Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
ejv
Příspěvky: 48
Registrován: 27 čer 2012 15:39

Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od ejv » 15 črc 2016 21:29

Zdravim, chcem si kupit spominany gramofon reloop rp 7000. Doma mam zvukovu kartu Focusrite scarlett 2i2 a program Traktor Scratch Pro. Chcel by som si k tomu kupit aj timecode vinyl http://www.muziker.sk/native-instrument ... white-mkii . Bude to fungovat ? :oops: vdaka :palec+:

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 161
Registrován: 30 říj 2012 18:12

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od Venti » 15 črc 2016 22:07

Nebude, chyba ti zariadenie ktore dekoduje timecode. Teda samotnu traktor zvukovku.
Napr taketo nieco: http://www.native-instruments.com/en/pr ... cratch-a6/
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

ejv
Příspěvky: 48
Registrován: 27 čer 2012 15:39

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od ejv » 15 črc 2016 22:13

a sakra ... :cry: a ta traktor zvukovka je prepojena s gramcom len pomocou audio kablu ?

edit: neexistuje nejaky hybrid, ktory by v sebe mal aj tu moju scarlett aj traktor zvukovku ? teda mic preampy, line in, 48 fantom, aj ten 'dekoder timecodu' ? :oops:

LIsZ
Příspěvky: 94
Registrován: 24 říj 2011 17:49

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od LIsZ » 16 črc 2016 14:56

Teoreticky by ti to mělo fungovat i na tvojí zvukovce, gramec má i line výstup, a pokud to chceš jen na jeden gramofon tak ti budou stačit i I/O na zvukovce, jen si musíš sehnat kabely na propojení, takže čtyři Cinch a velký mono jack. V traktoru si pak nastavíš vstupy a výstupy, i originál traktor zvukovka v sobě nemá žádný "dekodér" timecodu, je to jen klasická zvukovka, ten timecode signál si dekoduje až přímo Traktor.

ejv
Příspěvky: 48
Registrován: 27 čer 2012 15:39

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od ejv » 16 črc 2016 17:30

preco 4x cinch a mono jack ? nie skor 2x cinch a stereo jack ?

nasiel som ale nieco taketo: you can use only the soundcards that are included in the traktor scratch pro bundle, which are:
audio 4 dj, audio 8 dj, traktor audio 6 and traktor audio 10.

you cannot use any other soundcard with traktor scratch!

da sa pouzit aj obycajny traktor pro v dvs systeme ? alebo je nutny vylucne traktor scratch pro ?

LIsZ
Příspěvky: 94
Registrován: 24 říj 2011 17:49

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od LIsZ » 17 črc 2016 00:20

Potřebuješ stereo vstup a výstup, a tvoje zvukovka má 2 mono vstupy (myslím) a dva mono výstupy, proto 4 kabely. Co vím tak lidi rozchodili Traktor DVS s zvukovkou od Esi, a to není certifikovaná na DVS s Traktorem, teď nevím jestli to byla oficiální neupravovaná verze traktoru, nebo ne, jde o to jestli ti Traktor tvojí zvukovku rozpozná a dovolí přiřadit vstupy a výstupy tak, aby ti to DVS jelo. A DVS jede jen na Scratch Pro verzi.

ejv
Příspěvky: 48
Registrován: 27 čer 2012 15:39

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od ejv » 17 črc 2016 07:59

nasiel som este nieco taketo : https://www.native-instruments.com/foru ... rd.163423/

takze sa to da asi rozbehat len na tej starej verzii 1.0.1 ...


edit: ale zase nasiel som aj nieco taketo: http://djchadg.com/videos

LIsZ
Příspěvky: 94
Registrován: 24 říj 2011 17:49

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od LIsZ » 17 črc 2016 11:43

Tak to by mohlo jet, nejlepší by to bylo vyzkoušet.

ejv
Příspěvky: 48
Registrován: 27 čer 2012 15:39

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od ejv » 17 črc 2016 14:47

hej no len nechcem kupovat zbytocne gramofon, ked to nepojde ..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 161
Registrován: 30 říj 2012 18:12

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od Venti » 18 črc 2016 19:22

ejv, gramofon napojis audio kablami do traktor karty a ta je spojena pocitacom cez USB. Tato karta dekoduje timecode, ktory je na control vinyle. Nemoze Ti to chodit s hociakou zvukovkou, pretoze ta nevie dekodovat signal ktory dostava.
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

ejv
Příspěvky: 48
Registrován: 27 čer 2012 15:39

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od ejv » 18 črc 2016 19:49

Tak ale LIsZ tvrdi, ze az Traktor dekoduje, tak tym padom by to mohlo ist aj s inou kartou nie ?

Uživatelský avatar
nema.dj
Příspěvky: 605
Registrován: 20 čer 2010 00:17

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od nema.dj » 18 črc 2016 22:39

zvukovky pre DVS su trosku ine ako klasicke zvukovky co su na domace kino ..... princip je na A/D+D/A prevodniku s moznostou nastavenia vstupu na signal z prenosky (nutnost predzosilnovaca) alebo linkovy vstup (bez predzosilnovaca) ..... princip je jednoduchy ... analogovy signal z TC ide do zvukovky ...spracuje sa do digitalnej formy, softver ho analyzuje, dekoduje do svojho algoritmu, podla neho spracuje track a v digitalnej forme ho posle naspat do zvukovej karty, ktora ho prevedie opat na analogovy signal a posle na vystup ... ten sa potom pripaja na mix ako vstup a na sabli mas zvuk ako by si hral z hocijakeho playera a klasickeho CD ... kedze nie vsetky komercne viackanalove zvukove karty maju tutu moznost, preto su na to DVS prevodniky i ked v podstate je to viackanalova zvukova karta ale so svojim specifickym urcenim ... potom uz len zvazit soft a varabilitu ...serato nerozchodis s nicim inym ako od Rane (resp. jedna lastovicka sa objavila od Denon-u).... Traktor fakci na svojej platforme ale da sa na nu prisposobit aj Virtual DJ
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

LIsZ
Příspěvky: 94
Registrován: 24 říj 2011 17:49

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od LIsZ » 19 črc 2016 23:09

Tak to se pak sory za mylné info. Myslel jsem, že jde jen o to dostat signál do softu a zpátky.

ejv
Příspěvky: 48
Registrován: 27 čer 2012 15:39

Re: Reloop rp 7000 + focusrite scarlett 2i2

Příspěvek od ejv » 20 črc 2016 07:15

tak ale tu sa pise ze to rozbehal https://www.native-instruments.com/foru ... rd.163423/
tak asi je nieco na tom pravdy :oops:

Odpovědět