Propojeni prehravacu s PC pomoci "Virtual Dj" nebo "Tractor"

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
DJ Axel

Propojeni prehravacu s PC pomoci "Virtual Dj" nebo "Tractor"

Příspěvek od DJ Axel »

Zdar musicians ;)
Jsem zacatecnik s djingem. Co se tyce hudby, tak to urcite ne, ale s cistym hranim na opravdovych strojich zacinam ;) Mam otazku ohledne hrani pres pripojeni pc.
Mohli byste mi prosim nekdo poradit jak propojim treba cdj 400 s pocitacem pomoci programu Virtual DJ?? (jaky kabel atd...) Nebo pomoci Tractoru.. Ten ted nemam nainstalovany, ale kdyztak muzu nainstalovat. Hral jsem na cdj 400 jednou a sahnul jsem si i na cdj 1000.. Na vypalovani cd moc nejsem, tak bych potreboval vedet jak to je s pripojenim notebooku ;)
Predem dekuju za odpoved :P

Bye DJ's

Axel

VIktor

Re: Propojeni prehravacu s PC pomoci "Virtual Dj" nebo "Tractor"

Příspěvek od VIktor »

No asi bych si nedal do nicku DJ, nevlezl na tohle fórum a s tím samým nickem se ptal na takovou věc.

K CDJ 400 dostaneš program od Pioneeru ale nic ti nebrání použít třeba ten Tracktor.
Připojíš přehrávač USB Kabelem k PC (Případně ještě do sítě).
V Programu nastavíš zvukovku (Nejlépe tu integrovanou v CDJ).
A už si jen doladíš ostatní prkotiny :)

NEBO! je tu druhá cesta - Přečteš si topic v kterém je všechno tohle popsaný lépe a který tu byl na fóru dříve než jsi položil stupidní dotaz.

Za chvíly se tu ukáže ToLa a předvede ti tu odpověď kterou si zasloužíš.

PS: Play a Cue je dole nalevo přehrávače, CD strkáš zepředu a kabely připojíš z druhé strany. Jako chyták daly USB vstup zvrchu přehrávače.

Azu

Příspěvek od Azu »

Program k nim není dodáván žádný to jen k MEP7000.

Přehrávače připojíš k počítači jen USB kabelem nic víc, cinch kabely z přehrávačů jsou stále normálně v mixáku. Před připojením k počítači nainstaluj ASIO ovladače co jsou na CD k přehrávačům, pak připojíš přehrávače a je hotovo, v počítači se ti objeví nová zvuková karta a tu pak zvolíš v tom dj programu. Instalace je mimo jiné popsána v manuálu včetně obrázků.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DJ Axel

Příspěvek od DJ Axel »

Dekuju za odpoved, i kdyz sis mohl nechat ty poznamky. Promin, ale popisovat mi kam se strkaj kabely a kde je CUE bod opravdu nemusis!! A nenarazej na to, ze mam v nicku DJ, kdyz me neznas a vubec nevis co delam s hudbou. To me mohlo napadnout, ze odpoved bez povrchnich kecu fakt nedostanu =D :S
VIktor píše:No asi bych si nedal do nicku DJ, nevlezl na tohle fórum a s tím samým nickem se ptal na takovou věc.

K CDJ 400 dostaneš program od Pioneeru ale nic ti nebrání použít třeba ten Tracktor.
Připojíš přehrávač USB Kabelem k PC (Případně ještě do sítě).
V Programu nastavíš zvukovku (Nejlépe tu integrovanou v CDJ).
A už si jen doladíš ostatní prkotiny :)

NEBO! je tu druhá cesta - Přečteš si topic v kterém je všechno tohle popsaný lépe a který tu byl na fóru dříve než jsi položil stupidní dotaz.

PS: Play a Cue je dole nalevo přehrávače, CD strkáš zepředu a kabely připojíš z druhé strany. Jako chyták daly USB vstup zvrchu přehrávače.

iceSee

Příspěvek od iceSee »

Axel : Ono kdyz bys nebyl linej, pouzijes funkci hledat a odpoved tu najdes v nekolika diskuzich.
Nebo jeste jinak, rozkliknu si vlakno DVS a midi kontrolery(kam mimohodem patri i tohle, nechapu umisteni do vseobecna diskuze) a hned na prvni strance je topic "Pioneer CDJ 400 vs VDJ vs HID prvni dojmy". Procist si to a pripadne vznest dotaz tam, nez zasirat forum dalsi diskuzi o hovne.
soundcloud.com/stanleydevito

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

VIktor píše:

:lol: :lol: :lol: :lol:

DJ Axel

Příspěvek od DJ Axel »

iceSee píše:Axel : Ono kdyz bys nebyl linej, pouzijes funkci hledat a odpoved tu najdes v nekolika diskuzich.
Nebo jeste jinak, rozkliknu si vlakno DVS a midi kontrolery(kam mimohodem patri i tohle, nechapu umisteni do vseobecna diskuze) a hned na prvni strance je topic "Pioneer CDJ 400 vs VDJ vs HID prvni dojmy". Procist si to a pripadne vznest dotaz tam, nez zasirat forum dalsi diskuzi o hovne.
Jop uznavam, ze jsem tu mohl nejdrive patrat ;) No i to ze sem napisete, kde to tady najdu mi pomuze. Jsem dost zaneprazdneny, tak diskuze o hovne urcite k necemu bude :P
Nicmene, radsi se uz ptat nebudu :D

Azu

Příspěvek od Azu »

Osobně tady dost lidí nechápu a rozum mně to už nepobírá, ale snažím se to už ani moc neřešit a ignorovat.
Zcela logické mně přijde zeptat se na něco až v případě, že sem to vyzkoušel třeba i podle návodu a nedaří se mně to zprovoznit a zeptám se, ale poslední dobou to jsou dotazy jak co zapojit ještě dřív než mam techniku vůbec doma a nebo i tvůj dotaz mně přijde na stejné úrovni, protože nechápu co potřebuje někdo poradit na tom se zapojením USB kabelu mezi přehrávačem a počítačem a přečíst si to co se mu bude objevovat na monitoru. Opravdu tomu nerozumim

EVO

Příspěvek od EVO »

zcela souhlasim s AZUem. Já už se ani tomu ToLovi nedivim, že občas vypruzuje, protože někdy je to už fakt síla

DJ Axel

Příspěvek od DJ Axel »

Azu píše:Osobně tady dost lidí nechápu a rozum mně to už nepobírá, ale snažím se to už ani moc neřešit a ignorovat.
Zcela logické mně přijde zeptat se na něco až v případě, že sem to vyzkoušel třeba i podle návodu a nedaří se mně to zprovoznit a zeptám se, ale poslední dobou to jsou dotazy jak co zapojit ještě dřív než mam techniku vůbec doma a nebo i tvůj dotaz mně přijde na stejné úrovni, protože nechápu co potřebuje někdo poradit na tom se zapojením USB kabelu mezi přehrávačem a počítačem a přečíst si to co se mu bude objevovat na monitoru. Opravdu tomu nerozumim
Jo chapu tvuj nazor. Ale neni to uplne tak jak si predstavujes. Jasne, zadavam tady otazku, ktera je jednoducha az to boli :D ale potreboval jsem to rychle nejak zjistit abych o tom mel aspon nejakou predstavu. Ja nemam doma techniku a ani neplanuju mit. Mam jen moznost prijit do jednoho klubu a zahrat si na prehravace, ktere maji. Ty jsou bez manualu, bez sluchatek, bez usb atd. Takze me to zajimalo jak se to zapoji. Zkuste pochopit, ze nemam s tou technikou ani hranim moc moznosti a jsem zatim v hodne omezenem prostoru ;)
Jen cerpam informace a snazim si to ulehcit tim, ze se zeptam, nez abych to tu hledal ;)
Takze ted vim: ze to pripojim pomoci USB a lepsi bude to sjednotit s Tractorem. Jen mi trochu ted vrta hlavou jedna vec :D --- upozornuju: dalsi stupidni dotaz--- :D pripojim z usb do usb => ale přehravace jsou dva.. Do kteryho? Jakym zpusobem se propoji obadva s pocitacem a programem. (Hele fakt jsem se s tim nikdy nesetkal.. Muzu si to klidne povypalovat a nahrat na flash disky, ale pres pc je to jina - a vazne nevim jaka:P )

Diky za pochopeni ;)

Ps: Kdyztak staci tip na tema ve foru ;)

VIktor

Příspěvek od VIktor »

"pripojim z usb do usb => ale přehravace jsou dva.. Do kteryho? Jakym zpusobem se propoji obadva s pocitacem a programem."

No přes USB zapojíš oba. Jeden přehrávač = jeden deck.
Ale v tvý situaci bych si snad raději udělal ty CD. Přeci jen to chce mít odzkoušený doma. Aby jsi nepřišel do klubu a ono ti to nefungovalo :)

DJ Axel

Příspěvek od DJ Axel »

VIktor píše:
No přes USB zapojíš oba. Jeden přehrávač = jeden deck.
Ale v tvý situaci bych si snad raději udělal ty CD. Přeci jen to chce mít odzkoušený doma. Aby jsi nepřišel do klubu a ono ti to nefungovalo :)
Z toho vyplyva ze potrebuju 2 stejny USB kabely.. docela dulezitej detajl.. :D
Jo ja pocitam s tim, ze si cedecka budu vypalovat.. ale radsi bych hral rovnou z pocitace (aspon do budoucna). Ja si to na miste jeste stihnu ozkouset, jestli to bude fungovat nebo ne ;)

Azu

Příspěvek od Azu »

V podstatě pokud na to na místě nemáš alespoň dvě hodiny času na zapojení a zprovoznění, tak se tím ani nezabývej, protože za kratší dobu než za 1h to na začátku nemáš šanci nikdy zprovoznit.

DJ Axel

Příspěvek od DJ Axel »

Azu: Jasny, s tim uz si kdyztak pohraju ;)

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

azu ma opet pravdu..zapojeni chce cas..me to trva cca 20 minut a to mam vse nastavene jak potrebuju a jen zapojim kabely a nastartuju soft..pripadne si nastavim mikrofon a zapojim sluchatka..obcas se ale stane ze musim trochu rypat do nastaveni a tudiz mi to vezme dalsi cas..nedokazu si predstavit prijit nekam a neco neznameho zapojovat..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Odpovědět