Reloop Digital Jockey - podsvícení tlačítek

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Dyron

Reloop Digital Jockey - podsvícení tlačítek

Příspěvek od Dyron »

Ahoj, chci se zeptat, jestli je normální že u tohoto kontroleru jakoby poblikává občas to podsvícení tlačítek? U každého softu se to chová tak trochu jinak. Třeba u Traktor 3LE tlačítko pro monitor decku A rozvítí a svítí, ale třeba u decku B se rozsvítí a jemně poblikává, nebo tlačítko play svítí, ale třeba pohnu crosfaderem a začne jemně blikat...Jinak kontroler ovládá uplně normálně bez problému...Díky

Azu

Re: Reloop Digital Jockey - podsvícení tlačítek

Příspěvek od Azu »

To je naprosto normální, záleží na programu jaké zasílá zpět kontroléru MIDI instrukce a podle toho se nějaká tlačítka rosvítí nebo taky žádná
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Cheater

Příspěvek od Cheater »

Azu píše:To je naprosto normální, záleží na programu jaké zasílá zpět kontroléru MIDI instrukce a podle toho se nějaká tlačítka rosvítí nebo taky žádná
A je nějaká možnost to nastavit? Mám právě problém, že mi nesvítí (až na žárovky u pitchu a tlačítka load A a B) vůbec nic. Díky za odpověď.

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

jaký používáš software? PProvádí se to MIDI RX příkazy (např. v Traktor pro jsou to output->LED)
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

dandie

Příspěvek od dandie »

DjMatisS píše:jaký používáš software? PProvádí se to MIDI RX příkazy (např. v Traktor pro jsou to output->LED)
kde ze tam najdu to output a LED?dik

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

takze... Nejdriv bych se zeptal, jestli sis mapoval kontroler sám, nebo jestli máš stažený mapper.

V Traktor PRO je důležité abys měl zaplý vstup i výstup midi.
Preferences -> MIDI Setup - >
Je tam Input a output tak u obojího musíš mít křížek před svým kontrolerem.
Pokud se po zapnutí midi výstupu LEDky nerozjedou, přejdi do MIDI Mapping.
Každou událost, při které se maji rozsvecet LEDky duplikuj a duplikované položce dej "Ineraction mode" na "Output". Pak ze seznamu midi not vyberes CC číslo podle manuálu ke kontroleru. V manuálu by měly být napsány i hodnoty, které přiřadíš do "MIDI Range". To je asi vše, podotýkám, že jsem takto mapoval především BCD3000, ale princip je podle mne stejný.

dandie

Příspěvek od dandie »

DjMatisS píše:takze... Nejdriv bych se zeptal, jestli sis mapoval kontroler sám, nebo jestli máš stažený mapper.

V Traktor PRO je důležité abys měl zaplý vstup i výstup midi.
Preferences -> MIDI Setup - >
Je tam Input a output tak u obojího musíš mít křížek před svým kontrolerem.
Pokud se po zapnutí midi výstupu LEDky nerozjedou, přejdi do MIDI Mapping.
Každou událost, při které se maji rozsvecet LEDky duplikuj a duplikované položce dej "Ineraction mode" na "Output". Pak ze seznamu midi not vyberes CC číslo podle manuálu ke kontroleru. V manuálu by měly být napsány i hodnoty, které přiřadíš do "MIDI Range". To je asi vše, podotýkám, že jsem takto mapoval především BCD3000, ale princip je podle mne stejný.
no mam stažený mapper,jinak vse funguje jak ma(myslim tim prirazeny funkce z traktora ke konzoli)...ja pouzivam spis traktor 3.4 nebo LE...jinak uz se mi to tak nak podarilo porosvicet :) ale mel bych jinou otazku jak nastavit aby sla hudba do repraku a ne jenom do sluchatek??mozna je to tim ze jsem k tomu zapojil obycejny repraky od kompu..muzu k tomu zapojit obycejny repraky nebo musi bejt necim specificky??moc ti děkuju za zájem pomoci :) (podotykam ze jsem absolutni zacatecnik a beru to spis jako zabavu na doma)

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

o repro nejde. Vždy jde o zvukovou kartu. Chce to alespoň 4 kanály (tj. 2 stereo) Na kanál 1/2 se nastaví master(výstup do repro) a na kanál 3/4 se nastaví výstup na sluchátka (monitor nebo cue, říká se tomu ruzne)
V traktorech je to Souncard setup (myslim) Tam je audio routing ->
Master a Monitor Output.

Pokud máš jen integrouvanou stereo zvukovku, pujde ti to jen do repro.

dandie

Příspěvek od dandie »

DjMatisS píše:o repro nejde. Vždy jde o zvukovou kartu. Chce to alespoň 4 kanály (tj. 2 stereo) Na kanál 1/2 se nastaví master(výstup do repro) a na kanál 3/4 se nastaví výstup na sluchátka (monitor nebo cue, říká se tomu ruzne)
V traktorech je to Souncard setup (myslim) Tam je audio routing ->
Master a Monitor Output.

Pokud máš jen integrouvanou stereo zvukovku, pujde ti to jen do repro.
Takže si k Reloop digital jockey s integrovanou zvukovkou musim koupit jeste jinou zvukovku?? :surprised2:

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

ah, pardon. Jsem přehlídnul, že máš interface edition.
Samozřejmě, že zvukovka v Reloopu booohatě stačí.
Nastav si to tak jak jsem napsal
Ještě jednou se omlouvám, nějak mi to vypadlo xD

dandie

Příspěvek od dandie »

DjMatisS píše:ah, pardon. Jsem přehlídnul, že máš interface edition.
Samozřejmě, že zvukovka v Reloopu booohatě stačí.
Nastav si to tak jak jsem napsal
Ještě jednou se omlouvám, nějak mi to vypadlo xD
tak přesně tak to mam nastaveny a sluchatka hrajou a repraky nic ...tak to bude asi tema reprakama ktery jsou teda stary a laciny ...tak stejne budu muset koupit jiny..tak dik moc

Odpovědět