Reloop Mixage Controll vs. MK4 vs. BCD-3000

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
frenklino

Reloop Mixage Controll vs. MK4 vs. BCD-3000

Příspěvek od frenklino »

Zdravím, chcel by som aby ste mi poradili, ktorý z týchto troch vás najviac oslovil.
Mne sa najviac pozdáva Reloop. Zatiaľ som mal možnosť vyskúšať Numark Omni Controll, bola to paráda aj čo sa týka veľkosti a váhy. Mal by to byť controller na domáce hranie poprípade menšie akcie :)
Ďakujem

Reloop Mixage Controll
http://www.notape.net/product/show_product/23004264
Hercules Dj Console MK4
http://www.notape.net/product/show_product/23002852
Behringer BCD 3000
http://www.notape.net/product/show_product/401670
Numark Mixtrack PRO

crewy

Re: Reloop Mixage Controll vs. MK4 vs. BCD-3000

Příspěvek od crewy »

ja bych to upřesnil na vyber mas jen ty dve, prvni a posledni, reloopa urco namapujes v traktoru, u BCD 3000 bys mel taky(zda se me ze BCD2000 nesly namapovat jogy v traktoru) u reloopu zas nemas zvukovku u BCD jo, takze asi ten BCD vychazi nejlip(jako ze jen zapojis a hrajes)

mrhicash

Příspěvek od mrhicash »

a co mixtrack pro od korga?
Traktor scratch A6, 2* Technics SL-1210 MK2, Mixtrack pro, Behringer MS40, Axiom 61, Audio 2 DJ

crewy

Příspěvek od crewy »

mixtrack pro dela numark a ne korg

frenklino

Příspěvek od frenklino »

Takže Reloop nemá zvukovku ? :/
Na koľko by vyšla takáto zvukovka ?
Numark Mixtrack PRO

crewy

Příspěvek od crewy »

je to controler edice. zvukovka mno da se rict ze muzes pouzit 5.1 co mas na PC nebo notebooku ale kvalita nic moc a co ke kontrolerum se kupuje tak je audio 2 Dj od NI. ale cca 2600,- takze ti zbyva bud si priplatit k reloopu nebo koupit BCD 3000 nebo ten Numark Mixtrack Pro

frenklino

Příspěvek od frenklino »

Práve hrám na Numarku Omni Controll, tak asi zvolím ten Mixtrack Pro, keďže som nadmieru spokojný. Ďakujem za pomoc
Numark Mixtrack PRO

Eaon

Příspěvek od Eaon »

Ahoj, vhodnější topic sem nenašel, tak to napíšu sem.

Chtěl bych hrát z notebooku + s tímto zařízením "Reloop Mixage Controll"

Jde mi o to, že jsou dvě verze, se zvukovkou a bez zvukovky. Jsem v tomhle amater, tak je to možná blbá otázka, ale kdybych koupil verzi bez zvukovky, fungovalo by to vůbec?

V notebooku mám zvukovku realtek hd audio 5.1

Díky za odpovědi

R3sidento

Příspěvek od R3sidento »

Eaon píše:Ahoj, vhodnější topic sem nenašel, tak to napíšu sem.

Chtěl bych hrát z notebooku + s tímto zařízením "Reloop Mixage Controll"

Jde mi o to, že jsou dvě verze, se zvukovkou a bez zvukovky. Jsem v tomhle amater, tak je to možná blbá otázka, ale kdybych koupil verzi bez zvukovky, fungovalo by to vůbec?

V notebooku mám zvukovku realtek hd audio 5.1

Díky za odpovědi
No jasně ze to bude fungovat i bez zvukovky, jinak by to ani nevyráběly :D

Ale ze zvukovkou je to lepší :)

Eaon

Příspěvek od Eaon »

dobrá :) a ještě poslední věc, rozdíl mezi midi a mixem? chtěl bych se na tom naučit míchat sety, doteď jsem to dělal jen přes traktor studio :D

R3sidento

Příspěvek od R3sidento »

Eaon píše:dobrá :) a ještě poslední věc, rozdíl mezi midi a mixem? chtěl bych se na tom naučit míchat sety, doteď jsem to dělal jen přes traktor studio :D

Stručně.
MIDI kontroléry jsou zařízení určená výhradně k ovládání počítačových programů na mixování hudby (např Traktor, Serato, VDJ, atp...) nebo pro ovládání produkčního software (Ableton, Cubase, Cakewalk, …). MIDI kontroléry nelze používat samostatně bez počítače!

V podstatě takový dálkový ovladač pro SW ktery ti běží na PC.

Mix
----
Mixážním pult je zařízení, které disponuje minimálně dvěma vstupy a minimálně jedním výstupem, přičemž signál každého vstupu je možné v libovolném poměru přesměrovat do kteréhokoliv výstupu. Maximální počet vstupů i výstupů je teoreticky neomezený, prakticky je omezen pouze velikostí zařízení a předpokládaným způsobem využití.

Eaon

Příspěvek od Eaon »

díky moc za odpověď. vystihla přesně to, co od toho požaduju - míchat pomocí kontroleru program v PC. a ještě snad poslední věc, proč je lepší koupit tu s tou zvukovkou? bude to mít zřejmě lepší zvuk.

R3sidento

Příspěvek od R3sidento »

Eaon píše:díky moc za odpověď. vystihla přesně to, co od toho požaduju - míchat pomocí kontroleru program v PC. a ještě snad poslední věc, proč je lepší koupit tu s tou zvukovkou? bude to mít zřejmě lepší zvuk.
Takže dle mě je lepší aby si koupil DJ MIDI kontroler, který v sobě již má integrovánu zvukovou kartu. Pokud má mixážní konzole integrovánu zvukovou kartu, jsou na kontroléru vždy i konektory pro připojení reproduktorů, sluchátek a mikrofonu. Můžeš tak ve sluchátkách poslouchat skladbu, kterou chcete pustit, za tím co v reproduktorech Vám hraje aktuální skladba (odposlech).

Pokud se rozhodneš pro nákup kontroléru, který v sobě nemá zvukovou kartu, doporučuji na PC ze kterého budeš míchat zvukovou kartu, která má alespoň čtyři výstup (2x stereo) aby bylo možné připojit reproduktory i sluchátka současně, nebo budeš muset koupi externí zvukovku. Ujisti se zda tvůj PC má dostatek volných USB portů pro případné připojení kontroléru, zvukové karty a případně dalších zařízení (myš, externí HDD, Flash disk, ...)

Eaon

Příspěvek od Eaon »

http://www.dj-obchod.eu/digital-dj-bund ... V%7Creloop chci si pořídit tohle, splňuje to co jsi popsal? :)

R3sidento

Příspěvek od R3sidento »

Eaon píše:http://www.dj-obchod.eu/digital-dj-bund ... V%7Creloop chci si pořídit tohle, splňuje to co jsi popsal? :)
To co jsi poslal ty je opravdu jen základ ale může bejt, má to ale externí zvukovku,...

Odpovědět