Problém s Traktor Audio 2
Problém s Traktor Audio 2
Ahoj,
mám takový problém. Mám zvukovku Traktor audio 2 a kontrol x1. Vše to jede na Traktor le 2. Jenže se hudba čas od času na chvilku začne sekat(interval cca 2 min). Myslím, že je chyba v té zvukovce ale nevím. Ukazatel CPU ukazuje průměrně 20% vytížení a RAM 55% vytížení (při sekání je to pořád na stejné úrovni).
Mám Acer Aspire 5755G - Processor intel core i3 (2.1GHZ), RAM 4GB DDR3 a Windows 7.
Zkoušel jsem už všechno možné z jiných návodů a pořád nic (spustit jako správce, kompabilita na windows xp a aktualizovat zvukovku)
děkuju moc za každou radu
MartyV
mám takový problém. Mám zvukovku Traktor audio 2 a kontrol x1. Vše to jede na Traktor le 2. Jenže se hudba čas od času na chvilku začne sekat(interval cca 2 min). Myslím, že je chyba v té zvukovce ale nevím. Ukazatel CPU ukazuje průměrně 20% vytížení a RAM 55% vytížení (při sekání je to pořád na stejné úrovni).
Mám Acer Aspire 5755G - Processor intel core i3 (2.1GHZ), RAM 4GB DDR3 a Windows 7.
Zkoušel jsem už všechno možné z jiných návodů a pořád nic (spustit jako správce, kompabilita na windows xp a aktualizovat zvukovku)
děkuju moc za každou radu
MartyV
Re: Problém s Traktor Audio 2
Asio ovladace si zkousel?
http://www.youtube.com/watch?v=P7awctTsK34
Zkoukni tohle video a projdi si to nastavení PC krok po kroku. Doporučujou to i na NI foru. Mělo by to pomoct. Popř. ten update BIOSu
Zkoukni tohle video a projdi si to nastavení PC krok po kroku. Doporučujou to i na NI foru. Mělo by to pomoct. Popř. ten update BIOSu
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno
Taky vyzkoušej různý verze Traktora. Mě TA2 na Traktoru 2.5 nebo 2.5.1 nejde, zvuk se hrozně seká a trhá. Takže jsem se vrátil k verzi 2.0.1 a v pohodě. Zdá se, že to je asi nejspolehlivější verze
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno
Takže zlepšení. Zkusil jsem Traktor Pro 2 ve verzi 2.0.1 a zvuk už se netrhá pravidelně z ničeho nic, ale většinou ke konci stopy. Úpravy pc jsem udělal podle návodu, až na hrabání se v BIOSu, toho se bojím.
Myslím si, že ale při zapojení externího mixáku se sám vyřeší i tento problém, bohužel je to jen domněnka.
Díky za rady
Myslím si, že ale při zapojení externího mixáku se sám vyřeší i tento problém, bohužel je to jen domněnka.
Díky za rady

Tak bohužel problém přetrvává. Nechápu to, při prvním spuštění programu to bylo lepší. Zkouším to znova a stejný problém jako s LE 2MartyV píše:Takže zlepšení. Zkusil jsem Traktor Pro 2 ve verzi 2.0.1 a zvuk už se netrhá pravidelně z ničeho nic, ale většinou ke konci stopy. Úpravy pc jsem udělal podle návodu, až na hrabání se v BIOSu, toho se bojím.
Díky za rady
Myslím si, že by to mohl vyřešit ten BIOS. Nic na tom není, jen se musíš kouknout na stránky výrobce ntb, jestli mají novější verzi. Na samotným updatu nic není. Nebo vyměnit ntb 
Zkoušel si i různý drivery?? Nový i starší?? Popř. si zkus pohrát s latencí u zvukovky

Zkoušel si i různý drivery?? Nový i starší?? Popř. si zkus pohrát s latencí u zvukovky
Zkoušel jsem si hrát s tou latencí a došel jsem k zajímavému poznatku. Když jsem vše nastavil na co nejmenší celkovou odezvu (4.6 ms), tak při sekání vyjel ukazatel CPU do červena, takže už to možná nebylo způsobeno tou zvukovou kartou.Xpfk píše:Myslím si, že by to mohl vyřešit ten BIOS. Nic na tom není, jen se musíš kouknout na stránky výrobce ntb, jestli mají novější verzi. Na samotným updatu nic není. Nebo vyměnit ntb
Bohužel optimální nastavení jsem nenašel. Mohu se zeptat, jaké nastavení máš ty?
BIOS budu zkoušet updatovat po záloze.
Ján mám latenci někde kolem 10-12ms. Míň mi to noťas nestíhá, mám takovýho dědka už
Mě pomohlo zvýšení usb bufferu, nebo jak je to tam psaný 
Zkoušel jsi program DPC latency checker ? Popř LatencyMon. V tom se ti po spuštění programu hezky ukáže, jakej soubor v pc ti nejvíc žere latenci.
Víc už ti asi neporadím. PC podle toho, co jsi psal, tak by ti to měl brát v pohodě. Mě to jede na mnohem slabším. Zkus ještě tu zvukovku na jiném pc, ať máš jistotu, že to není zvukovkou

Zkoušel jsi program DPC latency checker ? Popř LatencyMon. V tom se ti po spuštění programu hezky ukáže, jakej soubor v pc ti nejvíc žere latenci.
Víc už ti asi neporadím. PC podle toho, co jsi psal, tak by ti to měl brát v pohodě. Mě to jede na mnohem slabším. Zkus ještě tu zvukovku na jiném pc, ať máš jistotu, že to není zvukovkou
Super! Asi mi taky pomohl ten USB buffer. Ted uz jedu bez sekani, jediny co, tak latency checker cas od casu ukazuje zvysenou latenci. Je to poznatelne, jen kdyz vim, ze tam nejaka latence je. Jinak celkovou latenci mam nastevou na 12 ms s tim, ze buffer je na maximum tj. myslím +4ms.Xpfk píše:Ján mám latenci někde kolem 10-12ms. Míň mi to noťas nestíhá, mám takovýho dědka užMě pomohlo zvýšení usb bufferu, nebo jak je to tam psaný
Nevim, jak ti mám podekovat, opravdu!
Dekuju moc

V pohodě, rádo se stalo
Řešil jsem stejnej problém, projížděl jsem celej den forum Native Instruments, tak vím, jaký je to utrpení