dva roky dělalo taky problémy, zkoušel jsem různé verze ASIO ovladačů ale problém je, jak už tam jednou jsou jiný verze tak se my je nepodařilo dostat ze systému ven. Na čistým systému bez problému na první pokus celá instalace proběhla vpohodě.
Zapojení máš vpodstatě správně IN1 a 2 jsou vstupy pro gramce (CDčka) je u toho přepínač, kterej zapíná phono předzesilovač při použití gramců. Thru výstupy jsou vlastně průchozí od vstupů IN tzn do mixu ti jde nezměněný signál z gramců (je vhodné v softwaru aktivovat tlačítko bypass).Výstupy OUT1 a 2 jsou vlastní výstupy ze zvukovky, ovládané softwarem spin (při vypnutém tlačítku bypass a při použí time code vinylů), do mixu se připojují na NORMÁLNÍ line vstupy.

HappyMirec
Příspěvky: 6
Registrován: 16 pro 2009 12:58

Re: Reloop spin 2!

Příspěvek od HappyMirec » 30 pro 2010 13:31

Pokud jsi cetl vsechno, tak zjistis, ze kompa jsem uplne zformatoval, a problem pretrval. Jestli to spravne chapu, tak po zapnuti bypass v programu, by mi to melo slapat i na THRU?
2x CITRONIK PD-45 , 1x Reloop IQ2+USB, Reloop spin2!

Lemon
Příspěvky: 44
Registrován: 25 dub 2009 21:17

Re: Reloop spin 2!

Příspěvek od Lemon » 31 pro 2010 12:35

Soráč to mi vypadlo.
Přes ty thru výstupy můžeš hnát originální nezměněný signál (zvuk) z gramců na vstupy phono na mixáku. Bypass tlačítko jenom slouží k odepnutí signálu z přenosky při hraní normálního vinylu.
K PC, při startu s připojeným spin rozhraní USBčkem by se ti měl zobrazit ASIO control panel se čtyřmi šavlemi a vedle nich by měl být uveden detekovaný ovladač ASIO a číslo verze, tím je ověřeno správné rozpoznání zvukovky. Jak to vypadá v nastavení kalibrace, máš tam při puštění timecode vinylu sinusovky?

HappyMirec
Příspěvky: 6
Registrován: 16 pro 2009 12:58

Re: Reloop spin 2!

Příspěvek od HappyMirec » 01 led 2011 19:17

Normalne tam mam sinusovku pri kalibraci. Pri spusteni se mi opravdu otevre tabulka se ctyrmi savlemi s IN a OUT a verzi asia ovladacu. Kde najdu to bypass tlacitko? Ovsem stale to neni ten hlavni problem. Nejak mi to neslape s nekterymi komponenty v pocitaci......teda nejspis. Za par dni budu mit novej starej pocitac, tak ho dam do kupy a zkusim to na nem.
2x CITRONIK PD-45 , 1x Reloop IQ2+USB, Reloop spin2!

Odpovědět