Problém s Traktor Audio 2

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
MartyV
Příspěvky: 5
Registrován: 21 srp 2012 13:37

Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od MartyV » 21 srp 2012 13:47

Ahoj,
mám takový problém. Mám zvukovku Traktor audio 2 a kontrol x1. Vše to jede na Traktor le 2. Jenže se hudba čas od času na chvilku začne sekat(interval cca 2 min). Myslím, že je chyba v té zvukovce ale nevím. Ukazatel CPU ukazuje průměrně 20% vytížení a RAM 55% vytížení (při sekání je to pořád na stejné úrovni).
Mám Acer Aspire 5755G - Processor intel core i3 (2.1GHZ), RAM 4GB DDR3 a Windows 7.
Zkoušel jsem už všechno možné z jiných návodů a pořád nic (spustit jako správce, kompabilita na windows xp a aktualizovat zvukovku)

děkuju moc za každou radu
MartyV

dj-johny4
Příspěvky: 309
Registrován: 28 lis 2007 11:39

Re: Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od dj-johny4 » 23 srp 2012 09:49

Asio ovladace si zkousel?

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od Stay.ONE » 24 srp 2012 00:09

http://www.youtube.com/watch?v=P7awctTsK34

Zkoukni tohle video a projdi si to nastavení PC krok po kroku. Doporučujou to i na NI foru. Mělo by to pomoct. Popř. ten update BIOSu
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od Stay.ONE » 24 srp 2012 01:38

Taky vyzkoušej různý verze Traktora. Mě TA2 na Traktoru 2.5 nebo 2.5.1 nejde, zvuk se hrozně seká a trhá. Takže jsem se vrátil k verzi 2.0.1 a v pohodě. Zdá se, že to je asi nejspolehlivější verze
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

MartyV
Příspěvky: 5
Registrován: 21 srp 2012 13:37

Re: Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od MartyV » 27 srp 2012 13:02

Takže zlepšení. Zkusil jsem Traktor Pro 2 ve verzi 2.0.1 a zvuk už se netrhá pravidelně z ničeho nic, ale většinou ke konci stopy. Úpravy pc jsem udělal podle návodu, až na hrabání se v BIOSu, toho se bojím.
Myslím si, že ale při zapojení externího mixáku se sám vyřeší i tento problém, bohužel je to jen domněnka.
Díky za rady :)

MartyV
Příspěvky: 5
Registrován: 21 srp 2012 13:37

Re: Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od MartyV » 27 srp 2012 17:19

MartyV píše:Takže zlepšení. Zkusil jsem Traktor Pro 2 ve verzi 2.0.1 a zvuk už se netrhá pravidelně z ničeho nic, ale většinou ke konci stopy. Úpravy pc jsem udělal podle návodu, až na hrabání se v BIOSu, toho se bojím.
Myslím si, že ale při zapojení externího mixáku se sám vyřeší i tento problém, bohužel je to jen domněnka.
Díky za rady :)
Tak bohužel problém přetrvává. Nechápu to, při prvním spuštění programu to bylo lepší. Zkouším to znova a stejný problém jako s LE 2

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od Stay.ONE » 27 srp 2012 17:35

Myslím si, že by to mohl vyřešit ten BIOS. Nic na tom není, jen se musíš kouknout na stránky výrobce ntb, jestli mají novější verzi. Na samotným updatu nic není. Nebo vyměnit ntb :D

Zkoušel si i různý drivery?? Nový i starší?? Popř. si zkus pohrát s latencí u zvukovky
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

MartyV
Příspěvky: 5
Registrován: 21 srp 2012 13:37

Re: Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od MartyV » 29 srp 2012 15:08

Xpfk píše:Myslím si, že by to mohl vyřešit ten BIOS. Nic na tom není, jen se musíš kouknout na stránky výrobce ntb, jestli mají novější verzi. Na samotným updatu nic není. Nebo vyměnit ntb :D

Zkoušel si i různý drivery?? Nový i starší?? Popř. si zkus pohrát s latencí u zvukovky
Zkoušel jsem si hrát s tou latencí a došel jsem k zajímavému poznatku. Když jsem vše nastavil na co nejmenší celkovou odezvu (4.6 ms), tak při sekání vyjel ukazatel CPU do červena, takže už to možná nebylo způsobeno tou zvukovou kartou.
Bohužel optimální nastavení jsem nenašel. Mohu se zeptat, jaké nastavení máš ty?
BIOS budu zkoušet updatovat po záloze.

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od Stay.ONE » 29 srp 2012 18:23

Ján mám latenci někde kolem 10-12ms. Míň mi to noťas nestíhá, mám takovýho dědka už :D Mě pomohlo zvýšení usb bufferu, nebo jak je to tam psaný :)

Zkoušel jsi program DPC latency checker ? Popř LatencyMon. V tom se ti po spuštění programu hezky ukáže, jakej soubor v pc ti nejvíc žere latenci.

Víc už ti asi neporadím. PC podle toho, co jsi psal, tak by ti to měl brát v pohodě. Mě to jede na mnohem slabším. Zkus ještě tu zvukovku na jiném pc, ať máš jistotu, že to není zvukovkou
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

MartyV
Příspěvky: 5
Registrován: 21 srp 2012 13:37

Re: Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od MartyV » 30 srp 2012 14:32

Xpfk píše:Ján mám latenci někde kolem 10-12ms. Míň mi to noťas nestíhá, mám takovýho dědka už :D Mě pomohlo zvýšení usb bufferu, nebo jak je to tam psaný :)

Zkoušel jsi program DPC latency checker ? Popř LatencyMon. V tom se ti po spuštění programu hezky ukáže, jakej soubor v pc ti nejvíc žere latenci.

Víc už ti asi neporadím. PC podle toho, co jsi psal, tak by ti to měl brát v pohodě. Mě to jede na mnohem slabším. Zkus ještě tu zvukovku na jiném pc, ať máš jistotu, že to není zvukovkou
Super! Asi mi taky pomohl ten USB buffer. Ted uz jedu bez sekani, jediny co, tak latency checker cas od casu ukazuje zvysenou latenci. Je to poznatelne, jen kdyz vim, ze tam nejaka latence je. Jinak celkovou latenci mam nastevou na 12 ms s tim, ze buffer je na maximum tj. myslím +4ms.
Nevim, jak ti mám podekovat, opravdu!
Dekuju moc :)

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: Problém s Traktor Audio 2

Příspěvek od Stay.ONE » 30 srp 2012 19:21

V pohodě, rádo se stalo :) Řešil jsem stejnej problém, projížděl jsem celej den forum Native Instruments, tak vím, jaký je to utrpení :D
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

Odpovědět