Proč?
Proč?
Ahojte dneska jsem při práci přemejšlel proč si někdo koupi MIDI- Nechápu to to nemá s dj ingem nic společnýho. Proč? Podle mě to je hračka dobrá ale prostě nejvíc mě na djingu táhne ta krása pěkne postupně si schromažďovat vinyly prostě láska a koníček v jednom
Tyhle midi to je podle mě uplně něco jinýho než djing. Postavte člověka kterej hraje na midi před gramec a nesrovná si kravatu. Mě by prostě jen zajímalo co na tom lidi tak táhne. Chápu že je doba píča- a že každej chce včechno hnedka, že smáčknout SYNCH je jendonuši než měsice kombit pár desek. Mám pocit že za chvíli klasicky dj-ové totálně vymizí... je to smutné...

Re: Proč?
nepomýlil si si sekciu? Všeobecná diskuze
ale k veci, podla mňa to zbytočne riešiš, proste je to tak a inak to nebude. už som viac ráz sem písal, že mne to dáva viac možností ako "len" gramce.
ale ako to tu poznám, táto téma bude riadne zaplnená rôznymi príspevkami.
a samoška, drvivá väčšina bude očierňovať MIDI-čkárov a konzolistov.
ale mne to už nič nespraví , len sa na tom budem asi smiať
ale k veci, podla mňa to zbytočne riešiš, proste je to tak a inak to nebude. už som viac ráz sem písal, že mne to dáva viac možností ako "len" gramce.
ale ako to tu poznám, táto téma bude riadne zaplnená rôznymi príspevkami.
a samoška, drvivá väčšina bude očierňovať MIDI-čkárov a konzolistov.

ale mne to už nič nespraví , len sa na tom budem asi smiať

Když se vám MIDI nelíbí tak ji neodsuzujte... mnoho lidí využije MIDI i mnohem jinak než pitomý sync a bum bom to tam.. takový set hooodně brzo poznáš co je jen sync a přechod... DJing je podle tvého příspěvku tedy jenom o tom srovnat dva vinyly ?? A to jakože KAŽDÝ kdo má midi kontorlér dneska zaručeně neumí srovnat desky ??
Aby jsis nezačal trochu protiřečit... asi jsi to nemyslel uplně na každého kdo má midi ale byl jsi prostě nasraný na moderní mládež, která si koupí plechovku za pár šušňů a postahuje tracky a už se všude cpou...
Proč??
Toť otázka.. tohle nikdy nevyřešiš, jelikož je to každého postop k dané věci a každý to řeší po svojem... já nejsem proti midi, nejsem proti gramo setům, nejsem proti playerům ani proti liveactu ale JSEM proti těm co nemají páru co to znamená udělat dobrou selekci a neumí plynule/harmonicky přejít mezi trackama... každý má svůj styl ale sync a "šavle" přechod je pro amatéry co se učí selekci.
Nikdo ti neodpoví zda je to dobré nebo špatné, jelikož si budeš stále myslet že je to špatné a jiných názor asi nebudeš respektovat a pokud ano, tak si jeden z těch normálních lidí
Peace
Aby jsis nezačal trochu protiřečit... asi jsi to nemyslel uplně na každého kdo má midi ale byl jsi prostě nasraný na moderní mládež, která si koupí plechovku za pár šušňů a postahuje tracky a už se všude cpou...
Proč??
Toť otázka.. tohle nikdy nevyřešiš, jelikož je to každého postop k dané věci a každý to řeší po svojem... já nejsem proti midi, nejsem proti gramo setům, nejsem proti playerům ani proti liveactu ale JSEM proti těm co nemají páru co to znamená udělat dobrou selekci a neumí plynule/harmonicky přejít mezi trackama... každý má svůj styl ale sync a "šavle" přechod je pro amatéry co se učí selekci.
Nikdo ti neodpoví zda je to dobré nebo špatné, jelikož si budeš stále myslet že je to špatné a jiných názor asi nebudeš respektovat a pokud ano, tak si jeden z těch normálních lidí

Peace
Vztekaji se jen zdejsi zacatecnici, kteri si hned po koupi konzoli mysli, ze jim svet lezi u nohou a nahle zjisti, ze o ne nikdo nema zajem. Toto vsak neni ciste problem jen midi DJs... Vyspeli DJs a producenti toto vazne neresi. Kamos ted hral treba na Elektre s Paulem Mojo a hral tam ciste z notasu. Dalsi priklad muze byt treba Deadmau5 (Ableton+Xone3D), nevsiml jsem si, ze by zrovna brecel. Vyvoj sceny sledujici jiz dlouho a ja osobne si myslim, ze o uspechu nebo neuspechu DJe bude rozhodovat jeho produkce a to jak ji umi zpropagovat.b.bounce píše:Ještě bych chtěl dodat že totálně nechápu jak se nějak midi "dj" múže vztekat že ho nenechaj nikde zahrát... to rovnou může nastahovat sety a pustit je lidem...
Proste vse je dnes jinak. Technickou stranku michani (predevsim srovnavani BPM) jiz dnes spousta lidi (kluberu, promoteru) tolik neresi. Abych byl uprimny, tak i ja jsem premyslel nad otazkou, co je v oblasti DJingu cheating a co ne.
Kdyz uz tu resite MIDI, tak to muzete resit i dnesni CD playery. Jakmile vam CD player rekne BPM, tak uz neni co resit. Kdyz uz vam to jede stejne rychle, tak srovnat a udrzet fazi neni vubec problem. Z tohoto pohledu maji gramce jeste jednu (ne)peknou vec, proste jakmile do toho drbnete vic nez jste chteli (obcas se stane i velkym mistrum), tak se vam mix rozjede jak zip u kalhot pred sexem.
Takze z pohledu z meho predesleho odstavce vypliva, ze jediny skutecny DJing by byl na gramcich. Ted jsme se dostali k gramcum. Jak zahrat nejlepsi set? Podle me z Abletonu (zduraznuji, ze nejsem Abletonista). Takovy set proste nemate sanci na gramofonech (ani playerech) zahrat. Proste tyto pristroje nemaji takove moznosti a i hrani na nich neni tak rychle (jednoduche) jako v Abletonu. Tato stranka veci muze zajimat tak maximalne nas a to je cele.
Kdyz postavim napriklad vedle sebe gramce vs ableton, tak vsichni vime, s cim z tohoto vyberu se da zahrat lepsi set a z ceho to bude tezsi. Bude to vsak zajimat vetsinu kluberu? Oceni kluberi vice technickou narocnost setu nebo spise jeho vysokou kvalitu? Ma zkusenost rika, ze kluberi uprednostni druhou variantu (to byl take jeden z duvodu, proc momentalne s gramcu hraji minimalne). Ano souhlasim, z urciteho pohledu je to vazne na kokot, ale je to proste tak a ja s tim nic neudam, takze se tim neminim ani trapit ...
Nakonec jsem tedy toto tema zcela prestal resit a zacal se soustredit na dulezitejsi veci. At si kazdy hraje na co chce, treba na housle. O jeho uspechu stejne nakonec rozhoudne jeho tvorba a kluberi.
U producentu, zvlast kdyz ableton pouzivaji i k produkci je jasna volba, u DJu je to akorat pro trpelivy, ze je pokud clovek nechce hrat porad to samy, potreba si pripravit set dopredu a hlavne ze zacatku to zabere hromadu casu.
Ne vsichni co hraji z Abletonu v nem i produkuji, ikdyz by jich z logickeho pohledu mela byt asi vetsina. Ten Ableton me napadnul jako nejlepsi priklad. Misto nej si tam muzete dosadit treba soucasny (spise budouci-az uvolni mapovani) Traktor.
Jinak prijde mi, ze tady na foru se DJs dnes deli na 2 hlavni skupiny. Prvni jsou ti co neprodukuji a lpeji na usnim mixovani. Druha skupina jsou ti, co se soustredi na produkci a v oblasti DJingu, kdo z ceho hraje vubec neresi.
(Pro detailisty: ano existuji i jine skupiny...)
Jinak prijde mi, ze tady na foru se DJs dnes deli na 2 hlavni skupiny. Prvni jsou ti co neprodukuji a lpeji na usnim mixovani. Druha skupina jsou ti, co se soustredi na produkci a v oblasti DJingu, kdo z ceho hraje vubec neresi.
(Pro detailisty: ano existuji i jine skupiny...)
Osobně si myslím že midi kontroléry jsou akorát doplněk pro Dj's co chtějí něco nového...
Ale pro producenty je to nesmírně ulehčující mašina která ti usnadní tvorbu nových tracků...
Midi kontroléry bych nazval takovou multifunkční myší, hlavně pro tvorbu...
Alspoň u reasona mi to ulehčí spoustu času při přeskakování z eqalizérů do konga, reddrumu a podobně...
Jinak sto lidí sto názorů...
Peace =)
Ale pro producenty je to nesmírně ulehčující mašina která ti usnadní tvorbu nových tracků...
Midi kontroléry bych nazval takovou multifunkční myší, hlavně pro tvorbu...
Alspoň u reasona mi to ulehčí spoustu času při přeskakování z eqalizérů do konga, reddrumu a podobně...
Jinak sto lidí sto názorů...
Peace =)
Ja osobne jsem si MIDI playery poridil jako nahradu za gramce. Uz me nebavili problemy s kalibraci kvuli vycvachtanym konektorum na kabelech od Tecek v klubech + prvni byt zde nebyl prilis velky a gramce doma zabirali moc mista...
MIDI playery byli u me jasna volba. Proc? Nabizi stejne funkce jako CD playery plus spoustu funkci navic (napriklad ovladani efektu). Jejich cena je nizsi a moc se nekurvi (kde skoro nic neni, tam se nic nesere ...). Kdyz se neco posere, tak bud vemu pajku nebo to hodim z okna a koupim novy player.
Myslim si, ze jednou prijde doba, kdy nejaky vyrobce udela MIDI player o velikost standardnich CD prehravacu a pak mozna tyto MIDI playery+erarni notas budou k dispozici i v klubech. Zatim tomu mel nejblize Stanton, ale posrali to. Vydali se stejne blbou cestou jako Denon + pouzili firewire namisto USB + celkem napalili cenu + vypadalo to napul profi a napul plastove ...
MIDI playery byli u me jasna volba. Proc? Nabizi stejne funkce jako CD playery plus spoustu funkci navic (napriklad ovladani efektu). Jejich cena je nizsi a moc se nekurvi (kde skoro nic neni, tam se nic nesere ...). Kdyz se neco posere, tak bud vemu pajku nebo to hodim z okna a koupim novy player.
Myslim si, ze jednou prijde doba, kdy nejaky vyrobce udela MIDI player o velikost standardnich CD prehravacu a pak mozna tyto MIDI playery+erarni notas budou k dispozici i v klubech. Zatim tomu mel nejblize Stanton, ale posrali to. Vydali se stejne blbou cestou jako Denon + pouzili firewire namisto USB + celkem napalili cenu + vypadalo to napul profi a napul plastove ...