RANE SERATO ITCH + kontrolery
RANE SERATO ITCH + kontrolery
Mám dotaz, kdo používáte ITCH soft od Rane, celkem by mě zajímala taková teoretická situace, mít připojený dva midi kontrolery (např. 2x VCI-300, nebo VCI-300 + Novation Twich apod) - jak by to fungovalo, resp. zda-li by to bylo možné tak používat? Dali by se díky takto připojeným dvoum dvou-kanálovým kontrolerům ovládat až 4 decky? Podporuje tento software 2 midi kontrolery připojené současně? Zkoušel to někdo?
Vycházím z hypotézy, že se 2 současně připojenýma kontrolerama by neměl být problém, když existuje jen samotný ovladač na efekty od Vestaxu, ale ten ovládá samozřejmě něco jiného než ty dva decky..

Re: RANE SERATO ITCH + kontrolery
teoreticky by to malo fungovať. Itch má podporu midi mapovania. Problém by mohol nastať ak by si zapojil 2 itch certifikated konzoly a bili by sa ovládače navzájom. Neviem ako presne funguje itch,ale ja ako poznám firmu serato,tak pochybujem že sa tam bude dať nastaviť výstup,že ktorú konzolu by si použival ako hlavný aj s výstupom master,atď a ktorý len ako midi ovládač. Podľa mňa by to dosť blblo. Ale ak by si napojil napr itch certifikovanú konzolu a napr evolution uc33,ktorú by si použil ako mixák na 3 a 4 deck a napr 2xdenon dnsc2000 na ovládanie deckov, tak by to malo určite fungovať. Píšem iba teoreticky,neviem ako by to pracovalo v praxi.
Chlapi, v tomhle topicu je tolik dezinformace, že jsem se musel zaregistrovat.
Prvně jen drobnost - ITCH není software od Rane ale do Serato
Za druhé na ITCH nejde připojit dva midi kontroléry, akorát se to povedlo nějakým nadšencům s Numark NS7 a s Twitchem, ale to je vyjímka (vygooglete si to). A ITCH rozhodně neumožňuje midi mapování - ITCH je dělaný jen na ty kontrolery, které podporuje a které jsou vypsány ja jeho webových stránkách jako certifikované.
Takže přidáním dalšího kontreleru se ITCH nerozšíří ze 2 na 4 decky
Pokud chceš kombinovat více midi zařízení, tak si pořiď Traktor a namapuj si to sám dle libosti.
Pokud chceš používat midi kontroler bez nastavování a hrabání se v konfiguraci pořiď si ITCH a příslušný kontroler.
Prvně jen drobnost - ITCH není software od Rane ale do Serato

Za druhé na ITCH nejde připojit dva midi kontroléry, akorát se to povedlo nějakým nadšencům s Numark NS7 a s Twitchem, ale to je vyjímka (vygooglete si to). A ITCH rozhodně neumožňuje midi mapování - ITCH je dělaný jen na ty kontrolery, které podporuje a které jsou vypsány ja jeho webových stránkách jako certifikované.
Takže přidáním dalšího kontreleru se ITCH nerozšíří ze 2 na 4 decky
Tak to by bohužel vůbec nešlo ani jedno z toho co tady vypisuješ. Možná si to pleteš se Scratch Live ,kde jde midi jakž takž mapovat, ale tohle by nešlo ani se SSL, protože decky lze ovládat jen a pouze přes control tone (vinyl/CD) nebo přes vybraná HID rozhraní.Ale ak by si napojil napr itch certifikovanú konzolu a napr evolution uc33,ktorú by si použil ako mixák na 3 a 4 deck a napr 2xdenon dnsc2000 na ovládanie deckov, tak by to malo určite fungovať. Píšem iba teoreticky,neviem ako by to pracovalo v praxi.
Pokud chceš kombinovat více midi zařízení, tak si pořiď Traktor a namapuj si to sám dle libosti.
Pokud chceš používat midi kontroler bez nastavování a hrabání se v konfiguraci pořiď si ITCH a příslušný kontroler.
http://www.soundcloud.com/RudyK
aha,tak som sa asi mýlil,ale niekde som čítak aký je rozdiel medzi serato intro a itch a písali,že intro je orezaná verzia a nedá sa tam nič mapovať,narozdiel od itchu. Tak som myslel,že cez itch sa dá midi mapovať hocčo,ako cez SSL. Ak som napísal blbosti,tak sorry. Logika mi vravela,že to pôjde.
Právě to se mi zdá divné, někde na internetu jsem našel lidi, kteří k ITCHi měli připojený např. VCI-300 a zároveň efektový kontroler VFX-1. Právě proto mě napadla ta myšlenka, že Itch podporuje více kontrolerů zároveň, praktickou zkušenost s tím ale samozřejmě nemám, a právě proto se na to ptámRudy píše:

To je pravda ale VFX-1 je kontroler pouze pro ovládání efektů. Vestax ho vymyslel jako doplněk k VCI300 protože ten efekty ovládat neuměl. A to je bohužel vše. Ještě se šušká že se chystá od Numarku malej kontroler na ovládání SP6 sample playeru.
Vše co funguje najdež zde:
http://serato.com/itch/hardware
Akorá ten VFX tam není.
Vše co funguje najdež zde:
http://serato.com/itch/hardware
Akorá ten VFX tam není.
V pohodě, já jsem tě nechtěl nějak mentorovat, jen jsem chtěl vše uvést na pravou míru, aby si EVO náhodou nekoupil nějaký drahý kontroler a pak zjistil že to vůbec nefunguje jak si představoval.piatro píše:aha,tak som sa asi mýlil,ale niekde som čítak aký je rozdiel medzi serato intro a itch a písali,že intro je orezaná verzia a nedá sa tam nič mapovať,narozdiel od itchu. Tak som myslel,že cez itch sa dá midi mapovať hocčo,ako cez SSL. Ak som napísal blbosti,tak sorry. Logika mi vravela,že to pôjde.
Zrovna teď taky vybírám novou midi konzolku a tak to mám všechno našprtaný

Tak mě by se celkem líbila vci-380, ale jednoduše se mi nechce platit tu cenu
A protože jsem zvyklý na velkou variabilitu u VirtualDJe tak jsem hledal jaké alternativy zapojení existují u Serata :wink2:

Aha, no já na VCI-380 zrovna šetřím
Chtěl jsem původně VCI-400, ale ale jsem Seratista a nechce se mi přecházet na Traktor. Na VCI-380 se mi libí ty pady, jednoduchost a samostatnej mixák. Beru to tak že čas kterej bych u Traktoru trávil midi mapováním VCI400 (a že jsem se s tím jednu dobu docela bavil) strávím u 380ky experimentováním s těma padama